Kommentare til Honninghjerter

se opskriften her

Susanne  -  2021-11-03 16:47:40
Kan man godt lave dejen 2 dage før den skal bruges .

Mia  -  2018-11-12 15:59:06
Bager hvert åt i oktober/november måned 4-6 portioner af denne opskrift så jeg har til hele julen, efterhånden som jeg skal bruge dem flækker jeg dem og smører abrikosmarmelade på bunden og sprøjter en klat smørcreme i hver inden jeg overtræker dem med chokolade. For mig julens bedste kage 👏👏👏

Carsten  -  2017-11-18 20:25:34
Hvordan skal konsistensen være? De er meget solide, som om der er for meget mel i. Jeg kom mel på bordet så dejen ikke ville hænge fast når jeg rullede den ud. De fik også lidt længere så de fik en fin gylden kant, men jeg tror ikke det var sådan en god idé fordi kanten er blevet hårdere end sprød. De hævede til cirka halvanden størrelse.

  -  2016-12-04 20:14:11
Hvad er potaske? ?

  -  2016-06-18 13:58:05
Rigtig god

Camilla  -  2015-12-12 11:12:15
Fantastisk opskrift...selvom dejen inden den stod og hvilede lugtede lidt af hårfarve?...det gik heldigvis over.. synes det smager SKØNT og får den perfekte blanding af sejhed i krummen, sprødhed i skorpen og smag af jul... Fifs.. køb hjerter til at stikke ud med, kig på hjerterne i ovnen, de SKAL nå at blive lidt mere lysebrune uden på inden du tager dem ud, ellers kan de godt falde sammen. Når de kommer ud skal man være varsom for de er bløde og hvis de kommer til at ligge med oversiden ned mod, eks. en rist, så tager hjertet efter formen... Min dej var mellem 0,5 og 0,8 cm høj da jeg stak ud, og endte med at blive knap 2 cm høje, helt perfekt.. jeg har sådan et billigt sæt af plastik udstiks hjerter fra fakta.. og valgte den næst mindste, det flyder også godt ud, så bag lidt ad gangen, mine skulle kun have 10-11 minutter... så det var fint nok :-) God fornøjelse :-)

  -  2014-12-19 21:06:44
Hvis i har problemer med det klistre, så tilsæt en anelse mere mel , og rul ud imellem to stk. Cellofan.

Janet A  -  2013-11-22 21:53:25
et lille fif som vi bruger når vi laver honninghjerter. brug pålægschocolade som over træk, når kagerne er kommet ud af ovnen, så kom 1½ til 2 stk pålægschokolade på, lad det smelte og brug så en kniv eller pensel til at fordele chocoladen. man kan nemt overlade det til børne at stå for at komme chocolade på og evt. drus.

Sira  -  2012-12-20 19:33:56
NØJ! jeg er 17 år og tydeligvis ikke vant til at bage andet end de normale kager... først smeltede jeg jo honningen... også vidste jeg ikke at honningen skulle af efter at den var smeltet... så da dejen var færdig var den brændt i bunden... vi blev bange for at de ikke ville hæve men de hævede helt perfekt... så da jeg sku ha chokolade på glemte jeg at den slags skal ha dambad og ikke skal i selve gryden... så chokoladen blev underligt... men jeg har ikke hørt noget skidt om dem... syns det er en FANTASTISK opskrift :) givet karakter: 10

  -  2011-12-18 17:23:43
Man kan bruge flormelis blandet med cacaopulver og lidt vand. i stedet for chokolade :D

Helle  -  2011-12-01 11:40:26
Fantastiske!!

Anne  -  2011-11-24 21:43:23
De er vildt gode!! Jeg puttede en knivspids ingefær i, og synes det duftede meget af krydderier da dejen hævede, men resultatet blev super godt. Brugte det billige koge/spise chokolade fra fakta. Fik 15 hjerter. Kan klart anbefales!

kasper  -  2011-11-20 21:48:13
nu har jeg lavet så mange kager at jeg ved lidt af hvert... men hvad jeg ikke kan finde ud af er hvad jeg gjorde forkert? mine kager efter bagningen var stenhårde og umulige at æde... jeg vil råde til at bruge mindre mel end der står for dejen selv var også hård. når så blvier resten købt hos bageren :P

mig  -  2011-11-20 20:24:33
Chokoladen bliver grå når den er blevet opvarmet for hårdt.

