Kommentare til Brændte mandler

se opskriften her

Heidi  -  2023-12-23 23:21:44
Fulgte opskriften og endte med en gang meget brændt mørkebrun masse der på ingen måde lignede dem på videoen, og som absolut ikke kunne spises. Prøvede så igen, hvor jeg kun tilsatte 1 dl. vand og ellers fulgte blandingsforholdene, og så nøjes jeg med at 3/4 fuld varme indtil sukkermassen smuldrede, derefter ned på 2. Det resulterede i virkelig gode brændte mandler.

Irene   -  2021-12-15 22:08:33
Fulgte opskriften og havde panden på fuldt blus som der står - men intet begyndte at smuldre, til gengæld, ødelagde jeg min pande, palet og en skål og røgalarmen gik i gang - det blev fuldstændig brændt og hele huset stinker af det nu.

Arne Dilling   -  2021-12-05 19:19:53
Gjort nøjagtig som i opskriften endte med en rygende mørkebrun ulækker masse der var lige til at smide ud

Kathrine  -  2021-12-05 15:53:24
De bedste mandler i verden, det kræver tålmodighed, at lave perfekte brændte mandler, der er ikke en dråbe for meget vand, det skal koge ind og der skal røres til den stor guldmedalje. Husk at skrue ned for varmen på et tidspunk, brug øjnene og rør, rør, rør, det lønner sig til sidst.😃

Ina  -  2021-11-23 13:27:50
De er helt perfekte! Man skal bare være tålmodig.

Ayoe Damgaard Larsen  -  2021-11-06 16:14:04
Endelig lykkedes det at få perfekte brændte mandler. Man skal have tålmodighed, men det lønner sig til sidst. Jeg tilføjer 1~2 tsk vanille, og de smager bare helt fantastisk.

  -  2021-07-31 20:27:31
Vil give jer, der siger for meget vand RET... HAR En anden blandingsforhold her, som fungere HVER gang for mig 300 gr Mandler 200 gr Sukker 1 DL vand 2 tesk vaniljesukker... Den er lykkedes til UG for mig hver Gang... Skruer så aldrig længere op end 2/3 og ned på halv blus når så det koger, og holder Kog...

Camilla  -  2021-01-04 22:58:36
Utrolig utilfreds desværre. Alt for meget vand. Det op på det!

Annette Christensen   -  2020-12-26 16:23:58
Alle opskrifter jeg har set er magen til denne, så det må være fordi i ikke har tålmodighed 🎄😉

Magnus  -  2020-12-23 19:41:55
For meget vand 2 potioner! 4dl sukker 3dl vand er en mere passene mængde

  -  2020-12-23 16:46:52
Alt for meget vand. Det fungerer ikke

Birgithe  -  2020-12-22 11:56:53
Smuldrwde aldig og brændte på.

Lis dalgaard  -  2020-12-21 16:37:08
Fantastisk 👏dejlige brænde mandler Hvis andre siger andet ,er det fordi de ikke har tid til at stå 45min.(for så bliver de helt rigtige)

Birgitte rosenlund  -  2020-12-21 13:35:13
21.dec.20 Noget af det LETTESTE JEG HAR PRØVET. Første gang jeg laver Brændte mandler, wharw. Dog, vil jeg bruge mindre sukker, bliver Pænt søde... Smag og behag. Tak for opskrift🤗. Glædelig jul 🎄🎄

Per  -  2020-12-20 14:13:17
Utroligt så forskelligt resultat der kan komme ud af en opskrift. Videoen og billederne er lavet efter denne opskrift, så jeg ved det kan lade sig gøre.

Eva Vester  -  2020-12-20 11:18:00
Virkelig en dårlig opskrift. Ærgerligt at jeg ikke lige læste kommentarerne først. Kunne ha sparret mig for 400g mandler!! Det blir nærmest udkogte mandler der svømmer i sukkervand.....

Jane   -  2020-12-19 14:20:34
Tror det kommer meget an på hvordan ens komfur og gryde varmer. Jeg har heller ikke haft held med denne opskrift. Bløde, matte, og kedelige mandler. De når at blive kogt bløde inden sukkermassen er halvt igang. Øv øv øv

Per  -  2020-12-16 16:28:41
Ved ikke om de er fryseegnede, men de holder sig længe i lufttæt beholder

kathrine  -  2020-12-16 12:14:14
de brændte på og smuldrede aldrig

Kamse  -  2020-12-08 16:54:59
Tak det var en stor hjælp

Charlotte Skjødt  -  2020-12-03 21:01:50
Hmmm den opskrift er sær, en ødelagt pande efter 2 forsøg, de er totalt sorte mandlerne og har rørt i 45 min

Pia  -  2020-11-27 16:17:42
Kan man fryse dem i fryseren?

Connie  -  2020-10-16 12:38:08
Mega go opskrift. Har lavet efter denne i flere år nu. De er altid blevet gode. Bare tålmodighed når sukkeret er kogt til hvidt pulver - så begynder karameliseringen stille at ske. Rør og de vil blive ligeså flotte og lækre som dem man køber😉

Cindy Manson   -  2019-12-25 16:14:34
Man skal kun bruge 1dl vand

Maria  -  2019-12-24 10:57:37
Første gang jeg laver det. Rigtig godt resultat, men min arm var ved at falde af til sidst. Lidt mindre vand næste gang

Pia  -  2019-12-19 20:18:33
Jeg selv har brugt samme opskrift i MANGE ÅR De smager FANTASTISK

Stef  -  2019-12-06 12:00:10
ÆV mine mandler er helt gennemkogt, slet ikke de der sprøde mandler vi havde glædet os til, og sukkeret smuldre af igen og igen..

Jane  -  2019-12-05 09:36:24
Rigtig god opskrift 👍🏻 Og god forklaring på video. Denne opskrift vil jeg fortsætte med at bruge.

Per  -  2019-11-26 11:16:28
Til Louise... har du prøvet opskriften??? det har jeg og den brænder ikke på pga. vandet. Men bortset fra det så kan du godt spare på vandet, så tager det knapt så længe at koge ind.

Louise  -  2019-11-24 14:57:05
Mega dårlig opskift. Der skal alt for meget vand i, så det er dømt til at gå galt. Brænder på inden det er kogt ind :-(

Jens Kirkeby  -  2019-11-15 21:45:45
Super resultat første gang, plejer kun at lave salt mandler. Men det her er helt sikkert et nyt alternativ.

