Tørrede æbleskiver - Æblechips

Tørrede æbleskiver - Æblechips, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Chips / SnacksRet : Chips / Snacks - Diverse Chips / Snaks

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Tørrede æbleskiver - Æblechips, billede 4 Tørrede æbleskiver - Æblechips, billede 1 Tørrede æbleskiver - Æblechips, billede 2 Tørrede æbleskiver - Æblechips, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Tag æblerne og stik kernehuset ud. Skær æblerne i super tynde skiver med kniv, pålægsmaskine, bladet fra grønsags snitteren i foodprocesseren el. lign.

Læg de super tynde skiver af æble på tørt bagepapir og drys med en anelse sukker.

Bag æbleflagerne i ovnen ved 110-120 grader C. varmluft ca. 2 timer til de bliver tørre og helt sprøde. (hvis du har en ny og meget tæt ovn, må du lige sætte en tændstik i klemme i ovndøren, sådan at damp/ kondens kan komme ud).

Tips:

Varm luft ovne er bedst til denne proces, men alm. ovn kan bruges, dog kan der blive behov for lidt længere tørring.





karakterer:
Opskriften er vist 232017 gange,
og udskrevet 2479 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (142 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 782 (186 kcal)
KJ pr. Portion 782 (186 kcal)
Vægt ialt 188 gram
Vægt pr. Portion 188 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 416 KJ (99 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 24.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-03 21:15:44
Lavede dem uden sukker, i to timer ved 120 grader varmluft, og de er helt perfekte!

  -   2014-09-07 13:01:35
Jeg skar dem med en kniv i hånden og det kunne man sagtens

  -   2014-09-07 13:00:16
De er så super gode! Jeg droppede sukker, hvilke gjorde dem sundere:) Jeg lavede af seks små haveæbler og der blev tre bradepander:-) De fik næsten to timer varmluft 110 grader, Jeg skiftede med hvilken der var øverst

  -   2014-07-28 21:39:53
De er gode, men man kan godt tage dem ud noget før selvom de er bløde, da de bliver sprøde når de bliver kolde :)

  -   2013-02-18 20:53:31
De er super gode med pink lediy æbler og lidt kanelsukker på 100 g i halvanden time så de helt sprøde Mums

  -   2013-01-22 15:59:24
Jeg har lige lavet nogle, og de har været i ovnen i 65 minutter ved 110 grader, og nogle af dem er blevet en anelse brændte.. Så de skulle nok have haft 40-60 minutter ved 80 grader, som en anden foreslår.

  -   2012-09-21 14:44:22
Hey, nogen der har en god ide til opbevaring af disse chips så de ikke bliver bløde?

  -   2012-01-14 10:37:51
Det lyder bare mega godt dem bliver jeg nød til at lave...

  -   2011-10-27 19:05:04
mhh tror at jeg ville lave dem i morgen til fredags hygge foran TVet. ;-)

  -   2011-10-23 18:59:25
Det smagte så godt! Jeg lavede nogle med sukker, nogle med kanel og nogen uden noget:-) Super!

  -   2011-10-23 18:30:57
de smager super godt også uden sukker på ;)

  -   2011-10-23 14:24:59
kan man godt bruge alm. sukker spørger jeg bare også lige om??

  -   2011-09-26 16:25:24
Hvor mange chips er der i en potion?!

  -   2011-08-29 17:00:59
Jeg spørger også om man kan bruge alm. sukker? Hvordan ved man at de er færdige? - Kan se at der står 2 timer ved 110-120 grader, men en har givet 40-60 min. ved 80 grader. Der er jo et stort spring?

  -   2011-03-21 18:04:49
kan man bruge alm. sukker istedet for rørsukker??

  -   2011-02-27 10:37:36
Dejlig, børnbørn elsker dem også at være med til at lave dem.

  -   2011-02-23 16:04:53
ååårh de ser gode ud! ærger mig over jeg intet rørsukker har :(

  -   2011-01-27 12:33:27
De er rigtig gode, og jo de kan sagtens laves uden sukker hvis man bruger søde æbler.

  -   2011-01-15 14:03:08
kan man ikke sagtens bage dem uden at komme sukker på??

  -   2010-12-03 16:39:45
Jes den er go

  -   2009-04-23 19:12:08
De er virkelig gode. og ja jeg kan også godt få lidt bøvl med maven hvis man spise for mange.

  -   2008-12-27 17:10:07
Det lyder jo ganske simpelt - jeg glæder mig til at komme igang :o)

  -   2008-11-17 14:58:27
Det er en rigtiggod opskrift og de er bedre end dem man køber i butikker! M.V.H. Louise og Anna

  -   2008-10-26 14:48:15
Kan evr. drysses med kanel eller kanel kan blandes med sukkeret (kanelsukker) inden det drysses ud over æblerne.

  -   2008-02-19 21:03:08
Rigtig god opskrift. Men man kan sagtens undlade at bruge rørsukker.

  -   2007-10-18 10:12:06
de er gode

  -   2007-05-13 10:41:48
Er også fantastiske med et drys kanel

  -   2007-04-17 17:52:54
vil hellere ha en rullepølse-mad

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er simpelthen for lækkert. De passer til alle størrelser. Min farmor lavede dem altid til os som sundt slik, i stedet for at det usunde der er nu. Alligevel skal man passe på at man ikke overspiser, det kan give vrøvl med maven!

  -   2005-01-01 01:01:01
De er rigtig gode, men man skal passe på at ovnen ikke står for højt. Æbleskiverne skal tørres - ikke bages. Jeg har en varmluftsovn og der skulle de kun have 40-60 minutter ved 80 grader... Det kræver nok at man prøver sig frem.

  -   2005-01-01 01:01:01
de er super gode