JoshiMum  -  2011-11-14 11:59:03
Der er flere der skriver at dejen enten er klistret eller at kagerne falder sammen, til det vil jeg godt tilføje at afhænger også af typen af mel og fugtheden i luften - altså der er mere end bare mængden af det ene eller det andet der spiller ind der.....og der er også meget forskel på ovne, så den bedste metode og mængde, er at finde frem til det der passer bedst til en selv og ens egen ovn.. ;)

Thit  -  2011-11-12 10:28:00
Hvorfor skal de hvile ved stuetemperatur frem for i køleskabet?

Thit  -  2011-11-10 09:50:07
Bliver der seriøst kun til otte? en har skrevet i en kommentar at hun/han fik 40? jeg har altså ikke plads til så mange i min lille-bitte ovn. Tænkte at lave en opskrift til 6, men ikke hvis jeg så får 30 eller sådan noget.

sofie  -  2011-11-09 22:00:58
de er super gode! og utrolig nemme at lave, smager dog bedst dagen derpå ;)

Linnea  -  2011-11-06 12:44:17
Kan dejen holde til at komme i fryseren? Jeg vil nemlig gerne lave dejen i dag, og først bage dem lidt inden december.. Men kan man det med honningkagedej uden at dejen bliver underlig og ikke til at have med at gøre?

astrid  -  2010-12-22 12:20:12
hvor lang tid skal de være i køleskab

  -  2010-12-21 14:26:02
Efter min mening skal der ikke så meget hjortetakssalt i, ellers rigtig god :-)

Stine  -  2010-12-21 14:04:57
De er super gode.. og dufter fantastisk :D Min mand fik nogle med på aarbejde inden han fik ferie.. og ´det var en ren succes :D men hvad kan man gøre så chokoladen ikke bliver grå? har desværre ingen chokolade smelter..

Nanna  -  2010-12-12 16:13:24
Det kunne næsten ikke lade sig gøre at forme dem fordi de klistrer sådan. Er der nogle der har nogle fif? Jeg turde ikke komme mere mel i, da jeg var mange for, at de blev for tørre?

Vivi og 4 børn  -  2010-12-11 19:59:01
Vi var meget tilfredse med dejen, den var god at arbejde med. Børnene lavede mange sjove figurer med dejen. æste gang vil vi bruge mindre ½ tsk. nellike.

Anina  -  2010-12-03 15:19:06
Jeg plejer aldrig at udstikke honninghjerter - de skal smøres på bagepapiret ;) Nu har jeg (endnu) ikke prøvet denne opskrift, men nogle siger den er klistret - det gør da ikke spor! Jeg former hjerterne med nogle skeer - blot husk at de godt må være lidt aflange, da dejen flyder ud under bagningen - men nu kender jeg som sagt ikke lige denne her dej.

Heidi  -  2010-12-02 10:55:39
Altså jeg synes godt nok det lyder fuldstændig sindsygt med 450 gram honning til 8 kager,i forhold til andre opskrifter jeg har set? eller kan man ikke helt bedømme det ud fra den der dims hvor man kan bestemmme hvor mange man vil lave?

Mai-Britt  -  2010-12-01 18:41:46
hvis chokoladen skal blive blank og fin så brug en 55% og så smelt kun halvdelen og kom denne op i det resterende hakkede usmeltede chokolade så bliver den perfekt. husk det skal smeltes over vandbad og at der IKKE må komme vand i chokoladen for så er det lige til at smide ud.

Louise  -  2010-11-30 13:05:41
hej kan man fryse dem ned?? og hvor længe kan de holde i en dåse?? mvh Louise :)

Andrea  -  2010-11-27 23:06:55
Hvordan gør man dem, sådan mellem bløde. Ikke hårde, men heller ikke så bløde som når man køber dem. (-:?

Effersøe  -  2010-11-25 13:40:03
Super opskrift, 10+

Amanda  -  2010-11-06 00:18:49
øv det blev bare en stor fedtet masse, fuldstændig ubrugeligt :(

Lise-Lotte  -  2010-11-02 16:45:15
det er bare så rart at nogen endelig har tænkt sig at lægge opskriften ud på nettet. det er næsten også for dårligt at man kun spiser dem til julen, hvorfor ikke om sommeren? men nu kan man endelig bage dem selv om sommeren!