Charlotte   -  2019-04-05 22:10:35
Alt for meget vand i opskriften. Dømt til at fejle.

Suzette  -  2019-01-06 16:14:38
Virkelig skuffet!!! Mit sikker skuldrede aldrig og jeg ventede hvorfor det blev brændt 😂😂 øv øv. Vi må prøve igen

Jens  -  2018-12-23 22:10:31
Et grundlæggende problem ved opskriften er alt for meget vand. Brug maks. 3/4 dl vand.

Sine  -  2018-12-19 14:23:20
Jeg har prøvet 2 gange nu og sukkeret brænder og bliver sort inden det krystalliserer 🤔

Sofie Hansen   -  2018-11-13 21:39:25
Super lækker mandler, kan man bruge lidt vaniljesukker? Skal helt sikkert prøve med chilli. :-)

Melanie:)  -  2018-11-12 16:30:40
Fantastisk opskrift! Det er første gang jeg laver brændte mandler selv, men bestemt ikke sidste gang. Jeg blev lidt bange for at det var meget svært af kommentaren, men det lykkedes i første forsøg. Og så både smager og ligner de dem jeg køber i byen, slut med at betale 25 kr for 15 brændte mandler, nu laver jeg dem bare selv! denne opskrift kan klart anbefales, jeg rørte hele tiden rundt og havde den oppe på 8 i stedet for fuldt blus. Det tog mig ikke mere end 15 minutter:))

ellagadegaard  -  2018-04-25 17:23:24
Prøv at komme kværnet chili i blandingen, inden den kommes i gryde/pande. Meget populært hos os - men pas på. Det kan nemt blive stærkt.

:)  -  2018-03-15 14:20:55
Super god opskrift, forstår ikke den er gået galt for nogle. - super nemt bare man tager sig den tid det tager og ikke skruer for højt op for varmen og rører rundt i massen oftere end der står i opskriften :)

  -  2018-01-21 16:07:44
var virkelig nogle klamme brændte mandler jeg fik ud af det, er lang fra tilfreds!

Lilli  -  2017-12-30 17:06:44
Det var en rigtig dårlig opskrift😣 De blev helt sorte og ødelagte!!!! Vi spildte lige en masse ting som vi kunne have brugt på noget andet godt!😣

Flemming  -  2017-11-20 16:24:46
Pas på med skrive fuld blus, du brænder mandlerne af! Til alle der følger opskriften vil jeg anbefale at i bruger alm. høj varme og er tålmodige

Vagn Nielsen  -  2017-11-12 16:08:25
Prøvede med et par teskeer lakridspulver. Kan varmt anbefales. Drysses ud over lige før alt vandet er fordampet medens sukkeret stadig er fugtigt. Kommer man det på fra start bruser vandet helt vildt op

  -  2017-11-08 15:32:07
Den nemmeste og bedste opskrift jeg har lavet .

  -  2017-09-27 13:12:09
Jeg bruger altid denne opskrift til alle typer nødder, men laver typisk kun 100 g. Ad gangen. Det tager alt mellem 15-25 minutter, alt efter hvor hurtigt jeg skruer ned. Fatter ikke så mange mislykkes med opskriften, jeg har aldrig haft problemer.

Minowald  -  2017-02-07 20:38:43
Jeg synes aldrig at mit sukker krystalliserede igen, så nu laver jeg almond brittle stedet for :)

peter   -  2016-12-24 15:51:27
rigtig god video til at lære at lave de skøneste mandler hele familien siger de smager som dem man køber fedt tak (PS) se lige den video inden i går igang

Annette  -  2016-12-21 20:43:39
De blev super gode 👍🏼 Yummi yummi 😊

Gudrun  -  2016-12-13 20:39:08
Super nemme at lave og smager super godt, brugte dog opskriften fra en kommentar, 200g mandler 150g sukker og 2 spske vand

Wicky  -  2016-12-12 23:09:34
God opskrift og de smager perfekt. Til dem der får sorte mandler juster for varmen ikke drøne helt op for blusset når vandet er ved at fordampe så skrue ned for varmen det tager langtid men ventetiden er det hele værd når sukkeret ligger sig som et hvidt sukkerlag om mandlerne så bliv ved med at røre rundt og det vil langsomt smelte og ligge sig om mandlerne som en dejligt brunt knoldet landskab så er de færdige og hurtigt over på et stk bagepapir og skil dem ad med 2 gafler eller hvad man nu vil bruge inden de bliver for kolde.

Camilla  -  2016-12-04 15:38:27
Det var den dårligste opskrift jeg længe har oplevet . Det blev da bogstavelig talt til BRÆNDTE mandler og ikke på den gode måde.. der er alt for meget væske ved , så det ikke når at fordampe inden de brænder på

Thomas Nielsen   -  2016-11-26 10:59:55
Forstår god kommentaren i videoen med "har aldrig hørt dem knække" når der stadig er så meget udsmeltet sukker på mandlerne😊 De kan godt tåle mere

Gitte H  -  2016-11-25 15:42:12
Brændte mandler... Ja det skal jeg lige love for... Totalt uspiselig og en stor klæbrig klump.. 400 gr mandler lige til at smide ud...

Freja risinge Møn   -  2016-11-14 15:14:50
Hej alle sammen det er en dårlig opskrift vi har prøvet at lave dem sukkeret sætter sig ikke fast som de gør når man møder dem på gaden det er ihvertfald ikke en opskrift jeg vil bruge igen

Per  -  2016-10-24 20:34:25
Vi har nu prøver at lave en "bedre" forklaring på video, håber det kan bruges.

Louise  -  2016-10-24 13:51:33
Mine brændte også på. Æv, 400 g mandler lige i skrældespanden!

Susanne Simonsen  -  2016-10-16 16:06:46
Prøvede denne opskrift 2 gange, med et uheldigt udfald, begge gange. Så prøvede jeg metoden, som Anna Mogensen foreslår. Det blev knald godt. Kan klart anbefale hendes opskrift. Der skal være mere sukker, end vand, for at det skal kunne lykkedes.

