citronsaft eller hvidvinseddike 1 tsk. citronsaft eller hvidvinseddike
salt salt
peber peber
muskatnød muskatnød
smør smør
Evt smør til stegning Evt smør til stegning
Opskrift:
Kog kartofler næsten møre i letsaltet vand. Tag halvdelen af dem op. Kog resten videre til de er meget møre. Hæld vandet fra og mos dem.
Skær de kartofler du tog fra i små tern på ca. 0,5x0,5 cm. Hak løg og hvidløg fint. Sauter løg, kartofler og hvidløg ved svag varme i smør. Rør rosmarin og oliven i. Smag til med salt og peber.
Opløs gæren i vandet. Smelt smørret. Rør gærblandingen sammen med mælk, smør, citronsaft eller hvidvinseddike og æg. Rør kartoffelmosen i. Sigt melet i og rør til en grødagtig masse. Lad pandekagedejen hæve ca. tre timer ved stuetemperatur, til den bobler fint.
Rør kartoffel-løgblandingen i. Smag til med salt, peber og reven muskatnød. Steg små tykke pandekager gyldne på begge sider i en blinispande eller i en teflon-belagt pande ved ikke for høj varme. Du kan stege i smør eller du kan stege uden smør. I første tilfælde bliver de sprøde, i andet tilfælde bliver de lidt seje og tørre i skorpen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(4 stemmer)
Opskriften er vist 23150 gange, og udskrevet 376 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider