Kommentare til Brunkål med flæsk

se opskriften her

  -  2023-11-20 11:49:26
Lækkert Um - FH

henrik  -  2023-10-17 14:11:17
Der er noget galt med forholdet mellem smør og sukker

Naima  -  2023-03-15 12:07:46
En god simreret👍🏻

Allan   -  2023-02-02 19:18:51
Nem opskrift og det smager som det skal.

Marie   -  2023-01-20 17:44:11
Det samger godt men man skal ikke spise det hver dag så begynder man at prutte

mona sørensen  -  2023-01-11 10:33:43
hvad gør jeg hvis mit brunkål er blevet for sød

Lars  -  2023-01-06 14:19:13
I supermarkedet er det svært at finde andet end skiveskåret flæsk. Det kan lige gå an. Det er hurtigt at salte med en sjat mørk sirup i saltlagen. Opskriften er en tand for sød, men det kan let tilpasses efter smag.

Lis  -  2022-02-18 18:27:19
Ja smag og behag….. men hvis der kun bruges 1 spsk. sukker har det ikke en chance til at blive til brunkål. Vi kan heller ikke nøjes med en spsk. sukker til brunede kartofler. Super god opskrift. 😋

Rita Jørgensen   -  2022-01-27 11:52:09
Rita 27-2-2022 prøv med grisehaler i brunkålen det er bare godt.

Bjarne Madsen  -  2022-01-17 19:01:02
Prøv med hakket oksekød - svitset som til kødsovs (millionbøf). Lad retten simre 15 min. og den er klar til servering

Aagerup Lene  -  2022-01-07 18:32:47
Det må da være en fejl med 200gr sukker. Det blev alt for sødt og da jeg kiggede i en gammel kogebog skulle der kun bruges en spiseskefuld sukker. Øv, detvar uspiseligt sødt

Johan davidsen.   -  2021-12-18 16:43:47
Det er bare guf. 😍. Laver det dagen før med røget flæsk og lader det trække til næste dag. 😍😎

simonsen  -  2021-11-19 12:13:39
jeg bruger flæsk og stegeben af alle slags, fra forskellige dyr. smager helt eventyrligt.

Chilli  -  2021-10-24 15:24:42
Skal man lave til en person, kan man bare bruge en kotelet og evt. skære et bacon stykke op i skiver (og fryse resten). Man kan bruge spidskål i stedet. Det overskydende vand, kan bruges til sovs til f.eks. kål dolmerer, medister eller koteletter. Jeg kommer kålpølser på toppen og man kan jo nøjes med dem.

Erik Omme  -  2021-10-02 11:43:40
En halv porter gør underværker ! Den anden halve til kokken !!!!!

Gitte Weronika  -  2021-02-04 17:19:07
Jeg har brugt 1. 1/2 kg røget kogt flæsk helt fantastisk Smagt til med lidt sirup . For at give lidt ekstra farve af kålen. En lille slat kulør. Det kan jeg huske min mor altid gjorde

  -  2021-02-01 07:04:32
lækkert med kartoffelmos til

Omme  -  2021-01-30 10:28:09
Bruger altid en 1/2 limfjordsporter det giver smag !!!!

christian johansen  -  2021-01-30 09:44:49
super fin Brunkål med massere af smag. Jeg lavede en lille variant idet jeg også kom et stykke røget bacon med ned sammen med flæsket det gav lige en lidt mere krydret smag. man kan jo også komme en Medister i.

Aase  -  2020-11-21 18:12:37
Jeg bruger osse Ribben og andre stegeben ,de gir en god kraft

jonna L  -  2020-11-09 14:08:36
glæder mig til at komme igang

  -  2020-11-03 06:53:30
Kan man bruge Spidskål

Josie   -  2020-10-30 01:20:03
Jeg bruger både fersk og røget flæsk er det helt forkert ? For det gjorde min mor

Birit  -  2020-10-08 15:58:40
Jeg brugte også 1 svine skank

hanne  -  2020-10-05 16:57:52
bare si kålen fra og lav en opbagt sovs af væden mums

Rie Hbuur  -  2020-10-01 02:28:25
Det er super lækkert med saltet flæsk. Det bruner jeg først☺️

Peter  -  2020-09-16 15:58:35
Man kan med fordel komme revet gulerødder i det giver lidt ekstra sødme

Bodil  -  2020-02-19 09:51:44
Har brugt brunkål med flæsk mange gange og den bliver altid god. Bruger forskelligt kød. (Ribbensteg, Røget Bacon, Svineskank, Nakkesteg.)