Nick  -  2015-12-24 14:33:24
smager fantastisk prøv det

Tanja  -  2015-12-21 16:23:06
Øv. Mine mandler brændte på. De blev helt sorte inden sukkeret krystalliserede. Tror 2 dl vand er alt for meget. Øv. 200 gram mandler lige i skraldespanden.

Sadia   -  2015-12-14 23:31:06
Mine brændte på den del hvor sikkert skulle smuldre kom slet ikke ellers kom den så hurtigt at jeg ikke engang opdagede den. Tror der er forskel på om man laver på gas eller el. Jeg har gas og det med fuld varme holder ikke, godt jeg kun spildte 100 g nødder.

Randy McLovin  -  2015-12-08 21:00:00
Lavede disse mandler i et brus af julestemning med de nærmeste. Skepsis var stor, da eksperimenter med brændte mandler før i tiden er gået grueligt galt indenfor vores lille cirkel. Nuvel, man må jo afsøge nye horisonter. Resultatet blev fantastisk. Mandlerne var sprøde og ærbart dækkede af det brune sukker. Processen fra "hvidt stads" og til sukkeret igen begyndte at blive flydende var dog lidt for intens for nogen af de tilhørende, men resultatet kan man ikke argumentere imod. 5 stjerner herfra!

Jonas Hartvig  -  2015-12-08 14:23:26
Jeg plejer at komme en lille smule kanel i - så bliver de lige en tand mere julede ;)

mig  -  2015-11-26 15:36:47
mine mandler brænde på ved fuld varme

  -  2015-10-08 08:45:33
jeg bruger 200 gr. mandler - 150 gr. sukker og 2 spsk vand - det hele i en gryde eller på en pande med det samme og så røres der jævnligt indtil sukkeret sidder fast.

Anne Rasmussen   -  2015-08-28 12:36:09
Hvad har jeg gjort galt? De hænger sammen i en stor klump og de har ikke fået den ujævne form.

Jørgen Rasmussen  -  2015-03-28 16:19:09
Mandlerne/nødderne skal ikke koge med fra begyndelsen, men først kommes på panden når karamellen (sukker og smør) er gyldent. Efter afkøling skilles mandler/nødder fra evt. overskydende karamel : kom det i en plastpose og slå den let mod køkkenbordet.

anna mogensen  -  2015-03-01 12:57:50
Har korrigeret på opskriften mht. sukker og vand og tilføjer et drys kanel. Til 500 g. mandler bruger jeg 3 dl sukker og 1,25 del vand. Vand og sukker koger op før mandler tilsættes. Mandlerne vendes konstant med paletkniv indtil færdige (fuld knald på blusset). De smager rigtig godt uden at alle nødvendigvis bliver blanke. Ved at koge mindre i sukkerblandingen bliver mandlerne mere sprøde synes jeg. PS. Har lige taget tid.Det tager 9 minutter at lave sådan en portion

Jeanne   -  2015-02-12 15:49:20
Det kan man rolig kalde brændte mandler :-0 de smager også sådan. De er heldt sorte 😱

Bettina  -  2014-12-21 14:20:53
VERDENS BEDSTE BRÆNDTE MANDLER.... andet er der ikke at sige til dem :-)

Anne  -  2014-12-20 08:04:50
Jeg har brugt denne opskrift 4 år i træk nu, og jeg har altid fået et fantastisk resultat. De smager himmelsk og venner/familie er vilde med dem...

Anja  -  2014-12-06 20:16:11
Dårlig opskrift! Der skal mere sukker end vand i - ellers begynder siruppen ikke at krystallisere før mandler er brændt på... Mine blev i hvert fald uspiselige :(

  -  2014-12-01 09:07:19
Jeg skruede ned efterhånden. Og de blev perfekte :-)

Nadia  -  2014-11-30 18:37:28
Til alle dem der skriver det brænder på og man skal skrue ned.. Vi fulgte opskriften og de brændte IKKE på og vi skruede ikke ned.. De er blevet Sååå gode. Jeg kan anbefale denne opskrift :D

  -  2014-11-16 11:26:42
Jeg bruger halv mængde vand. Så ligger mandlerne lidt kortere tid i sukkerlagen inden den er kogt ind og bliver mere sprøde synes jeg

Reippurt  -  2014-04-23 15:58:39
Jeg fulgte opskriften - men dobbelt mængde Blev lidt i tvivl, da jeg pludslig stod med hvidt tørt pulversukker Men tålmodighed og lidt varmeregulering så blev de næsten perfekte De blev ikke helt blanke men smager helt perfekt Mit råd er at blive ved gryden - eller holde meget nøje øje med hvornår vandet er fordampet - husk at juster varmen løbende op og ned efter indkogning.

Jane  -  2013-12-22 15:07:11
Brændte mandler, jeps de blev meget brændte. Pludselig begyndte de at springe og en Brandt lugt og os, spredte sig. Skyndte mig at tage dem af men de brændte videre. Lige til skraldespanden

kim-phillip  -  2013-12-16 19:09:48
Kanon opskrift.... kommer lidt ingefær og kanel i, så blir de rigtig gode:-) og hvis er frisk på noget nyt, så prøv også med lidt chili, så blir de bare total lækre;-)

Kristina  -  2013-12-10 16:52:49
Har lige brugt denne opskrift - og de blev PERFEKTE!!! Brugte præcis de mængder der er angivet i opskriften, dog skruede jeg ikke varmen helt op på fuld blus (da jeg ved min kogeplade varmer hårdt)

  -  2013-12-06 20:03:31
De bliver ikke særlige gode æv æv. Alt for meget vand

  -  2013-11-13 15:33:49
Gode brændte mandler, jeg er 11 år, og det er super nemt :-)

Anntoinette  -  2013-11-09 21:40:37
Det smager god men prøv at putte kakavepullver på

Ivan T  -  2013-09-26 15:05:51
Fantastik opskrift. Havde læst lidt af folk kommentarer, hos nogle var det lykkedes og hos andre ikke. Jeg har langt større problemer med at stege en hakkebøf end at lave denne opskrift, også smager de fantastik.

Dårlig  -  2013-08-27 16:44:51
Jeg fik da brændte mandler...lortet brændte og det var stadig flydende?!

Bitchi woman  -  2013-03-07 07:13:19
dette er den bedste klatkage jeg nogensinde har smagt. den er så dej luftig og smager himmelsk. Prøv den. :D

jojo and yoyos  -  2012-12-07 10:46:17
genial opskrift, men fatter ingenting.

