Wienerboller med fyld

Wienerboller med fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Wienerboller med fyld, billede 4 Wienerboller med fyld, billede 1 Wienerboller med fyld, billede 2 Wienerboller med fyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
30 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

6 tsk. Kardemomme, stødt
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Remonce:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  chokoladeglasur:
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rør gæren ud med æg og sukker, hvorefter alle øvrige ingredienser æltes grundigt sammen til en ensartet masse. Fedtstoffet må ikke blødgøres, men have sin normale konsistens. Dejen, der skal være kold, sættes til hvile på et køligt sted i 15 min,

hvorefter den klappes sammen og rulles ud til et firkantet stykke på 30x30 cm. Deles op i 4 stykker på langs og tværs, så der fremkommer 16 små firkanter. På hver lille firkant anbringes 1 tsk. remonce.

De 4 hjørner foldes ind over fyldet, trykkes sammen så dette lukkes inde. Anbring stykkerne på en smurt plade med sammenføjningen nedad. Dæk dejstykkerne med et klæde og sæt dem til hævning på et lunt sted i 30 min.

Pensles med det sammenpiskede æg og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C. i ca. 12 min. ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

De afkølede boller pyntes med chokoladeglasur lavet af flormelis, kakao og kogende vand.

Tips:

Til fyld i stedet for remonce kan bruges marmelade eller kagecreme.





karakterer:
Opskriften er vist 10801 gange,
og udskrevet 182 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10756 (2561 kcal)
KJ pr. stk. 672 (160 kcal)
Vægt ialt 666 gram
Vægt pr. stk. 41 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1615 KJ (384 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 21.2 gram
Kulhydrat 43.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu