Kommentare til Fantastisk tiramisu

se opskriften her

Kent  -  2020-12-30 20:05:03
Angående Ladyfingers er jeg enig med flere kommentarer i at de ikke må blive for våde. Jeg plejer at hælde 3-4 mm kaffe/likør blanding op i en flad tallerken og rulle hver ladyfinger to omgange heri. Herved er midten stadig tør så Ladyfingeren kan flytte uden at splatte sammen, og den færdige dessert er ikke for sjasket. Super opskrift :)

Josephine   -  2019-01-02 19:57:39
Jeg lavede denne dessert til nytårsdesserten i små glas! den var SÅ god.. jeg lavede den uden alkohol, men tilføjede en smule appelsinskal, appelsinsaft, sukker og vaniljekoncentrat til kaffen. også en smule vaniljekoncentrat i ostemassen. toppede med revet chokolade lige inden servering. den bedste dessert. Jeg vil også lave den til min fødselsdag om 2 uger i små glas, jeg skærer bare ladyfingers til i størrelsen og sprøjter cremen ud.

Til Peter  -  2018-09-30 13:10:32
Ladyfingers skal kun dyppes kort i kaffeblandingen, ellers er de også svære at løfte op igen, jeg har rettet det i opskriften. Webmaster

Peter   -  2018-09-07 20:58:29
Cremen er uovertruffen. Men mangler i den grad vejledning til hvordan og hvor længe skal ligge ladyfingers i blød. Størstedelen var brune, meget våde og smagte udelukkende af Amarettoén og ikke til at spise.

Sandra  -  2018-06-14 12:15:37
Ekstremt god tiramisu! Vi har prøvet et par forskellige opskrifter, men vi vender altid tilbage til denne. Vi putter dog ikke alkohol i da vi blev lettere traumatiserede efter jeg brugte rom og kom til at putte alt for meget i, haha.

Helle  -  2017-09-12 20:45:55
For nogle år siden lavede jeg denne dessert til 65 gæster, afprøvet på forhånd, nedfrosset/kun på køl, Amaretto/Marsala (vores italienske kok i familien bruger Marsala, men fortæller at det er forskelligt i.f.t. hvilken del af Italien man kommer fra). Jeg har stadig ikke helt besluttet, hvilken jeg bedst kan lide, selvom jeg har lavet den flere gange siden, så det er lidt med forskel, hvilken det bliver. Amarettoen er lidt "mildere", med smag af mandlerne (den er også dyrere), imens Marsala er lidt "skarpere" i smagen (efter min mening), hvilket er en god modvægt til det søde. Til gengæld mener jeg bestemt, at det kun kan anbefales at fryse den ned (stor fordel til mange gæster), hvilket den absolut ikke bliver dårligere af (tages op 1/2 time før servering. Revet chokolade (anbefales) eller kakao drysses over før den serveres).

Karina  -  2017-07-06 22:37:12
Whow... kommentarene kan ikke blive bedre. Jeg har længe ledt efter en god tiramisuopskrift. Den skal prøves i morgen selvom jeg så må vente 48 timer med at smage den.

Trisse  -  2017-04-10 18:00:09
Har lavet denne opskrift flere gange og hver gang uden alkohol ( da det ikke drikkes af familiemedlem ) og altid været super god

Preben  -  2017-01-13 16:26:59
Så absolut den bedste dessert der findes Jeg har fået Tiramisu flere gange i den italienske del af Sweits (Ticino) og her er jeg ikke i tvivl om at man bruger Amaretto og ikke Marsala Jeg har selv lavet den flere gange med Amaretto og en enkelt gang med Marsala og jeg foretrækker så absolut Amaretto

Thomas D  -  2016-12-30 14:25:51
Fantastisk lækker kage 🎂 prøv at bruge Bailey's i stedet for Amaretto. Og så kunne jeg godt tænke mig at første afsnit omhandlede at lægge Lady fingers i blød på forhånd (glemmer det altid)

Laila Larsson  -  2016-01-16 15:56:10
Dette er uden tvivl den bedst Tiramisu jeg har smagt, den er blevet lavet og serveret for rigtig mange og har endnu ikke stødt på nogen som IKKE kunne lide denne. Den får mine bedste anbefalinger, en dessert/kage som SKAL smages!