Mette  -  2012-11-24 18:06:41
Alt for meget vand ... det koksede for mig :(

Ann  -  2012-11-01 19:18:14
Super gode, bedre end dem man køber :) Og let at lave :)

  -  2012-10-06 19:22:13
Hej jeg synes at det er en god opskrift. Meget lærerig thanks god.

karina  -  2012-09-28 13:57:26
Et lille råd på vejen. Rigtig gode mandler MEN PAS PÅ MED VARMEN!,sukkeret skal bare smelte, når det er lyst og hænger fast på mandlerne, ikke brænde på! Vend godt i dem og ta dem lidt af blusset, hvis det går for stærkt. Haaaaa tålmodighed hehe ;-)

M  -  2012-09-18 14:47:17
Rigtig lækre brændte mandler!

Caroline Almdal  -  2012-09-01 18:17:33
Hej folkens efter det har stået og i har rørt rundt så vil i sikkert opleve det bliver hvidt så skal i skrue ned og så vende dem når det hvide masse begynder at smelte så skal i vende mandlerne et par gange og tage dem af lidt efter pga ellers bliver de sorte

  -  2012-08-11 16:53:18
Hvordan kan det lade sig gøre at der kun er 13 g fedt i pr. 100 gram. Mandler indeholder 50 gram fedt pr. 100 gram. Og så meget sukkerlage er der vel heller ikke på!?

Lars  -  2012-06-16 14:50:59
Jeg syntes den her opskrift er elendig. Mit sukker smuldrede ikke... Det brændte sig derimod fast selvom jeg rørte hele tiden.. Så nu har jeg nok lige ødelagt en pande til over 1000kr... Tak for det-.-

Louise  -  2012-06-11 22:56:31
Opskriften kunne godt bruge lidt mere forklaring!! dvs. meget mere forklaring. Når man ikke har arbejdet med sukker på panden før, er det svært at vide, hvad der sker. vi havde i hvert fald også et røgfyldt køkken her for ganske få minutter siden. er der ikke nogen der vil ændre i den? bare så der ikke er flere der står og bruger tid og penge på at få sorte mandler, som man i sidste ende kunne forestille sig var noget sundhedsskadelige.

Jane  -  2012-06-02 15:19:53
Fulgte opskriften - endte med sort tjære - burde der ikke have stået at der skal skrues ned til sidst. Jeg læste desværre først kommentarerne da mandlerne var ødelagt. Øv!

anonym  -  2012-04-09 18:16:55
dårligste opskrift jeg har prøvet.. ''På et tidspunkt''... hvornår er det.. 10min, eller 60min ??. generelt dårligt beskrevet.

Mathilde  -  2012-03-01 20:15:15
God opskrift og de smager maget godt alder mandlerne

  -  2012-02-27 15:28:23
Det tog sindssygt lang tid at lave! Men dejlig at man ikke skal til at skure og skrabe panderne af + de smager super godt! :-)

  -  2012-01-13 19:55:41
Hvordan kan det lade sig gøre når mig og min kæreste laver dette og vi gør det samme hver gang blir de halv delen af gangene brændt på i en flydende masse og den anden halvdel blir de gode???

  -  2011-12-30 21:13:29
Lækkert

Maria  -  2011-12-24 15:39:47
Super let opskrift ! Rigtig gode og sprøde mandler. For folk der ikke kan finde ud af hvornår de er "færdig", så er dette når der ikke kommer mere damp (damp=vand der koger, ingen damp= ingen vand). Ta derfor panden/gryden af komfuret, og fortsæt med at rør. Når sukkeret begynder at køle ned og samler sig, hæld ud på bagepapir :) Håber dette hjælper. God jul

Laura  -  2011-12-23 22:08:07
Ved ikke hvordan i andre kan få dem til at være både sorte og brændt på. Jeg brugte denne opskrift 2 gange sidste år og idag har jeg lavet 2 potioner af disse lækre mandler! Der er ikke noget i vejen med opskriften!! Den er så nem.

Miig  -  2011-12-23 16:18:25
Det er de bedste brændte mandler jeg har smagt!!!

Bente  -  2011-12-22 07:45:26
Husk endelig at skrue ned når vandet er væk, ellers får du virkelig BRANDTE mandler.Jeg taler af afaring

Lone  -  2011-12-21 14:22:29
Mums siger jeg bare. Lækre mandler og så er de jo hurtige at lave.

Lotte_S  -  2011-12-20 11:19:28
Hejsa .. jeg har lige lavet en portion ... de blev super .. men så ville jeg lave portion nr. to og der kogte sukkeret slet ikke ind og blev grynet .. meget mystisk synes jeg .. er der nogen der ved hvad jeg måske har gjort forkert .. for jeg gjorde som første gang ... meget mystisk

Stine  -  2011-12-17 10:59:12
Er lige begyndt på en portion.. må sige jeg er spændt på hvordan det ender :) Men det dufter rigtig godt.

Eva  -  2011-12-05 15:27:02
De er os blevet helt bløde? Nogen der har en ide til hvor det er gået galt?

Eva  -  2011-12-05 15:24:44
Mine er bare fyldt med sukkerklatter der er helt Hvidt, bliver ikke brunt eller blanke?? Har ladet det stå lidt tid, men det er bare blevet helt smulret sukkeret efter vandet er væk. :0( hvad har jeg gjort galt, synes at have fulgt opskriften.

  -  2011-12-05 14:52:29
det der er glaserede mandler

Frederikke  -  2011-11-29 18:45:24
Super gode brændte mandler! =)

amine  -  2011-11-28 14:35:19
Virkelig gode. Smager fuldstændig perfekt! Elsker opskriften, den er rigtig god!!!

isabella 009911   -  2011-11-27 14:59:12
håber de smager godt. Glæder mig til at lave dem :-D <3

Stina  -  2011-11-13 14:55:57
Super gode!! Jeg kom lidt kanel og lidt vaniliesukker i.. :) Så nemme at lave, at det ikke er sidste gang vi prøver det. :)

Marianne  -  2011-11-07 09:56:35
Denne opskrift er bare perfekt og kan varmt anbefales.