Inger   -  2020-01-20 13:50:19
Der er meget væde i gryden Kan man jævne det lidt

Heidi  -  2020-01-04 14:07:05
Lav brunkålen en aften hvor der ventes nattefrost. Sæt den ud inden man går i seng. Den smager meget bedre dagen derpå og efter frost. Der er generelt bare noget med kålretter og frost.

Alex  -  2019-10-14 19:44:16
Jeg lavede den med bacon og puttede lidt ekstra sukker i. Men hold da op det smagte godt! Tak for en god opskrift ♡

Netsat  -  2019-02-05 22:08:55
Fik det igen til aftensmad - en gude spise.

Jan Madsen  -  2019-01-13 17:12:45
Jeg graver 1 kg medisterpølse ned i kålen de sidste 20 Min, det giver en rigtig god smag

andreas  -  2018-12-21 16:46:09
Sørens, jeg glemte porter! Og røget flæsk. Nøj hvor jeg glæder mig!!!!!!!!! Super ret og tak for megagode kommentarer! Næste gang skal flæsket saltes!!!

  -  2017-10-25 21:27:20
super dejlig dansk mad

Anna kaiser   -  2017-10-23 23:12:42
Tror jeg vil bruge stevia i stedet for sukker og så i halv mængde.

Kaj Jensen  -  2016-10-25 13:54:40
Skifter halvdelen af sukkeret ud med farin

Arne  -  2016-01-31 08:39:46
Jeg bruger Hamburgryg skåret i skiver , lader kålen simre i et par timer og der efter i med hamburgryggen i en time.

Åse  -  2016-01-23 09:50:40
Jeg bruner nøgleben og derefter kålen. Samler kålen om benene og koger 1 times tid. Så er der bare gnaveben. Kan jeg ikke få nøgleben kan spareribs fint bruges.

Grete  -  2015-10-12 13:33:45
Vi salter altid flæsket i 1 1/2 døgn sammen med en bag svineskank, det smager himmelsk

bjarne  -  2015-01-22 17:43:36
Godt med kål, gulerødder i skiver kartofler i mindre stykker, og så et stykke røget bakon som jeg skærer i skiver,så bruger jeg sukker, smør, og smager til med salt, og lever, hvis det er rigtig koldt udenfor får det en gang karry, det varmer så dejlig, og smager dejlig

jonna   -  2014-12-11 10:29:12
det er nemt og overskueligt og ingen "dikke-dare"

jette  -  2014-08-23 16:35:49
ennu en kommentar, Efter at NRK P1 hadde denne retten Jacobsen og Lise, da må den bli populær

jette  -  2014-08-23 16:31:09
Sukkeret skal smeltes for at få kålen brun, og man kan jo bruge litt brunt sukker sammen med alm. sukker. Hvad med å prøve med krydder- f,eks, allehånde og maåske litt god eddik.

Helle heha  -  2014-01-26 16:45:47
I vores familie bruger vi altid flæsk og røget bacon. Kan se i andre har gode erfaringer med andre ting, det skal prøves af de næste gange vi skal lave brunkål.

Jesper  -  2013-12-07 18:47:24
Dejlig ret, men prøv at sætte stegen på en rist i ovnen, kålen med brun farin i et fad nedenunder og så lad fedtet fra stegen dryppe ned i. Så får man også sprøde svær ;)

KP  -  2013-10-15 17:37:59
Det er gudespise. Vi gør dog følgende: Et fad med kål med brun farin på i ovenen. På en rist ovenover ribbenstegen, som så "drypper" ned på kålen. Kålen tages ud et par gange og der kommes mere farin på. På den måde får man både en god mør steg med sprøde svær og dejlig kål! :)

  -  2013-02-20 13:19:09
I den sydøstlige del af landet, bruger man at komme enkelte skrællede kartofler i kålen. Kartoflerne er skåret i passende stykker, og de har den funktion, at de tager en del af den væde der opstår under kogning. Man kan også lægge et stykke røget kød i kålen det sidste kvarter, så det akkurat bliver varmt. Let røgsmag giver det sidste pift.

Ryan  -  2013-02-06 14:50:23
En 33 cl mørk øl i stedet for vand,det er nam nam

  -  2013-01-16 08:39:01
dejlig dejlig brunkål ...kan varmt anbefales :)rigtig nemt at lave og smager godt

omme  -  2013-01-15 13:53:14
Brunkål uden Porter går slet ikke ! 1/2 i gryden og en halv til kokken !

  -  2013-01-11 13:34:44
det er ikke nødvendigt at tilsætte vand,der er vand nok i kålen,

Skipper57  -  2012-12-22 21:10:59
Følg opskriften men "lidt vand" erstattes med: 2 1/2 dl vand, 1/2 dl eddike, 2 store gulerødder (kan udelades), opskriftens ingredienser virker op til 2 kg hvidkål.

lakota  -  2012-11-03 03:47:57
Jeg skal passe på vægten, så jeg laver brunkål med kylling.Afhængig af hvor mange der skal spise med, lægges en hel eller halv kylling uden skind, ned i kålen når der er 45min. tilbage af kogetiden. Det smager rigtig godt. Jeg koger også gule ærter på kylling.

