Kommentare til Flæskesteg med sprød svær

se opskriften her

Perfekt  -  2021-12-25 11:55:16
Jeg er imponeret. Hvis man ikke vil langtidsstege, er denne opskrift spot-on.

  -  2021-05-07 20:13:03
Hvis du ønske sprød svær dagen efter er det meget nemt. Men inden jeg fortæller hvordan vil jeg lukke munden på alle skeptiker med at fortælle om min vestjyske mor som mente at det ville smage af køleskab, (Hvordan sådan en ellers smager) Fremgangsmåde : Tag en talarken i passende størrelse. Placere stegen på tallerkenen uden tildækning Placer i køleskab. Så nem er det.....

Bjarne  -  2020-12-24 18:13:10
Næste år vil jeg få sværen sprød allerede ved 50 grader

Jens  -  2020-11-24 17:01:24
Når jeg laver flæskesteg er der ofte pletter på sværen der er bløde når stegetiden er overstået! Jeg har en varmluftpistol (dem man bruger til at brænde maling af med) som jeg forsigtig bruger på "pletterne" og vuptig så popper de op og jeg får en flot ens og sprød svær ;-)

eik  -  2019-12-12 20:23:33
Tip. Resten af stegen pakkes ind i bagepapir, ikke noget med folie eller bøtter. Ind i køleskabet med den. Så er sværen sprød i et par dage til dejlig pålæg. God Jul. Og tak for inspirationer til alle

Ditte   -  2019-11-07 16:35:21
Super god opskrift til nybegynder, som mig 😉

Søren  -  2019-08-31 16:14:50
Det er helt afgørende, at sværen er ridset i bund inden stegning og at der er gnedet godt med salt mellem sværene og at de er adskilte. Dette gøres nemmest ved at vende sværen nedad i et indfast fad med kogende vand de første 15-20 minutter - så er den nem til at ridse færdig og gnide salt på.

Bente K  -  2018-11-05 12:39:56
prøv at pensle med eddike inden der kommes salt på, hvilket giver en ekstra sprød svær

Chrise  -  2017-11-15 19:06:07
Simpelthen den bedste opskrift med garanteret sprød svær :)

Dinosauren Phillip  -  2017-04-08 18:50:40
Laurbærblade er gode for helbredet

Dorthe   -  2017-02-09 07:53:40
Der skal ikke lauerbærblade i, det ødelægger stegen 😂

  -  2016-12-26 21:47:49
Stegetiden er for lang. Jeg lagde 1.3kg i kold ovn i 1t og 20 min og kødet var allerede på 70 grader. Jeg prøver nu at lade stegen køle af og prøver grill lidt senere, for sværene er ikke sprøde

Jesper  -  2016-12-25 14:18:17
Man skal altid vende sværen ned af i vand den første halve time i et ildfast fad

Jette Jenny, Zürich  -  2016-12-05 19:17:09
Jeg bruger en god flaske rødvin, Bouillon og saften af to appelsiner til sovsen. Med saften fra Stegen smager sovsen fantastisch. Rødkålen kommer der også rødvin, Bouillon og appensinsaft i, plus himbærsyltetøj og røde løg God appetit

Brianigenigen  -  2016-10-20 13:05:43
Batman - det er da en smags sag, vi har ALTID kommet laurbærblade i, og det er ikke en flæskesteg hvis der ikke er det ( Det er jo vores smag )

  -  2016-09-23 10:39:50
Hvor længe skal en svinekam på 7 kg stege i ovnen

batman   -  2016-08-20 18:11:09
der skal hverken nelliker, løg eller laurbærblade i en flæskesteg . det giver en forfærdelig smag .. også sovsen bliver skrækkelig . Den skal bare have rigelig med salt og så bliver det en rigtig flæskesteg med rigtig flæskestegs sovs

Lars Wøbbe   -  2015-12-24 13:39:29
Det er absolut en god opskrift der giver et godt og smukt resultat glædelig jul 🎄

Kok  -  2015-11-23 12:22:42
Laureblade er unødvendig. Laureblade giver saft og smag kun når de kommer i forbindelse med varmt væske fordi de er tørret. I oven bliver de bare sort ristet. Vil du have smag af lureblade så skær skind fra kødet og læg lureblade mellem skind og kød. Og opskrift på sprød svær er også forkært. Skal du have en rigtig sprød svær, det sidste 5-10 minutter af stegning stil flæskesteg på den laveste hylde så der kommer god afstand fra topplade og sæt oven på girl og max temperatur. Du få svær lige så sprøde som chips. Nam nam, flæskesteg, det skal jeg have i dag :)