  -  2010-11-02 16:41:44
jeg elsker honningkager det er den bedste kage på året, og jeg forstår ikke at man kun kam købe dem til jul. det er skøndt at se at nogen endelig har lagt opskriften ud på nettet!

Bagenissen  -  2009-12-15 21:51:54
Kan slet ikke vente med at bage disse kager - uhm! Et tip til de der døjer med at chokoladen bliver grå; det kan sagtens skyldes at kagerne står for koldt, for så 'fryser' chokoladen.

Leoness  -  2009-12-15 21:29:36
Både gær, potaske og hjortetaksalt? Det synes jeg lyder lige lovlig voldsomt. Når jeg bager disse så bruger jeg kun hjortetaksalt, 2 tsk af det og ligeså af alle krydderierne (kanel, ingefær og nellike) samt 300 g brun farin. 300 gram flydende honning og 250 g smør samt 4 æg og 1 kg mel. Dejen kan sagtens stå på køl i flere dage (se det som holdbarheden på den pakke smør du bruger) og den er ikke svær at arbejde med når bare du ælter den igennem først. Drys mel på bordet før du ruller ud, samt på oversiden af dejen så rullen ikke hænger ved. Jeg bager mine hjerter ved 175 grader i 12 minutter, så bliver de dejligt bløde og umiddelbart efter de har svalet lidt på en rist, så 'maler' jeg dem med smeltet chokolade. Det kan også sagtens dekoreres yderligere med glasur. Kan fint bruges som en gave hvis de pakkets ind i celofan enkeltvis :) Kunne forestille mig at dem som har oplevet at de har fået tørre hjerter ud af ovnen måske har brugt varmluftsovn. I så faldet skal temperaturen jo så ned, men vil da anbefale at man bruger almindelig ovn til disse.

Kristine  -  2009-12-14 10:59:34
De blev bare rigtig gode! Men der bliver rigtig mange! Lavede opskriften så der skulle blive otte, men jeg fik næste 40! Og de var en pæn stor størrelse. Vi løb tør for kogechokolade, men kom nutella på de sidste - det stivner ikke, men blev et stor hit hos de mindste .

super_carla  -  2009-12-09 20:29:15
dejlig nem opskrift med et perfekt resultat:) jeg havde ingen problemer med hverken at rulle ud eller udstikke hjerterne efter 2 timer. og de smager super skønt :)

Rebecca  -  2009-12-05 14:49:17
Chokoladen bliver også grå, hvis det ikke er "rigtig" kogechokolade....

Per  -  2009-12-01 19:09:17
Hvis dejen ikke er til at arbejde med så må du jo tilsætte ekstra mel

piqerne   -  2009-12-01 14:34:08
hvor lang tid kan de holde sig i?

Sabrine og Louise  -  2009-11-22 12:56:00
UMMMMMM Det er en vildt god opskrift som smager fantastisk

lena  -  2009-11-15 01:40:15
Det er helt umuligt for mig at udstikke hjerterne, dejen er ALT for klisteret. Jeg har nu frosset den udrullet dej og så vil jeg prøve igen, men lykkes det ikke så må redningen for mig være at bage EEN stor kage og så udstikke bagefter. Hvad gør man ellers??

Søren  -  2009-11-04 12:01:43
Opskriften giver et rigtig godt resultat i smagen. Det er dog svært at røre gær ud i en æggeblomme, så jeg rørte først gæren ud i lidt lunkent vand og derefter rørte dette sammen med æggeblommen. Mit eneste problem er at udrulle og udstikke dejen. Den er meget klistret. Der kan ikke bruges kagerulle, og dejen hænger i udstikkeren. Jeg har prøvet at lade den stå i køleskab et døgn uden held. Er der nogen der har gode råd ? Ellers er mit næste træk at smøre dejen ud i 1 cm tykkelse og fryse den. Når der så skal laves kager, så vil jeg lade den tø indtil der kan udstikkes.

wonder  -  2009-10-26 09:19:52
Kan man bruge sirup istedet for honning??

winnie  -  2008-12-20 15:31:59
Det er bare de dejligste honninghjerter og de er nemme og lave:-)

Yvonne  -  2008-12-19 10:42:17
Hold da op - sikke nogle super lækre Honninghjerter

Henrik  -  2008-12-17 21:31:39
De lyder godtnok til at være gode. Må afprøve dem ved lejlighed.