Jesper  -  2011-10-18 09:31:53
Måske kunne vi få slået fast een gang for alle, at flormelis - som navnet siger - er sukkermel, altså sukker der er kørt gennem en morter. Derfor er det splintrende ligegyldigt om man bruger alm. sukker eller flormelis (sidstnævnte er bare lidt dyrere).

Line  -  2011-09-25 14:47:54
Prøv at vende dem rundt i fint lakridspulver til sidst (på bagepapir). De bliver himmelske. Bedste lakrids-mandler der findes. :)

Margit  -  2011-08-28 11:51:25
meder mig på fanen under dem der brændte det hele på. Må prøve igen en anden dag

nicki   -  2011-07-27 10:13:15
nå jeg kan se jeg ikke er den eneste der har fuldt opskriften til punkt og prikke og derfor fået et rigtig dårligt resultat vil i ikke være venlig at opdatere opskriften til folk der ikke aner at når sukkeren krystalisere men i virkeligheden bare smelter til en lys sukkerlage der stadig bubler mindre kraftigt

nicki  -  2011-07-26 21:49:48
ehh mit resultat var nu knap så succesfuld fuld blus siger du skal lagen blive tæt på kul sort kan du ikke lige hjælpe mig vil have lavet nogle til weekenden

hejsa  -  2011-07-14 15:16:21
efter man har lavet mandlerne kan den resterende karamel godt nok sidde godt fast på panden. her er løsningen på det: det eneste du skal gøre er at tænde for det varme vand i vandhanen, det varmeste, og skrub med en opvaskebørste imens. til sidst smeltet karamellen af det varme vand, og dermed er det lettere at skrubbe af! ;)

Maria  -  2011-06-23 12:19:31
Jeg har lige lavet dem, og første gang gik det galt, så puttede jeg lidt mindre vand i og nu er de skide gode!! :)

...  -  2011-06-21 15:06:08
man skal skruge ned for dem når de begynder at koge.

Anders D og Emmelie  -  2011-06-18 17:14:47
Vi kan ikk lide det fordi der ikk er nok suker i fordi vi ælsker fed mad

Datter og far  -  2011-06-12 20:27:45
Mig og min far lavet dem de bliv mega sorte ad

Mig  -  2011-05-14 18:40:23
Denne her opskrift vil jeg IKKE anbefale!! Det kommer ikke til at smage godt!!!

lasse  -  2011-05-08 22:05:35
det nu anden gang jeg forsøgt det - første gang turde jeg ik koge dem mere og tog dem af , og godt smagte de, men sukkeret på dem var helt blank og ik som man ser " på gaden " . Nu jeg forsøgt igen og tænkte jeg ville som der står ,være tålmodig og vende ofte når sukkeret er smuldret, men men ...nu de jo fulstændig brændte . ku i ik gi en tid på - når det koger skal der ca gå x anal minutter inden det tages af - er hamrende skuffet

Natacha igen  -  2011-03-26 10:19:12
namanm de er gode :=!

Natacha  -  2011-03-19 10:14:35
Det smager så godt, vis man laver det med cacao så det ligesom det man køber udefra, & 1 tsk vaniliesukker :)!

Natascha & Stine i Schweiz :D   -  2011-03-13 14:07:09
Super mandler, men efter andet forsøg ! Første forsøg resulterede med kulsorte mandler :D Men andet forsøg lykkedes super godt, med gode mandler :) Husk at skrue ned for varmen, ellers giver det "BRÆNDTE mandler" God fornøjelse ;)

  -  2011-02-03 18:01:39
håber det smager godt

Besi  -  2011-01-24 22:08:30
Det smagte sgu udmærket ! :D

Christina  -  2011-01-18 16:33:38
Det er første gang jeg lavede brændte mandler - det så så let ud! Men troede jeg skulle blive ved under høj varme, da der ikke stod andet i opskriften og det fik brandalarmen til at gå igang - og de blev helt mørke og for brændte i smagen. Øv

Anja  -  2010-12-26 13:07:24
Super god opskrift:)

ecb  -  2010-12-25 17:29:01
De blev for bløde fordi de nærmest kogte med sukkerlagen.

Malene og Christine  -  2010-12-24 14:45:11
Super gode mandler, og endnu nemmere at lave end frygtet! De bringer julestemning frem her i Sydfrankrig, selvom det ser ud til at blive en sneløs juleaften. Kan så absolut anbefales, da resultatet smagsmæssigt er bedre end købte, selvom udseendet led lidt under vores manglende ekspertise.

  -  2010-12-24 11:08:19
Super gode brædte mandler. Dog sytes jeg at de bliver lidt bløde. Jeg vil gerne have at mine mandler har lidt mere "bid"

Æv for en dårlig beskrivelse ...  -  2010-12-24 00:16:35
... vand, sukker og mandler kommes på en pande, der skrues op på fuld blus. Hvor står der lige, hvornår man skal skrue ned for varmen igen?? Det er derfor, at det er gået galt for så mange ... Jeg lavede de bedste brændte mandler sidste jul, men kunne ikke lige huske hvordan og så finder jeg denne elendige beskrivelse og så gik det galt ... æv!!! :o(

Frederikke  -  2010-12-23 15:32:11
God opskrift. Til jer der siger, at de bliver brændte: I skal jo huske at tage dem af i ordenlig tid! Skru eventuelt en anelse ned for varmen.

  -  2010-12-23 13:44:28
Vi fulgte også opskriften og fik et meget røgfyldt køkken og nogle meget brændte og uspiselige mandler ud af forsøget. Rigtig dårlig opskrift, som der helt sikkert er noget galt med.

Begynderen  -  2010-12-22 16:29:11
Brændte mandler - JA TAK! De blev helt sorte og stank fælt og smagte endu værre. ØV

Aleksander  -  2010-12-20 23:30:08
Fantastiske brændte mandler :) de er klart på højde med dem man køber i dyre domme på strøget. og nemme at lave :) TAK ! :D

Kronck  -  2010-12-20 16:33:54
Synes det ser lækkert ud, jeg vil lave dem med min mor når hun kommer hjem og håber at det smager godt :)..