Lars  -  2015-11-06 17:43:43
Nellike og svinekød har det godt sammen. Stik 2 nelliker ned for hvert 2-3 svær - det øger bare velsmagen :-)

Lars  -  2015-11-06 17:01:41
Smid et løg delt i kvarte - med skal på -i bradepanden. Det giver farve til sovsen, så du ikke behøver kulør-

Fubss  -  2015-09-24 01:28:41
Købte en flæskesteg marineret i øl, hældte marinaden ned i bradepanden + ½ L vand, da stegen var på 55 grader og sværene var stadig bløde, crankede jeg varmen op på 250 grader indtil stegen var på 60 grader hvor sværene derefter blev forkuldet, havde måske for meget væske i bradepanden.?

  -  2015-01-05 18:54:34
rigtig dejlig steg meeennn........hvorfor bliver sværen som gummi?

jebb57  -  2014-12-20 10:45:05
varmluft 180 grader.

Krølle  -  2014-12-13 15:01:12
Opskriften er fin, men gnid stegen en halv time før den skal i ovnen, med salt, og lad den stå på køkkenbordet den halve time. Så har du sprød sværd!

Knud  -  2014-11-27 12:28:53
hvorfor skriver i ikke temperaturene i en varmluftsovn ?

  -  2014-06-22 14:18:26
Det her direkte afskrift af hvad der står i "god mad let at lave"...

eik  -  2014-06-01 13:03:12
Super steg. Lykkes hver gang. Men mere vand til sauce. Et klart 10 tal fra gæsterne: Svensker, Amerikaner, Thailænder og ego

Johanne  -  2014-05-07 16:08:36
God huskeregel fra mig er ca. 45 - 1 time pr. Kg. Steg

Xmas  -  2014-04-11 13:43:28
Sprøde svær !!!! Prøv til sidst at sprøjte dem med lidt koldt vand ( bare med fingrene ), så popper de bare op

M&M  -  2013-01-06 16:46:05
har lavet den med min datter på 10 år. Hun læste op og lavede stegen helt alene. Jeg var blot med til at snitte sværen og sætte den i ovnen + tage ud igen osv. Vi måtte også hælde mere væde ved og sænke stegetemperaturen ca 50 grader i varmluftsovn. Men den blev perfekt og super lækker :)

Skipper57  -  2012-12-22 20:52:05
Generelt bør man beregne 1/2 time per pund (1/2 kg) kød, det gælder for gris, fjerkræ og til dels ko. For at være sikker på succes benyt et stege termometer, som indsættes på det tykkeste sted til centrum af kødet. Du kan også vende stegen så sværrene vender ned af den første halve-stegetid, alle sværrene skal være dækket med koldt vand. På den måde koger du en hel del af fedte af og sværrene bliver sprøde HVER GANG! Skum fedtet af efter stegen er færdig, kan benyttes til en fedtemad, brug resten af vandet fra stegning som fon til din super-sovs.

Trut  -  2011-12-26 16:42:18
Kanon god opskrift. Fik de sprødeste svær jeg nogensinde har fået :o)

henrik  -  2011-12-09 13:32:27
kan også laves på weber om vinteren

Fam. Roswall  -  2011-10-30 10:27:53
Denne fremgangsmåde er helt fantastisk.. Vi lykkedes til topkarakter. Min Svenske hustru og vores Svenske venner, var helt i skyen.. Alle var glade. Tak for denne opskrift, gjorde det let at brilliere med vores Danske arv.. Kenneth - Dansk, bosat i Sverige :-)

  -  2011-05-15 12:25:27
altså en gennem snit steg der begtenges som alm på ca 1200-1800kg er tiden i mellem 1½ til2 timer men det er bare og kigge til den engang i mellem og vædde den ca hvert 20/30 min salten gør at sværne blir sprøde og at salten trækker saften ud af fedtet så man får enb dejlig væde til sin sovs groft salt anbefales dog herfra

Mig  -  2009-12-03 16:06:22
Sprød svær: Når stegen er færdig, sæt ovnen på grill. Smør stegen med skyen. Sæt stegen ind og kig mens stegen/sværen "bobler". HUSK: Kig efter så sværen ikke bliver sort. Men den skal "boble" godt. En garanti for super sprød svær.!!!!!!!!!!

ilsa canada  -  2009-01-02 20:01:09
der er ingenting som en flaeskesteg med sproede svaer yummy

bopo7  -  2009-01-02 09:49:44
når nu sværen er blevet sprød og god,kan du også have sprød svær i morgen vis du pakker stegen ind bageparpir eller smørebrødsparpir

Lise  -  2008-12-30 15:49:38
På Skrøbelev Gods stod julemaden i år på flæskesteg og and. Og en bedre flæskesteg har vi sjældent smagt - men julestemningen hjælper sikkert også!

