Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nikkelallergi nikkel i maden



Nikkel i maden giver ikke allergi
Nikkel i fødevarer er ikke årsag til nikkelallergi. Du kan altså ikke forebygge nikkelallergi ved at spise en kost med et lavt indhold af nikkel. Der er heller ingen grund til at tænke på indholdet af nikkel i maden, hvis symptomerne på din nikkelallergi forsvinder, når du undgår kontakt med nikkel i smykker, knapper og lignende. Kun hvis din nikkelallergi har udviklet sig til kronisk eksem, som ikke forsvinder, selv om du undgår kontakt med nikkel, kan der være grund til at prøve en kost med et lavt nikkelindhold. Snak med lægen, om det er en god idé i dit tilfælde. Hvis dine hudproblemer skyldes andet end nikkelallergi, vil en nikkelfattig kost ikke være nogen hjælp.

Før du går i gang…
Du skal kun begrænse nikkelindholdet i kosten, hvis det sker i samråd med din læge.

Vend tilbage til normale spisevaner, hvis en nikkelfattig kost ikke har hjulpet på allergisymptomerne efter 1-2 måneder.

Børn under 15 år bør ikke uden videre gå på diæt, da der kan være risiko for fejlernæring.

Tal altid med din læge, hvis du er i tvivl.


Lavt indhold af nikkel
Mælk, fløde og syrnede mælkeprodukter.
Ost.
De fleste friske frugter og grøntsager, undtagen avocado og ananas.
Fersk kød, fisk og fjerkræ.
Rent sukker og vingummi.
Øl, vin, saft og sodavand.
Fedtstoffer – bortset fra hårde margariner.

Lavt til middel indhold af nikkel
Fine mel- og brødtyper fx franskbrød, rugbrød uden kerner, pasta, cornflakes og parboiled ris.

Middel indhold af nikkel
Brød med kerner.
Kødpålæg.

Middel til højt indhold af nikkel
Andet slik end vingummi.

Højt indhold af nikkel
Grove kornprodukter med kernernes skaldele, fx klid, havregryn, mysli, boghvede og hirse.
Soja.
Tørrede bælgfrugter. Bønnespirer har dog et middel indhold, fordi bønnerne under spiring optager meget vand.
Chokolade og kakao.
Nødder og mandler, alle slags – også jordnødder og kokosmel.
Ananas, svesker, tørrede abrikoser, tørrede figner og frugtpålæg.
Avocado.



Kilde:
Sundhedsstyrelsen



Nikkelallergi hovedmenu
Her finder du opskrifter lavt og mellem nikkelindhold og andre nyttige oplysninger omkring nikkelallergi.