Kasper  -  2015-12-26 01:19:05
Ja, der kan godt bruges kahluha. Men det mest korrekte/italienske er Marsala som flere skriver.

Kasper  -  2015-12-26 01:16:32
Jeg bruger halv mængde mascarpone og halv mængde let pisket flødeskum. Og dypper kun lady fingers på undersiden. Bryder mig ikke om en for våd tiramisu. Kaffen skal være stærk. Gerne espresso.

Lone  -  2015-12-17 13:30:18
Lavede den som afslutning på en italiensk frokost, vores vennepar, hvor den kvindelige del har levet nogle år i Italien var RET begejstrede Kan kun anbefales!!

Kathrine  -  2015-11-18 05:44:24
Kan der bruges kahluha?

Sommerbjerg  -  2015-08-10 21:23:14
Den bedste jeg længe har smagt

Bettina  -  2015-04-28 08:28:46
jeg skal lave Tiramisu til 30 personer, så tror du jeg kan lave det i en stor bradepande og så lade den stå i en kold kælder eller garage, for den kan jo ikke være i køleskabet?

mina  -  2015-01-15 02:18:22
Jeg har fundet ud af, for at piske æggehviderne stive, skal der drysse sukker lidt af gangen.. uden sukker bliver æggehvide ikke stive.. (heller ikke for meget sukker, men bare lidt.) Og jeg har brugt 3-4 æggeblommer og æggehvide, i stedet for to.. men ellers er det verdens bedste opskrift. Har brugt denne i flere år nu :)

  -  2014-12-29 22:15:26
Hvorfor skal der bagepapir i bunden ????

Den gode  -  2014-11-14 17:53:46
Nej det skal det ikke du kan os bruge normale æg Hvis du kan undgå at blænde dem sammen For der sker ik så meget hvis du bruger normale æg Har smagte med normale æg før det smager det samme

charlotte  -  2014-09-30 01:41:59
line det skal være pasteuriseret ægge blommer og hvider da de ikke bliver opvarmet.

Kathy  -  2014-09-29 13:06:08
Det er en rigtig god opskrift. Bruger lidt mere kaffe og amarettolikør. Men det er jo en smagssag. Jeg har nu også prøvet to gange med en rigtig god flødeost. Det duer bare ikke. Man kan kun bruge mascapone ost. Hvis i bruger flødeost bliver det en flydende omgang tiramisu. Også selvom jeg holdt tilbage med vædske til ladyfingerne.

Line  -  2014-09-02 06:22:34
Nogen der ved om man kan bruge 4 æg og så fordele æggehvider og æggeblommer? Eller SKAL det være pasteuriseret? Håber nogen der svare så jeg kan gå igang.

Dwr  -  2014-02-14 19:49:01
Efter at have fulgt opskriften (lavet tiramisuen) og sprunget de mange gode indlæg over, er jeg blevet så meget klogere efter at have læst dem, at opskriften skal prøves UDEN jeg drukner mine ladyfingers helt. Vil bare giver dem få Sec på hver side, så de stadig er lidt sprøde indeni og så skal marsala vinen da testes, så den får den "helt rigtige" italienske smag:) HÅBER der kan rettes i opskriften, så andre slipper for "klamme" fingre;)

  -  2014-01-16 13:24:24
Når jeg laver tiramisu bruger jeg hvad jeg har af sød alkohol. og det er indtil videre blevet til en italiensk kaffelikør- noget i stil med Bailey, som jeg også har brugt, samt cuba caramel. Alle 3 slags smager super i tiramisuen.