Gitte  -  2008-12-02 21:27:29
Hvis man lader stegen tildække for at den kan trække bliver sværene så ikke bløde ?

Mansse  -  2008-11-05 21:08:28
Jeg må sige overskriften på opskriften lever op til sit navn! Jeg er 17 år og lavede aftensmad i aften. Det er den bedste flæskesteg jeg har lavet, og sværene blev virkelig sprøde :) Kom også ekstra væde ved, plus løg og gulerødder i bradepanden. Tak for en god opskrift! 10 her fra.

Mansse  -  2008-11-05 18:03:21
Jeg er igang med at følge denne opskrift. Har tit besvær med at få sværene sprøde, måske denne gang det lykkes?

zette  -  2008-06-30 13:51:23
en steg skal altid have ca 2 timer hilsen fra en husmor

næstvedpigen  -  2008-02-14 15:05:00
En god opskrift...fandt du ud af stegetiden, wasabi? Forøvrigt, det er vigtigt at der ikke er ridset ned i kødet og af stegen ligger helt lige i ovnen, som der står beskrevet:-) ellers er det måske derfor at din steg ikke blev helt sprød på midten, Hanne? Prøv igen:-)

leroy hense  -  2007-12-24 16:36:36
flæsk er julegut!

Line  -  2007-08-03 14:04:53
God flæskesteg - den smager fantastisk

Kirsten  -  2007-02-05 17:19:53
Stegen bliver ligeså god hvis den lægges direkte i bradepanden m. vand, løg og evt. gulerødder.

kimn  -  2007-01-13 15:40:33
Prøv også at lave grisen - i weber grill - udendørs mens sneen daler. Det giver et meget lækkert rsultat. Og..grisen skal selvfølgelig være en øko-gris

Bolette&jeppe.  -  2006-12-25 00:47:36
Rigtig god flæskesteg :D :) ;b

wasabi igen  -  2006-12-23 08:07:04
PS. Jeg købte 5 stks nøgleben hos slagteren igår til 35kr, og kogte dem i 2½timer, så nu er der en fantastisk sky til saucen.

wasabi  -  2006-12-23 08:01:28
Nu har jeg en steg på 4,5kg, så jeg er bange for, at stegetiden ikke er lang nok? Den skal jo helst laves inden middagen, så det er vigtigt at vide hvornår man skal gå igang med den? Nu vil jeg sætte en ex-tra time af for en sikkerhedssyld, og så vender jeg tilbage efter julen og fortæller hvorn jeg oplevede stegen! Dog bruger jeg min gl kokkefars triks mht at vende stegen m bunden i vejret m væde for at få "kogt" sværerne for at garantere en lækker og sprød svær, og derefter vende den...dvs ca 45 min m bunden ned ad. Jeg vender som sagt tilbage, glædelig jul alle mine madglade søstre og brødre!

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har gjort ligesom der står men sværen bliver ikke sprød over det hele især ikke på midten

johnny  -  0000-00-00 00:00:00
Kan kun sige det samme som john

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Det er altid nødvendigt at bruge stegetermometer. Kødet kan jo også have haft forskellig temperatur da det kom i ovnen.

Anne-Kathrine  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig nem at lave - passer sig selv - men der kræves mere væde... Jeg brugte 1,3 L. vand - lagde for øvrigt et løg i kvarte og en gulerod i tykke skiver i bradepanden for at give kraft til saucen. :o)

Lise  -  0000-00-00 00:00:00
Det er jo ikke muligt at skrive stegetid på, da der jo er forskel på hvor meget en steg vejer, men man har heller ikke brug for at vide længe den skal stå i ovnen - da det hele jo afhænger af centrumtemperaturen i stegen ;-)

  -  0000-00-00 00:00:00
jeg mangler stegetiden

am  -  0000-00-00 00:00:00
5 kokkehuer herfra, helt sikkert :-)

Kim  -  0000-00-00 00:00:00
Kanon opskrift, tog lidt mere væde som kommenteret, det gik fint :-)

Natasha  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift. Som John var det min første gang, og jeg blev glædligt overrasket.

nathuen  -  0000-00-00 00:00:00
Næsten perfekt, men mere væde er påkrævet

skipper  -  0000-00-00 00:00:00
den er god

tmn  -  0000-00-00 00:00:00
Kan med STOR succes også laves på en Webergrill om sommeren

John  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig god, jeg har aldrig lavet flæskesteg før, og dette er den bedste flæskesteg jeg har smagt