Thit  -  2008-12-12 12:25:20
de er rigtig gode, værd at vente på (da hævetiden er 2 timer) ;D

Eva  -  2008-12-11 17:31:06
De er virkelig gode! En rigtig god opskrift, som kommer meget nær dem, man køber, uden at skulle til at lave dej i august. Vi lod dejen ligge 2 nætter i køleskab, og det blev super.

Camilla  -  2008-12-04 14:18:58
Jeg kan heller ikke faa potaske...

Camilla  -  2008-12-04 14:15:03
Hej! Jeg bor i udlandet og kan ikke faa hjortetakssalt, kan jeg bruge bagepulver eller natron istedet? Tak!

mette  -  2008-11-23 10:50:35
De lydder rigtig gode, selv mig der kommer fra jylland er det dejlige smørkager

Carsten  -  2008-11-21 13:27:40
Hvis kagerne bliver hårde er det højest sandsynligt fordi de er bagt for længe. Man kan i stedet for at lægge dem i køleskab lægge et stykke rugbrød ned i dåsen til kagerne, så vil de blive blødere i løbet af nogle dage

Natasja  -  2007-12-20 22:58:33
Prøv at skære dem over på midten efter de har stået i køleskabet og smør abrikosmarmelade inde i midten før de overtrækkes med chokolade.

Majbrith  -  2007-12-20 12:49:33
Min dej står og hviler nu... men flere skriver at de lade dejen stå i køleskab ca et døgn... Bliver det nemmere af det? er det for svært efter kun 1 - 2 timer?

Idianen  -  2007-12-15 23:47:22
Virkelig virkelig gode! De skal helt sikkert laves igen.! HVis man ikke lige har nok honning kan jeg varmt anbefale at bruge halv honning og halv mørk farin. Det bliver godt! :) Jeg lagde pålægschokolade på dem mens de var varme, det virker rigtig godt synes jeg. Hør, der er vel ikke tilfældigvis nogen der kender en opskrift på det der creme de putter i hos bageren? Elsker det, men kan ikke finde ud af at lave det..

  -  2007-12-15 23:41:09
Virkelig virkelig gode! Skal helt sikkert laves igen. Hvis man ikke lige har honning nok, kan jeg anbefale at bruge halv honning og halv mørk farin! Det bliver godt! :) Hør der er vel ikke tilfældigvis nogen der har en opskrift på det der creme de putter i hos bageren? Elsker det, men kan ikke finde ud af at lave det...

MILLA  -  2007-12-15 11:18:49
Opskriften ser rigtig god ud, tror den er vær at prøve! xD

Lisbeth  -  2007-12-09 20:55:45
De er SÅ gode !! Har aldrig fået bedre hos bageren. Jeg lod dejen stå 12 timer i køleskabet, hvilket virkede fint. Læg dem lagvist med toastskiver i en kagedåse et døgns tid og overtræk derefter med chokolade. Så bliver de noget så saftige. Hvis man overtrækker dem først gør fugten fra toasten chokoladen lidt for våd.

Stinus  -  2007-12-09 15:35:20
jeg har testet opskriften til cirka, 300 stks. hjerter, de hæver godt og jeg rullede den ud noget tynder end 1cm. istedet for honning brugte jeg lys sirup, og en smule honning.

anders  -  2007-12-07 18:36:42
glæder mig til dem

tineogline  -  2007-12-07 15:35:27
kagerne er ikke færdige endnu, men vi vil råde alle til at huske 0'erne, ellers er det lidt svært at lave nogle gode kager ...

Tine  -  2007-12-07 12:09:54
MMMM nummenummenum! De ser velnok lækre ud... jeg glæder mig til at bage dem sammen med min gode veninde Line.

