Marengskage med æblefyld

Marengskage med æblefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Marengskage med æblefyld, billede 4 Marengskage med æblefyld, billede 1 Marengskage med æblefyld, billede 2 Marengskage med æblefyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

 
  Marengsmasse:
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Fyld:
  Æblemos af:
300 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Fedtstoffet blødgøres, konsistens som mayonnaise, og røres med sukkeret til en let og luftig masse, hvorefter ægget røres i. Dernæst tilsættes vanillesukker, fløde og mel, der i forvejen er sigtet med bagepulveret. Det hele røres forsigtigt sammen til en ensartet masse, der anbringes i en smurt springform ca. 24 cm i diameter uden midterring.

Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca 20 minutter.

Når kagen er bagt, anbringes fyldet, og ovenpå dette kommer nu marengsmassen.

Sættes atter i ovnen stadig ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille og bages, til marengsmassen er lysbrun, ca 15 minutter.


Æblemos:
Æblerne skrælles, kernehus fjernes og æblet skæres i tern. Bringes langsom i kog med i spsk. vand, tilsæt sukker og kog til en mos. Tages af varmen og tilsættes vanillesukker. Afkøles.


Marengsmasse:
Hvider piskes stive, og flormelis tilsættes lidt efter lidt under fortsat piskning og med forsigtighed, så massen ikke falder sammen.

Tips:

700





karakterer:
Opskriften er vist 70187 gange,
og udskrevet 1630 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12676 (3018 kcal)
KJ pr. Pers. 1584 (377 kcal)
Vægt ialt 1071 gram
Vægt pr. Pers. 133 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1183 KJ (281 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 37.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-22 22:15:39
Total kønsløs desværre smager af ingenting trods flere æbler . Suk

  -   2012-04-06 17:16:29
En gammel Amo/Gluten opskrift . ALTID god :-)

  -   2010-10-13 17:13:52
Super god kage men der skal meget mere æblefyld i :)

  -   2009-02-11 09:20:05
Vi satte temperaturen ned til 130 grader C da kagen skulle ind anden gang med æblemos og marengs, og så gav vi den i stedet 60 minutter næst øverste rille, det giver en lidt sprødere marengs.