  -  2014-01-13 18:44:41
Ganske enkel god, men mindre amaretto, mere kaffe.

Morten Mazur  -  2013-12-30 13:00:14
Tak for en super opskrift. Bruger den hver nytårs aften. Gæsterne kræver den fra mig hver gang :)

Lisbeth  -  2013-10-26 13:11:13
Jeg brugte 2 dl kaffe og 1 dl rød Grand marnier, da jeg ikke havde hverken marsala eller amaretto. Det fungerede til kenderens store tilfredsstillelse. Det var første gang det blev lavet, men ikke sidste.

Zamya  -  2012-12-31 10:53:17
Jeg havde en dag inviteret gæster som slet ikke kan lide smagen af kaffe, men jeg havde virkelig lyst til at lave tiramisu. Jeg brugte denne opskrift, men i stedet for kaffe lavede jeg en stærk blanding af 1,5dl vand, 3½ spsk ren kakao og 1 spsk sukker. Man får nok bank hvis man kalder det tiramisu, men det blev faktisk en vildt lækker dessert! Den variant kan godt anbefales! Desuden tillod jeg mig at komme en stang vanille i min hjemmelavede mascarpone.

Stuff  -  2012-07-20 20:36:07
Dette er den nemme og meget gode teramisu. Men ja Marsala er den rigtige vin at bruge i denne dessert.

Pjuske  -  2012-06-25 09:47:55
Jeg prøvede denne opskrift på baggrund af alle de gode anmeldelser, og jeg må sige den er helt fantastisk:-) Jeg er dog ikke til alkohol, og den smager glimrende uden. Jeg prøvede at smage på tiramisuen efter kun 4 timer, men nej...den SKAL stå på køl natten over. Dem der får for "smattede" ladyfingers, har ladet dem suge alt alt for længe - de skal kun lige have et ultrakort dyp på hver side, ikke engang et helt sekund...

  -  2012-06-25 09:10:59
Den er fantastisk, brug rørsukker, så knaser det ikke

Anne  -  2012-06-11 17:54:51
En mægtig god tiramisu. Gjorde dog den fejl at putte for meget amaretto i, så den blev lidt stærk. Skal lave den igen om ikke så længe, og bruger mindre amaretto der. Vil også huske at dyppe ladyfingers i væde, fremfor at hælde væden over dem, som jeg gjorde første gang.

Merete  -  2012-05-29 16:07:09
Den mest fantastiske tiramisu på jordkloden. Serverede den for nogle gæster, de var helt foreslskede i den, og det samme var vi. Tak

Rikke  -  2012-04-17 09:17:55
Smager dejligt - men blev lidt stærkt så næste gang vil jeg bruge mindre amaretto og så vil jeg bruge flere æggehvider så cremen bliver mere blød.

Anita  -  2012-04-11 20:37:03
29-03-12 brugte 2 dl kaffe, 1 dl marsala vin, og en lille smule anislikør samt 1 korn fra 1 stang vanilie. Brugte ikke bagepapir i formen, kom det direkte ned i serveringsskålen. Husk at drysse med kakaopulver lige inden servering. Smager virkelig godt.

  -  2012-03-20 17:25:28
Helt fantastisk som også står i overskriften.

-  -  2012-02-13 18:47:24
Den er fantastisk !

Kokken  -  2012-01-30 13:30:19
Alt alt for smattet! Fulgte opskriften slavisk, men tiramisuen blev ikke god. Kan ikke anbefales.

Benthe  -  2011-12-29 14:33:53
Til Kuk: Måske friskpresset appelsinsaft eller cacaomælk, bare et forslag men ved ikke hvordan det smager. Jeg ville selv først prøve med app.

susanne  -  2011-12-28 15:15:38
Man bruger altså ikke Amaretto til Tiramisu - men Marsala! Det er i øvrigt lige så nemt/svært at finde og er lidt billigere. Ellers en perfekt Tiramsuopskrift som jeg nu benytter for 2. gang og har fået masser af ros for.