Gulle  -  2012-10-30 21:00:17
Jeg kommer en ribbenssteg i gryden, så er der noget godt kød som ikke er for fed.

Gurli Jensen  -  2012-10-17 12:33:08
Vil lige skrive en anmeldelse på denne opskrift, den er bare super god min mand er meget kræsen angående retter med kål. Men denne her syntes han der var rigtig god. VH. Gurli.

Johan  -  2012-09-05 18:27:38
Det er mange mange år siden jeg har fået det. Så jeg har været i gang med gryden, og det blev rigtig lækkert. God og simpel opskrift på god og solid dansk mad !!

isa  -  2012-01-20 12:33:53
til aksel.. det er nemlig rigtigt med eddiken, det gjorde min mor også altid, så undgår man luft i maven.

Jan  -  2011-10-27 11:19:04
Lad kålen koge i mindst 8 timer, så koger man gassen ud af kålen og fiser ikke så meget

Peder  -  2011-03-15 07:31:16
Kan den laves dagen i forvejen, og alligevel smage lige godt ???

Elo, Thyborøn  -  2011-03-14 16:42:34
Jeg ælsker det med sild i stedet for flesk. Det smager bæst.

Aksel  -  2011-03-04 09:54:44
Brun sukker, kom det snittet kål i, vend kålen tilsæt en lille kop eddike,salt og peber, læg et stykke røget og et stykke fersk koge flæsk ned i kålen, pak kålen op om flæsket. Serveres med rugbrød, sennep, snaps og Wiibroe porter.

woodman  -  2011-01-17 19:06:49
skøn ret......... No'en gange bruger jeg et stort løg med 15 -20 nelliker stykker......specielt i dec måned for at få enlidt mere julet brunkål.......

conny  -  2010-12-06 00:20:37
al røget kød - hamburryg, kæbesnitte, passer perfegt til brunkål - og så med med masser af sennep til kødet. Vi skal have brunkål i morgen med hamburryg. Hvis der bliver kød til overs - så er det perfekt til biksemad dagen efter. Har købt en hamburryg til ca. 50,- kr, og så er der mad til 2 dage, og måske også tynde skiver til frokost.

Finn  -  2010-11-20 19:34:24
Min mor kaldte det også "fiskål" (men hun var også fra landet i det sydvestlige Jylland. Men godt er det.

peter  -  2010-11-20 15:42:37
Retten her er hverken egnet for diabetikere ( undskyld) eller helsefreaks .Det er god gammel dansk vintermad med sul, og der skal øl og snaps til !

  -  2010-10-03 15:27:14
Lentz, den er bare god,jeg og min familie elsker brunkål,og nu er tiden inde til denne ret. Efterår og forår,så er det bare sagen.

birthe nielsen helsinge  -  2010-03-07 08:36:11
det er en meget dejlig ret vi elsker den også bruger røget og fersk flæsk og med sukker

jens  -  2010-01-19 08:12:47
Yes Waller det er ba´r dejli'. Den der svineskank i kålen og et par "Carlsberg Elefanter" det er godt-simpelthen!

  -  2010-01-15 15:20:10
jeps så kan også få sig en snaps til waller

Jens  -  2010-01-11 11:28:40
Glæder mig allerede, der skal også en/to "Elefant bajere" til, deres lidt bitre smag passer perfekt til brunkålens sødlighed.

Grethe L.  -  2009-10-02 11:59:34
Prøv med sprængt nakkefillet - det er bare skønt! Jeg sprænger selv filletten - det er nemt!

Alex  -  2009-09-14 17:54:33
Hej man drikker selvfølgelig øl til gerne mørkt og kraftig øl " Leffe øl den mørke fra Belgien " ikke blonde " En Herreret supergod , men husk lige soværelse vinduet

buller, FYN  -  2009-09-12 12:10:58
Brunkål er altid godt, men prøv og kom grisehaler og spæk i sammen med flæsket. mum lækkert.

Jesper  -  2009-04-02 17:27:30
Maibrit.. Drik en god øl til....Rigtig ølmad

maibritt  -  2009-03-12 17:16:54
hva kan man serverer af drikkelse til

Dennis (Assens Fyn)  -  2009-01-23 17:54:19
det er bare godt men jeg ville høre om man kan fryse det ned til en anden dag for et helt hoved og 1 kg røget bacon er lidt meget for mig selv mmmm mmm

Agnete  -  2009-01-12 19:36:40
Prøv at servere kartoffelmos til brunkålen og du vil blive overasket hvor godt det smager.

helle  -  2009-01-07 22:10:02
Jeg kommer altid både fersk flæsk og bacon ned i kålen det giver en rigtig god smag med bacon.