NS  -  2010-12-18 15:01:24
Opskriften er super - jeg fik de mest fantastiske brændte mandler, der overhovedet ikke brændte på. Opskriften kommer nok i brug et par gange til inden jul, da jeg ikke kan holde fingrene fra disse skinnende blanke og velsmagende mandler :)

Mette  -  2010-12-17 15:45:37
Jeg har nu prøvet at lave to forskellige portioner; én med flormelis (lidt vaniliesukker og kakao) og en med alm. melis. Der var ingen af dem som bændte på, blev hvide eller bløde, men den som jeg personligt synes smager bedst, er den med aml. melis. Men hver sin smag; bare prøv jer frem...

Diana Kold  -  2010-12-17 12:06:59
Jeg har lige lavet dem,de ser fantatiske ud. Men brugt altså ikke så meget vand som der står. 200 gr mandler 200 gr sukker og halv deciliter vand plus lidt kanel og vaniliesukker...Så skulle der værte der ;O)

Anne og Rikke  -  2010-12-15 15:37:58
Når vandet er fordampet, skal man bare lade sukkeret smelte igen. Grunden til at andres er blevet sorte, er at sukkeret kun Lige skal smelte. De skal ikke have for meget. De smager super godt!!!! Bedre end dem man køber :)

Jørgen  -  2010-12-14 19:52:37
der er for meget vand i denne opskrift! ca. 3/4 dl vand ikke 2 dl!!! Husk at skrue ned for varmen når massen koger!

evakellie  -  2010-12-12 13:10:41
Jeg måtte lave dem 2 gange før de lykkedes. Som så mange andre oplevede jeg også at de blev brændte, da jeg fik dem taget af varmen for sent, hvilket bevirkede at sukkerlagen smeltede igen og blev mørkere og mørkere og til sidst meget brændt. Mandlerne skal helt klart tages af imens de stadig er lyse og sukkeret er klumpet. Ellers en god opskrift, men jeg tilsætter dog en teske vaniliesukker, det giver en ekstra god smag :o)

Bageren.  -  2010-12-11 13:56:34
Vildt lækre brændtemandler! :O kan klart anbefaldes.

Birgitte  -  2010-12-10 18:05:09
Panden bliver nemt ren igen det er kun sukker og det blir opløst i vand så stil den i blød eller " kog" panden af med vand

aj  -  2010-12-06 09:16:44
god , nem opskrift. som alt mad kræver den blot lidt ekstra opmærksomhed når de er ved at være der. prøv et drys kanel , vores smagte godt . jeg glemte så at hælde dem op på papir først , det kan man ikke la vær med

  -  2010-12-05 15:36:12
hej er der forskel på om man bruger sukker eller flormelis

  -  2010-12-04 17:42:58
Hvordan får man lige sin stegepande ren igen??

Anne  -  2010-12-01 21:42:10
Det virker ikke minee mandler bliver bare sorte .. Øv, men prøvede :)

  -  2010-11-30 14:06:53
Er det ikke svært at få panden ren igen?

hahha  -  2010-11-27 17:44:41
mmmmmmm det smager godt

sarah  -  2010-11-24 17:37:21
de er bare gode...et råd er at tage dem af når mandlerne begynder at "knække" og inden sukkermassen igen bliver helt "klar". Ellers er de ikke til at tygge. Skal det være jul, kom lidt kanel i også:)

Sofia og Emma  -  2010-11-21 20:46:57
Vi har lige lavet dem. De blev super gode, men vi brugte godt nok lidt ekstra vand og lidt vanilieskukker! De ligner jo dem man køber!

Gracelin  -  2010-11-20 17:04:06
Efter at have gennemlæst alle de forskellige kommentar, så lyder det som om at nøglen til super brændte mandler er hvornår man tager dem af. Derfor vil jeg høre om det evt er nogen som kunne prøve at tage et lille billede af deres mandler i sukkeret på panden lige før at de bliver taget af? ved godt at der allerede er nogle forskellige måder at finde ud af hvornår det er rigtigt at tage dem af, men et billede virker måske bedre for nogen. Håber nogen vil finde deres kamera frem så jeg kan få en jul med masser af super brændte mandler =)

jacob   -  2010-11-07 13:27:22
første gang jeg prøvede dem blev de perfect:-) anden gang blev de brændte ;-(

De tre  -  2010-10-31 13:04:34
Start med at lave karamellen først, indtil det er flydende, når det er flydende, put nu manderlene i KH de tre

addy  -  2010-10-26 17:10:52
har lige lavet dem for første gang. Herre let og smager kanon. Manden har godkendt. :-) Super opskrift

Nicoline  -  2010-10-24 13:55:27
De blev rigtige gode.men da sukker masen begyndte at sætte sig fast smæltede den lige så stille igen.

Lulu  -  2010-10-04 20:02:25
Mega gode!

Rikke  -  2010-08-12 22:16:32
har lige prøvet lave dem. de er helt fantastiske :o) nemt og hurtigt. man kommer helt i jule humør.

William  -  2010-07-29 15:53:28
vi lavede dem lige men de blev bogstaveligt talt BRÆNDTE Mandler

din mor  -  2010-06-11 12:26:23
heeej søde mennesker. (; <3 <3 <3 <3 de smagte bare vildt godt.. Jeg står og sælger dem hver lørdag på istergade.. (; - det tjerner jeg godt på .. knuzzer..

Liane  -  2010-05-15 16:06:38
De bedste brændte mandler jeg har smagt, De er super nemme og lave og de bliver ALTSÅ IKKE SORTE!!! Sukkeret krystaliseres jo først når de kommer ud på bagepapiret, så det handler bare om at ta dem af på det rette tidspunkt!:) Jeg lavede en halv portion og det virkede fint:) Go for it!

ahmed  -  2010-04-18 20:58:18
jeg synes at de er de bedste mandler jeg har smagt alle tiders

sara  -  2010-04-18 20:54:25
de smager super godt, det er de bedste hjemme bagte mandler nogensinde

Av  -  2010-04-13 23:27:22
Pas på fingrene, man skal ikke smage før det er koldt, sådan noget sukker er satme varmt :D