Ove  -  2011-11-22 02:46:34
Perfekt opskrift til en fantastisk tiramisu. Tak Sisse. Denne opskrift bør ikke mishandles med div. ændringer. Følg nøje Sisses anvisninger og du får en tiramisu, der ikke fåes bedre.

  -  2011-09-30 11:56:01
Den bedste tiramisu :-)

Kuk  -  2011-09-11 22:59:56
Hvis man ikke drikker alkohol,hvad kan man bruge istedet for spirituss ?!!!

Beta  -  2011-08-30 15:46:53
Hvis man har kort til metro (supermarked) kan det anbefales at handle ind til tiramisu der, de har det hele. Mascapone 2 kg til omkring 80 kr (normal pris 30 kr for 500 gr), de har også ladyfingers og Ameretto (som også kan hedde Disserano)

Kitty~  -  2011-06-02 21:27:38
Mange tak for den her opskrift !!! Tiramisuen smager herre godt, har lavet den flere gange ! :D

Charlotte  -  2011-06-01 17:26:33
Vil afprøve denne opskrift her i ferien, men jeg kunne ikke finde Amaretto i hverken Kvickly eller Super Best - øv. Er cognac det næstbedste af det, man kan håbe på at have derhjemme? Bliver det en meget stærk smag af spiritus? (Hvis det er meget stærkt, vil jeg hellere bruge sukker, som en anbefalede).

Jums og Bims  -  2011-05-29 21:44:07
Mange tak for opskriften! Lige et par gode råd til de der prøver opskriften af derhjemme: - Væskemængden er tilstrækkelig. Hvis du ikke får 3 deciliter til at række, så har du haft ladyfingrene i blød for længe; de skal dyppes et sekund højst på hver side, ikke mere! Da vi lavede den første gang måtte vi som mange andre herinde cirka fordoble kaffemængden fordi vi løb tør for væske, men resultatet var noget kedeligt sjap. - Der er nok bedre med 100g end 80g sukker - den første vi lavede brugte vi 90g, den anden 110g - den anden blev bedre. - 1½dl Amaretto bliver vist ret stærkt - vi brugte Marsala og en ½ dl Marsala til 2½ dl kaffe gav det bedste resultat. - Anden gang kunne vi ikke vente 24 timer men den smagte også fantastisk efter bare 6 timer i køleskabet :o)

  -  2011-05-19 19:37:46
Jeg bløder ikke ladyfingre helt, jeg tager dem op lige så snart jeg kan se de begynder at suge. Når jeg laver tiramisu til min mand og hans venner bruger jeg cognac istedet for amaretto og til børnen kommer jeg ikke spiritus i.

Tiramisu fan!  -  2011-02-24 15:29:54
Mascapone osten kan laves selv... det er både billigt nemt og sjovt! Man skal blot bruge fløde og vinsyre(findes på krydderi hylden i større supermakeder)!

Glennie  -  2010-12-27 12:53:48
Jeg er også debutant og den er virkelig lækker. Det er bestemt heller ikke sidste gang jeg laver den.

  -  2010-12-01 11:13:25
super dejlig og fantastisk tiramisu.... jeg puttede dog flere æggehvider i, for at lette den lidt... det var en stor succes....

Anita  -  2010-10-25 22:14:50
Bliver ikke dårligere af at bruge baileys istedet

tp  -  2010-10-14 00:02:37
Hej alle glæder mig til at lave min første tiramisu i morgen. Men forstår ikke hvorfor der skal bagepapir i bunden? Det skal jo ikke varmes?

Anders R  -  2010-09-18 21:09:15
Super nice tiramisu! Jeg kom en tsk vaniliesukker i, brugte 4 æggeblommer og 3 hvider. Derudover dryssede jeg finthakket god mørk chokolade hen over kakaopulveret. Folk var helt vilde med den : ) Men vil nu mene det tager mere end et kvarter at banke den sammen, men uanset hvad er det umagen værd. VIGTIGT: Bland kaffe og amaretto på en tallerken og dyp kun ladyfingers ganske kort på hver side. Hvis de bliver gennemvåde bliver de klamme!