Peter Nielsen  -  2008-12-23 14:07:23
perfekt opskrift! smagte fremragende!

kisser  -  2008-10-29 16:07:07
Supper lækker lige som vor mor lavede det.mmm---

Ann  -  2008-10-11 17:05:34
Hej istedet for almindelig hvid sukker bruger jeg sweet og less (fra dan sukker) det giver stadig den samme søde smag men med 30 % færre kalorier.

jørgen  -  2008-05-31 07:20:45
det er også værd at prøve med en fars bolle(laves som frikadellefars) i stedet for et stykke flæsk. mmmmmm

Patrick  -  2008-03-21 05:02:35
..elsker brunkål med flæsk eller røget bacon(1000g). men laver altså også til 3-4 dage

Ninna i Amerika  -  2008-02-21 19:06:40
Naar jeg laver Brunkaal eller noget andet som bonner, tilsaetter jeg altid lidt NATRON, Ca. 1halv teske, saa giver det ikke saa meget GAS.

vivismums  -  2008-02-17 14:41:38
Til den der Ha! uden er i stedet lækkert Med karry brunet af og så kål på ellers lavet på samme måde

Ruth  -  2008-01-31 22:10:40
opskrift på brunkål til diabetikere. Man kan med fordel brune becel og flydende sødemiddel inden kålen tilsættes. Tilsæt derefter skinkekød i tern (og evt lidt røget bacon i tern). Lad retten simre i 1 1/2 time.

  -  2008-01-31 21:24:24
Et par stegeben (nøgleben) gir smag

Mie  -  2008-01-27 23:50:45
Der er så mange forskellige måder at lave brunkål på. Jeg selv lægger altid et stort stykke røget bacon i midten mens hvidkålen simrer i ca 2 timer. Det giver en rigtig god smag og bagefter skæres baconen i små tern og blandes med brunkålen.

Lotte H  -  2008-01-22 10:37:44
uhmm elsker brunkål bruger gerne halv posion røget og resten fersk flæsk smager kanon

Kingo  -  2008-01-21 06:46:25
Ja, det er den originale gamle ret. "Brunkål med flæsk", og så skal man ikke beruge alt andet deri. Så kan man jo "døbe" en ny ret med brunkål med o.s.v.

Søster  -  2008-01-02 17:19:35
Brug i stedet for fersk flæsk et stykke hamburgerrøget magert flæsk (endelig ikke alm. røget spæk). Skær flæsket i tykke skiver og brun dem i smeltet fedt fra terninger af røget fedt spæk ( ikke i smør). Tag flæsket op og brun kålen i fedtet. Undgå sukker! Snyd i stedet med nogle dråber madkulør. Læg flæsket i skiver med kålen, tilsæt lidt vand og lad retten koge godt ½ time, før der smages til med salt og peber, da kålen trækker salt og smag fra det røgede flæsk. Lad kål og flæsk trække sammen til dagen efter.

Tage Tyskland  -  2007-02-25 15:56:22
Super bedst brunkål

peter  -  2007-01-24 23:01:06
den kan spises i flere dag

josè  -  2007-01-23 11:42:32
Lidt for fersk til min smaag lidt mere sukker, dejligt med grissehaler også

vilcon  -  2007-01-22 11:06:14
Drop de 50 g sukker brug istedet 50 g smør det tager lidt længere tid at brune det men det er bare guf også for diabetket

benthe  -  2007-01-22 07:49:55
dejligt...men prøv i stedet denne...samme fremgangsmåde med kålen, men erstat flæsket med ca.800 gr. oksefars rørt med lidt løg,havregryn, mel, æg og salt,peber. Der skal dog ikke vand ved, og 1 time er nok. Den rørte fars skal bare ned i midten som en stor klump...DET smager godt.

  -  2007-01-22 07:35:56
Prøv at tilsætte 10 neliker. Uhm

catstail9nh  -  2007-01-22 07:08:43
I am going to try this, so manny memories with that meal...yes it it does make winds!!

Egon  -  2007-01-14 19:46:25
der må også gerne være 10 grisehaler deri ,tilbehør:koldt øl

Louise  -  2007-01-11 16:02:55
Det smager super Goodt - der er såå mange der ikke kan lide det, UHH det er synd:( Det gå godt nok glip at noget godt mad! :)

kirsten G.  -  2006-12-30 19:40:08
Den er nem og meget lækker