ChristinaRingsted  -  2010-02-22 20:36:31
Til jer, som skriver at de brænder på og bliver sorte: Husk at skrue ned for varmen efterhånden som det går fremad. Jeg starter med at sætte den på fuld drøn (9), og når det hele er kogt op, skruer jeg ned (på 7). Når så massen er blevet lidt tyk, skruer jeg yderligere ned (på 4). Når så sukkeret er blevet tørt, og begynder at karamelisere, rører jeg hele tiden, og til sidst har de den helt perfekte konsistens. I øvrigt brugte jeg ca. 300 gram mandler i denne opskrift, da jeg så slipper for at der ligger en masse karamel i bunden :) Der var en eller anden, som skrev, at de kun holdte en uge...her holder de ca. et par dage, hvis vi er heldige! :D

Emil  -  2010-01-25 15:30:18
Har lavet dem 2 gange nu anden gang blev de ikke lige så blanke som første men de er nu meget gode alligevel. :)

Mette :)  -  2010-01-18 21:51:26
Mine mandler blev heldigvis kun lidt brændte, men det er også første gang jeg prøver. Men ca. hver anden smager godt :) Synes dog at den oprindelige opskrift er lidt mangelfuld mht. info, fik meget mere ud af at læse kommentarerne. Så derfor får opskriften kun 6. Men er sikker på jeg vil bruge den igen, med lidt justeringer fra de andres tip. Så tak til både forfatteren og de andre bruger. P.s Hvis man bliver ved at røre rund i mandlerne over det varme blus, vil der smuldrede sukker blive brunt og flydende. Og derved hænge fast på mandlerne.

Nana  -  2010-01-03 20:44:31
virkelig nemt og de smager super godt.

Caroline  -  2009-12-29 15:04:26
Jeg er så gld for denne opskrift, at jeg har hængt den op nede i bowlinghallen og henne ved strikkeklubben (ligger ved siden af gymnastikhallen, det gråmalede skur) På rigtig mange menneskers vegne (he he og mine) Tusind tak :)

mette (18 år  -  2009-12-25 15:32:14
lavede dem til en julefest ALLE kunne lide dem:)

Heidi  -  2009-12-25 15:04:33
Opskriften er helt korrekt. MEN det kræver tålmodighed - ca. 15 minutter. Og man skal være lidt over panden og justere varmen, som flere også skriver. De bliver skidegode.

Louise  -  2009-12-23 16:32:52
Jeg vil virkelig fraråde andre at bruge denne opskrift! Der skal slet ikke så meget vand i. Som der står i nogle af kommentarerne nedenfor, bliver massen helt sort og brændt og mandlerne er lige til at smide ud. Jeg vil tro, at der kun skal 1 dl vand i...

Min familie den der elsker brændte mandler  -  2009-12-23 15:34:47
Dem og min familie laved var perfekte..! De smagte beder end dem vi var ved at købe i byen:-O Selvom vi ik´ købte dem i byen så kunne vi nærmest se at de der man kunne købe smagte i´k´ godt...!

Den familie der elsker brændte mandler  -  2009-12-23 15:24:21
Vi prøver den der opskrift nu...! Vi er næsten færdige de skal bare nu på bagepapir:-).. Det er de bedste brændete mandler vores familie har smagt!

mig  -  2009-12-20 19:42:08
der skal da lidt kanel i

Rikke  -  2009-12-18 21:31:10
Før sukkeren overhovedet begyndte at krystalisere blev min masse hent sort! ærgeligt

Cathrine  -  2009-12-16 22:51:50
Super opskrift. Jeg tager som regel en ½ dl sukker mere- og så venter jeg med at putte mandlerne i til sukkermasse er brunet lidt. Det gør mandlerne lidt mere sprøde. Glædelig jul

maria  -  2009-12-11 21:41:26
super lækre og sprøde mandler og nemme at lave!! jeg skruede lidt ned for varmen da vandet var fordampet.

Polle  -  2009-12-06 16:33:33
Jeg er helt sikker på at det er for meget vand der bruges i denne opskrift, har nu prøvet 2 gange og begge gange er de blevet meget brændte før sukkerlagen er kogt ind.

Mulle  -  2009-12-02 18:44:02
Sukkeret skal jo netop blive melet i første omgang. Når dette er sket skal man blive med at røre mens blandingen smeltes igen og klumper sammen om mandlerne. Jeg pljer dog at bruge flormelis og lidt vanillesukker, men resultatet bliver stort set det samme med alm. sukker.

Subir  -  2009-08-29 14:37:39
Hvis sukkert er blevet helt lyst og melet, har blandingsforholdet ikke været korrekt. Tag noget af det lyse sukker fra og hæld ganske lidt vand i panden og start forfra. Så skulle det lykkes.

Mette  -  2009-07-06 16:17:14
hvis man syntes at de ikke bliver særlige gyldne kan man efter man har taget dem af panden. hælde vand i panden og lave en karemel/sirup sauce og hælde ud over mandlerne på bagepapiret

carina  -  2009-06-20 22:37:17
rigtige gode mandler, fik lavede dem alene og min mor og bror sagde de smager godt og er helt enige med dem :) super nem opskrift :P

Mikkel  -  2009-06-13 22:12:32
Hmm ved ikke lige hvad der sker men Sukker kunne ikke hænge fast på dem :S

sofie  -  2009-03-22 19:49:27
Det smager godt. Men måske har jeg ikke haft panden varm nok? For jeg har fået dem helt lyse og sukkeret er ved siden næsten lige som groft mel? Det kunne være rart med et svar :-)

THC  -  2009-01-07 21:13:09
super opskrift er lige blevet færdig med en ordentlig portion, de er slet ikke ringe, og dejligt nemme at lave , tager ca 20-30 minutter efter hvor stor en portion man laver

anne  -  2008-12-22 14:26:30
vi har lavet tre pisjoner og de smar utrolig godt hilsen anne,katrine,mor.

anne  -  2008-12-22 13:44:37
de smager godt men dxe er blevet helt lysebrune??? er det meningen?

anne og katrine  -  2008-12-22 13:31:20
vi er i gang med at lave dem nu håber at de kommer til at smage godt og jeg håber ikke at de brænder på

Cathja & Katrina  -  2008-12-21 15:29:02
super gode mandler

den skuffede  -  2008-12-20 16:06:43
Sikke dog en lorte-opskrift... De blev jo helt sorte og ildelugtende... Og "knæk-lyde"... jo tak... Da de begyndte at eksplodere... Heldigvis fik vi ungerne væk lige inden, så det var kun faren der blev skoldet :( Alt dette var INDEN vi oplevede at sukkerlagen "smuldrede"...

