Vegetar opskrifter

Den typiske vegetar, som udover planteføde også spiser mælkeprodukter og æg, kaldes også Ovo lakto vegetar

En vegetar, som undgår æg men spiser mælkeprodukter.

En vegetar, som undgår mælkeprodukter men spiser æg.

En vegetar, som udover kød, fjerkræ, fisk og skaldyr også undgår både æg og mælkeprodukter.

En veganer som udover at undgå kød, fjerkræ, fisk og skaldyr også undgår både æg og mælkeprodukter ikke opvarmer maden over ca. 46 grader.

Frugtar Frugt-vegetar
Spiser kun rå frugt, nødder og frø.

Andre former for vegetarkost
(undergrupper af kødspisere):

Flexitar Semi-vegetar: Spiser kød lejlighedsvis

Pescetar Pesco-vegetar (Fiske-vegetar): Spiser en af vegetarformerne samt fisk og skaldyr

Pollotar Pollo-vegetar (Kylling-vegetar): Spiser en af vegetarformerne samt kylling.

Makrobiotiker: Har generelle "retningslinier" for hvordan man bør spise. Fuldkorn og grønsager er de centrale bestanddele, men suppe, bønner, nødder og fisk indgår også ofte. En makrobiotiker er ikke en vegetar, da en vegetar ikke spiser fisk.