Mortensgås med æble- og sveskefyld

Mortensgås med æble- og sveskefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Gås - Gås hel

HøjtidMortens aften

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mortensgås med æble- og sveskefyld, billede 4 Mortensgås med æble- og sveskefyld, billede 1 Mortensgås med æble- og sveskefyld, billede 2 Mortensgås med æble- og sveskefyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5-6 kg.gås
2 tsk.salt
0.5 tsk.peber
1 tsk.sukker
300 g.æbler
150 g.svesker
 
 Sauce:
 hals og indmad
 suppe
 salt
 peber
 kulør
 
Opskrift:
Den rensede gås drysses indvendig med krydderierne og fyldes med æblebåde og svesker. Gåsen gnides udvendig med lidt salt, lægges med ryggen opad på den smurte ovnrist over bradepanden og stilles i en kold ovn. Ovnen stilles på 160 grader C. alm. ovn. Hæld 1 1/2 liter kogende vand i bradepanden.

Vend gåsen efter 1 time. Efter 5-5 1/2 time, hældes vand og afsmeltet fedt af bradepanden. Ovnen stilles på 250 grader C. alm. ovn og gåsen brunes.

Sauce:
Brun hals og indmad i en gryde. Dæk det med suppe og kog det i én time. Si skyen fra og tilsæt skyen fra bradepanden. Jævnes, smages til og farves med kulør.

Serveres med Rødkål og hvide el. brunede kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 50927 gange,
og udskrevet 2335 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-03 14:16:18
Prøvede denne opskrift med en gås der vejede 5600 gr. Fulgte opskriften slavisk - gåsen var færdig 2 timer FØR den beskrevne tid.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har prøvet denne opskrift masser af gange og den slår aldrig fejl.