Martin  -  2007-12-03 20:08:17
Har ikke prøvet opskriften endnu, men har lige skimmet de mange forskellige kommentarer. Men skal honninghjerter være bløde eller hårde? Jeg syntes de skal være bløde og da jeg i sin tid arbejdede som praktikant i en bager, brugte vi følgende fif for at trække fugt til dejen: Lav dejen og udstik hjerterne allerede oktober eller november måned og læg dem herefter i fryseren, indtil de skal bruges. Vi kunne lægge hele plader på køl med hjerterne på, så de bare skulle i ovnen, men det kniber nok derhjemme. Men man kan vel stable dem med madpapir imellem og så kun tage dem op man skal bruge og "nøjes" have arbejdet med bagningen og chokoladen - men så er de til gengæld også friskbagte hvergang og dejligt svampede.

Caroline & Frederikke  -  2007-12-03 16:24:44
Ew... Hvor det der hjortesalt stinker :s Men de lader til at smage virkelig godt, så det håbe vi jo =)

Karen  -  2007-12-03 00:20:26
Hej. har ikke lavet dem her i nu, men jeg kan tilfoje at Christiansfeld honninghjerter tilsaetter krydderierne Kanel, Ingefaer, muskatblomme, orangepulver, nelliker, kardemomme og allehaande.

Caroline  -  2005-01-01 01:01:01
Hvorfor står der ikke hvor meget chokolade der skal i ?,..

Arne Hansen  -  2007-12-01 11:10:31
Den smager faktisk rigtig godt. Men jeg prøvede at tilføre en lille smule Emmenthaler ost i midten og resultatet blev SÅ godt!

Fjolletrold  -  2007-11-29 12:16:38
Jeg bruger tit pålægschokolade som overtræk. Læg det på de varme hjerter, og når det er smeltet, glat med en kniv. Det virker HVER gang :-) God Jul.

Mariesp  -  2007-11-20 16:21:33
Hvor længe kan de holde sig i en tætsluttende dåse og skal de opbevares på køl? På forhånd tak!

Kita  -  2007-11-18 15:40:57
Man kan bruge almindelig kogechokolade og så "smøre" det på med en bagepensel.

Mette  -  2007-11-17 17:40:03
Smager de ligesom dem man køber i butikkerne??

Ane  -  2007-10-20 16:18:03
kagerne er vildt gode, det var lige dem jeg havde ledt efter.. men mht. overtrækschokolade, så fungerer det ikke rigtig. de smager ikke ordentligt. nogen der har ideer til overtræk? eller ved hvad det er de putter på i butikkerne?

ise  -  2007-10-18 17:32:21
det var vildt godt og 1000 tak for denne smags oplevelse

Stine  -  2007-10-15 23:50:09
Til Per: Ja, det kan meget vel være at den var sat for høj... det kommer lidt an på hvilken chokolade du anvender, det er ikke alle chokoladetyper der vist kan tåle at koge (det kommer nemlig an på vandindholdet i chokoladen), men det kan den billige fra netto altså - det er derfor den hedder KOGEchokolade (det er den der er pakket ind i gennemsigtig plastic med flag på :)

Miiig  -  2006-12-19 13:59:06
Jeg glæder mi til at lave dem. Hvor mange bliver der ?

Per  -  2006-12-19 06:23:10
Jeg brugte nu min nyindkøbte chokoladesmelter, men jeg tænker at temperaturen måske er sat for høj til overtræk ?

Stine  -  2006-12-18 23:03:42
Til Lonnie: Du har måske puttet for meget potaske i dejen eller har du måske brugt hjortetakssalt istedet? Hjortetakssalt kan i forkerte mængder få kager til at falde sammen.

Stine  -  2006-12-18 22:59:27
Til Merethe & Per: Du har helt ret Merethe og desuden kan kogechokolade med fordel opvarmes i mikroovnen, så undgår man at den komme ri nærkontakt med damp eller vand

Stine  -  2006-12-18 22:57:27
Til Tai: Du har måske puttet for meget potaske eller for meget mel i... begge dele udtørrer generelt kager, og især småkager

Stine  -  2006-12-18 22:55:39
Til Nina: Potaske er et kemisk hævemiddel, ligesom bagepulver og hjortetakssalt

Lonnie  -  2006-12-18 12:15:40
De smager rigtig rodt, men alle mine hjerter på nær tre faldt sammen, da de kom ud af ovnen. Hvad har jeg gjort galt?