Fru Jensen  -  2008-12-20 14:59:39
Jeg skal love for jeg fik brændte mandler. Sukkermassen blev sort og tjærelignende. Det hele var lige til at smide ud incl. min nye pande og hele huset STINKER. ØV

rasmus  -  2008-12-19 15:16:45
en lille smule salt i, og de er kanonen

Annette  -  2008-12-19 11:51:10
Smager fint, men bliver ikke blanke. Hvordan får man dem blanke?

lykke  -  2008-12-16 13:42:07
De er super gode. Nem at lave i en wok pande. Tages af ind de bliver de bliver sorte. Mums. prøv dem.

Liseanne  -  2008-12-14 08:38:17
Mine mandler bliver ikke gode. Måske gør jeg det ikke rigtigt. Jeg kan ikke lave brændte mandler! Jeg gør ingenting rigtigt! Ikke engang mine pasta skruer bliver okay!

Sarah  -  2008-12-13 16:44:47
Rigtig god opskrift. Jeg brugte sukker. Men mine blev ikke brune. Hm...

briantb  -  2008-11-30 14:57:49
de mandler er rigtige gode

Ida  -  2008-11-29 16:01:13
Mandlerne er super gode. når du hælder dem ud på bagepapiret så lad være med at hælde resten af karamelmassen ud over mandlerne.

benny  -  2008-11-29 09:44:15
hej prøv at blande LIDT fint chilipulver i, det er mums til snacks

Hey  -  2008-11-27 19:56:53
Endelig fik jeg taget mig tid til at finde opskriften. Nu skal der bare laves tonsevis af brændte mandler! Uhhmmm...

T  -  2008-11-22 17:23:19
Har stået og lavet dem på gågaden, med den perfekte opskrift.. Og den ligner denne på en prik, dog afsluttede vi med en spetiel vanilliesukker som det sidste inden de blev taget af ilden.

Sofie  -  2008-11-22 16:31:14
ved ingredienserne mangler der at stå hvor lang til de skal have

mig.1965  -  2008-11-21 16:53:35
Super gode, og nemme at lave. uhmmm

Cille  -  2008-11-03 15:27:46
det smagte mega godt, og det er en meget go opskrift. !

mette  -  2008-11-01 16:28:01
Mette - Uhm hvor er de lækre :-9 enkle at lave og de brænder bestemt ikke på hvis man passer på at røre godt hele tiden og variere varmen . Kan klart anbefales. Og jeg brugte sukker

monxen  -  2008-10-18 20:52:45
fjerde gang jeg laver dem efter denne opskrift. sikker vinder hver gang! Jeg skruer dog lidt ned for varmen når vand fasen er kogt væk.

Joe  -  2008-10-11 18:48:09
De er bare så lækre. Jeg elsker dem.

LIse-lotte  -  2008-08-07 14:37:53
Jeg har aldrig smagt noget der smagte så hjemmelavet! Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

S  -  2008-07-19 16:08:58
Ikke kun juleguf - også gode i vådt og blæsende sommervejr. Da de begyndte at poppe (et par stykker fløj helt af panden) flyttede jeg frem og tilbage med panden og justerede varmen ned, så gik det fint uden at brænde på. MEGET lækre og nemme at lave.

mulle  -  2008-03-03 15:52:56
de tog jo ikke lang tid at lave og så var de gode så helt sikkert noget jeg anbefale :)

Lars  -  2007-12-24 16:03:28
HMMMMM de er bare super, men der hvor opskriften tager dem af og putter dem på bagepapir, tager jeg panden af kogepladen og røre rundt i mandlerne til de slipper panden, det gør at de ligner rigtige brændte mandler med masser af sukker knolde på :)

vivi  -  2007-12-21 22:43:57
selv en så enkel opskrift kokser jeg. rørte konstant rundt, men så blev de sorte og jeg var nær kvalt i røg :-(. hvad gjorde jeg galt? glædelig jul til alle

christina  -  2007-12-21 19:23:05
de blev brændte..... og de smagte brændte.....

Hansen  -  2007-12-21 17:48:04
Mega gode mandler ! :)

Hermand  -  2007-12-21 15:13:49
Ja, nu er jeg så igang med min 2. portion. de blev fantastisk gode første gang, og var væk på under en uge. prøv at tage dem af panden før de er helt glatte, men faktisk stadig er helt ru. de bliver meget sprødere, de smager fantastisk, og de brænder i hvertfald ikke på;)

Per  -  2007-12-19 19:42:14
Jammen mandlerne skal jo tages af inden de bliver sorte.

thilde  -  2007-12-17 18:16:00
de blev helt sorte og ulækre, vendte dem ellers konstant.

  -  2007-12-17 15:57:53
mandlerne blev helt brændte.. nærmest sorte, men jeg vendte dem hele tiden?!?! ..

Frederikke Tordal  -  2007-12-14 10:46:46
Hej mig og min Mormor prøvede at lave brændte mandler vi gjorde lige som vi skulle men de brændte rigtigt miget på? hvordan kan det være??? Hilsen Frederikke Tordal-Mortensen og Ulla Tordal-Mortensen

Familien Nielsen  -  2007-12-07 17:35:35
Skal man ikke skrue ned på et tidspunkt. De bliver jo helt sorte..!!

densmukke  -  2007-12-01 20:14:22
det er da mega ment at lave brændte mandler .

Mor  -  2007-11-24 20:43:29
de smager godt, men prøv at tilsætte lidt kanel så er det jul

¨christina  -  2007-11-20 15:13:38
det er bare nogen gode mandler.. har brugt dem som advendts gaver til min familie..

Dorthe  -  2007-10-22 10:34:00
øøh det gik ikke så godt det brændte på selv om jeg syntes at jeg vendte dem hele tiden

miq  -  2007-09-15 17:56:22
uuhmm har ikk smagt dem endu men dem man køber smager rigtig godt

Sofie  -  2007-07-21 14:51:28
De er bare riqtiq qoe . Tak for tipsne allesammen !

Natalia  -  2006-12-23 19:07:23
Uhhm de smager herre godt.. Har lige stået og lavet dem.,.

sille  -  2006-12-17 14:51:52
de er de bedste brændte mandler jeg har smagt ja bedre end dem man køber mm ume-num lige nu står 2. omgang på manden