Anna  -  2010-07-20 11:20:14
Og behøver den at trække så længe? Kunne godt tænke mig, at den kunne spises med det samme :)

Anna  -  2010-07-20 11:04:10
Kan man bruge bailey i stedet for amaretto? Glæder mig til at smage den :)

Fahima  -  2010-07-18 00:25:44
Hmmm Sisse tak for Tiramisú opskriften den er helt fantastisk. Mig og min mor er helt vilde med den hmm 1000 tak Sisse

john  -  2010-07-08 11:37:53
Jeg har med held brugt "Flora Danica's" flødeost natural, i stedet for mascapone. Den kan fåes i Aldi, og er en hel del billigere.

Jonas  -  2010-06-12 14:01:50
Fantastisk opskrift. Bruger den hver gang jeg laver Tiramisu :) Til dem der foretrækker at lave den uden alkohol, smager det udmærket at undlade likøren og blot komme en del sukker i kaffen. Giver størstedelen af det smagsmæssige aspekt.

Mads  -  2010-06-03 19:05:08
Til en ægte tiramisu, SKAL der bruges Marsala og IKKE Amaretto.. Det er et must...

Yogi  -  2010-05-06 10:11:09
Jeg synes, at det er helt vildt overdrevet med amarettoen. Spiritussmagen var alt for dominerende, så en anden gang vil jeg nøjes med en ½ dl. amareoot, og så i stedet 2½ dl. kaffe, da ladyfingrene ganske rigtigt suger al væsken til sig.

Michael  -  2010-04-30 18:47:31
Fantastisk. Jeg læste kommentarerne og valgte at bruge Cognac istedet for Amaretto (Da mine 2 lokale supermarkeder ikke havde Amaretto) Pas dog på med at bruge for meget Cognac. Derudover kom jeg også mandelsplitter ovenpå cholkoladen. Fantastisk! Jeg valgte at portionsanrette i små skåle og opskriften er mere end rigeligt til 4 grandvoksne mænd.... Tak for en lækker opskrift

Cathrine  -  2010-03-23 05:34:14
Ville det ødelægge den hvis man proppede frugter i ?

Bensus  -  2010-02-21 16:01:24
Man kan ikke bruge kvark istedet for mascarpone, det smagte for syrligt. Men jeg har brugt lagkagebunde istedetfor ladyfingers, det var udmærket.

Christina  -  2010-01-29 22:32:40
Ladyfingers er en slags søde, lette kiks. De kan købes i de fleste supermarkeder, de står på hylden med kager/kiks.. :-)

Christina  -  2010-01-29 22:30:44
Der skal bruges dobbelt kaffe + amaretto. Men meget enkel at lave, og dufter fantastisk - glæder mig til at smage den, samt servere den for mine gæster imorgen aften :-)

annemette   -  2010-01-08 18:17:24
hvad er lady fingers ???? !!!

christina  -  2009-10-15 17:38:49
Istedet for amaretto el. cognac, bruger jeg Marsala vin, som er en italiensk dessertvin. Den kan også købes i stort set de fleste supermarkeder.

Lone  -  2009-10-09 13:36:46
Super tiramisu. Jeg brugte dog dobbelt så meget (3 dl) af både kaffe og amaretto, da jeg synes at de der Ladyfingers sugede rigtig meget af væsken - og de lå kun deri ganske kort tid!

  -  2009-10-07 09:03:49
Man kan evt erstatte amaretto likør med cognac, det bliver en stærk og meget lækker dessert :-)

Tove  -  2009-09-19 17:29:20
Havde aldrig prøvet at lave en tiramisu før - så jeg var noget spændt på, hvordan den blev. Den blev helt fantastisk og den er nem at lave. Tak "Sisse".