Christian  -  2006-12-13 19:35:26
super fede!! på den fedtfattige med ;P de er gode, og med krymmel på er de et hit, og en god overraskelse lige inden man danser om juletræet hilsen Christian Med Nissehuen..?

Merethe  -  2006-12-10 09:20:00
Chokoladen kan blive grå, hvis der kommer damp fra vandbadet i! en chokoladesmelter er alletiders her! brug evt. en lille dejskraber til at glatte med...

Per  -  2006-12-04 11:46:52
Fik 10 hjerter a 12 cm og to mindre

Per  -  2006-12-04 11:40:51
Kagerne på billedet er udstukket med 12 cm udstikker, de var ca 15 cm efter bagning. Chokoladen drillede mig dog noget, som det kan ses så er den ikke blevet glat, og efter en nats afkøling er chokoladen blevet helt grå, nogen ideer ??

Per  -  2006-12-04 11:40:51
Kagerne på billedet er udstukket med 12 cm udstikker, de var ca 15 cm efter bagning. Chokoladen drillede mig dog noget, som det kan ses så er den ikke blevet glat, og efter en nats afkøling er chokoladen blevet helt grå, nogen ideer ??

C.  -  2005-01-01 01:01:01
Super ! det er let at lave og smager godt ! ;P

Christine  -  2005-01-01 01:01:01
Man kan også bruge sirup i stedet for honning.. Den opskrift har masser af muligheder.

Christine  -  2005-01-01 01:01:01
Det er en SUPER opskrift, der er nem at lave, ingredienserne ligetil, og så er der plads til, at man selv kan pifte hjerterne op med f.eks ingefær. Et andet fif er, at selv støde både neliker og kardemomme, gerne så stykkerne er så store, at de kan ses/mærkes i de bagte kager. Men for, at de ikke skal være for hårde, lægges de enten i blød, eller "koges" en smule sammen med honningen.

mie  -  2005-01-01 01:01:01
hvis vil have dem bløde så læg dem i køleskab (de suger fugt til sig....)

Tai  -  2005-01-01 01:01:01
Mine blev helt tørre! -har ingen anelse hvorfor.. Smagen var god, men de blev helt hårde! Havde ikke givet dem for meget i ovnen eller noget!! Ret irriterende

Rita  -  2005-01-01 01:01:01
Der bliver 2-3 plader fulde, afhængig af størrelsen på hjerterne.

Merete  -  2005-01-01 01:01:01
Vi lavede figurkager som børnene pyntede med sukkerglasur. De blev virkelig gode!

Helena  -  2005-01-01 01:01:01
Hvor mange hjerter bliver der ud af opskriften?

Ida  -  2005-01-01 01:01:01
God opskrift.. jeg gav den en 1/2 tsk st. ingefær. og lod dem stå at trække et døjn på køkkenbordet. Så kom de til at smage dejligt meget af jul.

Jannie  -  2005-01-01 01:01:01
Kan dejen tåle at stå i køleskabet i 1 1/2 døgn?

mette  -  2005-01-01 01:01:01
hvor mange blir der ud af opskriften

Camilla  -  2005-01-01 01:01:01
Potaske kan købes i alle forretninger, fx brugsen. Det står sammen med bagepulver osv.

Camilla  -  2005-01-01 01:01:01
De smager jo så godt at man bliver nød til at bage dem igen!

nina  -  2005-01-01 01:01:01
hvad er potaske? kan man bruge noget andet?

Nina  -  2005-01-01 01:01:01
Til Ellen prøv evt at lade dejen stå i køleskabet natten over..

Nuser og Milla  -  2005-01-01 01:01:01
nogle super gode kager og de smager godt

Ellen  -  2005-01-01 01:01:01
dejen er meget svær at rulle ud, har prøvet opskriften sammen med en pige på 4 år, det var svært for hende at stikke kager ud.

anette  -  2005-01-01 01:01:01
rigtig god opskrift

marie  -  2005-01-01 01:01:01
De er dejlige fedtfattig og smager godt samtiddig

Ina  -  2005-01-01 01:01:01
det er en super opskrift, de smager vildt godt