Madam Mangors vaniliekranse fra 1866 næringsberegning

se opskriften her

Antal:
Portion 1 Portion
Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
375 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
250 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
15 gram Mandler, bitre 1 mandel vejer ca. 1 gram.

Bitre mandler er giftige og skal bruges i begrænsede mængder, men fremme smagen af mandler.
   
Energi:
KJ total 29274 (6970 kcal)
KJ pr. Portion 29274 (6970 kcal)
Vægt ialt 1460 gram
Vægt pr. Portion 1460 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2005 KJ (477 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 29.0 gram
Kulhydrat 48.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)