Asmin  -  2009-08-21 10:31:39
Kan man ikke erstate Amaretto med andet? Vil helst ikke have Likør i ?

  -  2009-08-19 08:12:58
ja, den skal laves dagen før.. og helst stå minimum 24 timer..

E  -  2009-08-18 12:34:24
Hej Kan jeg lave den dagen før?

neslo  -  2009-06-28 16:31:09
jeg har lige brugt opskriften til barnedåb med 50 personer. Den var et kæmpe hit. jeg lavede tiramisuen flere daage i forvejen og frøs den ned. Det blev den ikke dårligere af.

  -  2009-04-29 00:39:40
nej mascarpone kan desværre ikke erstattes med noget andet... det er simpelthen hele essensen ved tiramisu, så det går bare ikke...

Merete  -  2009-04-10 12:45:08
så er den sat i køleskabet. Skal præsenteres for gæster i morgen og jeg er meget spændt... brugte 36 ladyfingers og dobbelt op på både kaffe og Amaretto for at få alle kiksene bløde... håber ikke det gør den dårligere?!?!

ham den tykke bonde  -  2009-04-08 21:57:30
jeg ved godt at det er banlyst, men jeg kan ikke skaffe mascarpone, kan man ty til andre midler?? f.eks philadelphia???

lene  -  2009-02-18 21:38:21
Mascarpone er en ost (køb den i en osteforretning) Amaretto er en mandellikør, som smager dejlig Ladyfingers er kiks i fingerform - fåes i supermarkederne

til kokkens  -  2009-02-17 22:03:23
hej, mascarpone er en form for ost, men som man bruger til desserter, det står på køl i "osteafdelingen" i supermarkeder. Amaretto er mandellikør og ladyfingers er en form for aflange dessert-kiks. Alle tre ting kan købes i større supermarkeder som kvickly/føtex/irma. Rigtig god fornøjelse med denne super opskrift!

kokkens  -  2009-02-12 16:10:16
NU føler jeg mig dum, fordi jeg ikke kender ingredienserne, aner ikke hvad mascarpone er, heller ikke amaretto eller ladyfingers. Er nogen så sød at hjælpe? Venlig hilsen på forhånd tak :) kokkens

  -  2009-01-22 18:50:57
den er rigtig lækker den her, og nem at lave.. Super opskrift!

den hungrende  -  2008-12-24 00:17:15
Åhh ja - den er fantastisk! Min kæreste plejede at lave den mindst en gang om ugen da vi boede i Amsterdam. Det gjorde mit liv let og luftigt! Jeg drømmer mig gerne tilbage! :)

Gitte D.  -  2008-11-27 15:00:05
Fantastisk opskrift og meget nem at lave. Dryssede mandelsplinter på toppen ved servering. (Meget dekorativt på den mørke chokolade baggrund)

Per  -  2008-11-22 16:49:58
Er forøvrigt fryseegnet.

Per  -  2008-11-22 16:49:41
Det er ikke vigtigt at den bliver lagt sammen i 3 lag, på billedet har vi kun lagt den i et lag, det gør den nemmere at portionsanrette.

Søren  -  2008-11-12 23:12:32
Naavnet lyver ikke. Jeg har efterhånden prøvet mange tiramisuopskrifter,men denne slår alle andre. Har lige været entur i Rom. Ikke engang der smagte jeg en,der var bedre.Fremover bruger jeg kun denne opskrift. Tak!

Kimmie  -  2008-11-12 14:24:49
Intet mindre end fantastisk. Tak

  -  2008-10-04 09:48:13
super. Puttede hindbær i og det gjorde den endnu lækre

  -  2008-08-02 21:06:17
Den bedste tiramisu jeg nogensinde har smagt, den er næsten magisk!

Cæsar  -  2008-07-16 21:53:56
Tak til "Sisse" for en helt fantastisk opskrift på Tiramisu - den bedste jeg har smagt.