Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Samosas

Samosas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

MadpakkerRet : Madpakker - Madpakke

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :





Ingredienser:
 Dej:
200 g.fuldkornshvedemel
2 spsk.hvedemel
1/2 tsk.salt
1/2 dl.solsikkeolie
 
 Fyld:
250 g.kogte kartofler
1 spsk.Soya
1/4 tsk.gurkemeje
1/2 tsk.stødt spidskommen
1/2 tsk.hele spidskommen
1 1/2 tsk.korianderfrø
1/2 tsk.sennepsfrø
1/4 tsk.cayennepeber
1/4 tsk.reven ingefærrod
1 finthakket løg
1 fedrevet el knust hvidløg
2 spsk.citronsaft
 salt
 


Opskrift:

Kog kartoflerne møre

Hæld mel og olie i skål og ælt til det får en konsistens som grove krummer tilsæt lidt vand af gangen til dejen er fast og rul til en kugle. smør kuglen med olie og lad den hvile.

Hæld olie krydderier og løg en gryde og steg dem brune. sluk for varmen og mos kartoflerne let ud. Tilsæt citron og smag til med salt.

Det kan godt kræve lidt at få dem til at hænge sammen det gør ikke noget hvis de har revner, de kan sagtens steges alligevel

Hæld et par centimeter solsikkeolie i en pande med høj kant og steg dem i få minutter på hver side Eller frituresteg i en rigtig frituregryde.

Serveres evt. sammen med en gratin. De er også særdeles gode kolde dagen efter i madpakken







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (19 stemmer)

Opskriften er vist 53483 gange,
og udskrevet 846 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lotte  -  2016-08-25 10:49:39
Kan de evt fryses før de bages færdig ?


Conny  -  2011-04-05 01:10:26
Jeg bruger altid kun hvedemel til dejen. Formes til små boller og rulles ud tyndt. Fyldet kan være af hvilken som helst art - gerne meget krydret. Brug fingeren til at smøre kanterne med vand og pres kanterne sammen over det hele, eller brug en gaffel og pres rundt i Samosaen til at "holde" dem fast med - og hvile. Steg dem i olie, og de er absolutte meget sprøde udvendig og bløde indvendig. Laver dem ca. hver 2-3 uger, som tilbehør til f.eks. kartoffelblinis med forskellige krydderurter i og creme fracie som sovs med hvidløg or hakket purløg. Creme Fraicen kan også godt opvarmes forsigtigt - uden at skille - eller brug madlavningsfløde i stedet.


Lusse  -  2011-02-21 11:55:38
http://www.youtube.com/watch?v=iIVJN0Yz1Y0 Her kan man se en punjabivariant step by step. Jeg synes den er bedre end den her angivne.


conny  -  2010-07-30 23:30:31
hov, glemte at skrive, at jeg aldrig bruner løgene - de skal kun "klares" møre, og så blander jeg det i dejen, som jeg kun laver af hvedemel, eller putter indholdet inden i dejen, og former dem som Kugler vendt i majsmel, og stegt på panden i olie, ca. 1 dl, og vender dem ofte.


Conny  -  2010-07-30 23:24:06
Rul dem i stedet til "boller", og steg dem i lidt olie på panden. Også godt, at trille kuglerne i lidt majsmel inden stegning (giver en sprød skorpe)


Nadia  -  2009-12-10 21:39:54
Det lyder godt og tsk for hjælpen det er nogle gange svært at finde på noget til sin madpakke når man ikke spiser kød


kristin  -  2009-02-14 05:18:12
Kan sådan nogle fryses? I såfald - før de steges - eller skal de steges lidt først? Kunne være en herlig "fast food"


Chi  -  2008-01-22 17:04:38
endelig en opskrift på samosaer der har dejen med, og ikke bruger filodej :S


Per  -  2007-04-20 07:30:33
Ja det fremgår ikke af opskriften at den dej man har sat til at hvile skal rulles tyndt ud, og skæres i stykker hvorpå fyldet lægges, pakkerne lukkes med vand, dvs. kanterne pensles med vand så hænger de bedre sammen, de lukkede pakker frituresteges eller steges i ovn.


karsten  -  0000-00-00 00:00:00
der mangler vist noget af opskriften fx hvordan man laver samosaen