Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
Sortsild - Sorte sild

Sortsild - Sorte sild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : SildeFisk

SildOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeIndsendt :

Ingredienser:
 sild
 


Opskrift:

Saltsild vandes ud et døgn. (Skift vandet nogle gange). Tag dem op og rist dem £eks. over en transportspand med brændenælder og halm i bunden. De skal ikke ristes så meget, de skal være sorte, men ikke tørre. Spis dem straks med små kolde pillekartofler til. (Det er bedst, hvis de er kogt dagen i forvejen). Hertil snaps og (hjemmebrygget øl).
karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (13 stemmer)

Opskriften er vist 15885 gange,
og udskrevet 205 gange.
Kommentar fra:


Kommentar:(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Niels Henrik Hansen  -  2011-05-11 08:25:34
Vi har altid spist Halmsild som tradition til Grundlovs dag ude ved Skovbakkerne ved ikke så langt fra Kalundborg. Vi har nogle regler for Hvordan man får dem stegt bedst. Brug rughalm. Lad sildene forsvinde i ilden til overfladen af silden bobler, derefter vend silden. Spæd ilden med rughalm indtil der er ild i alle haler. Pust halerne ud og spis det meget varme kød. Mums.


[email protected]  -  2010-10-30 19:45:17
Jeg er født og opvokset på Bornholm, jeg troede at friske varme røgede sild var helt uovertrufne. Det er de også, men sorte, eller ristede, sild kommer tæt på!!! Forsøm aldrig en lejlighed til at smage friske varme røgede sild, eller friskbrændte sorte sild. Begge dele er en fantastisk spise. Hilsen Christian Damlund


lemuss34  -  0000-00-00 00:00:00
På Møn omkring Hårbølle Havn spises denne ret med stor fryd! Man anvender brændenælder OG RUGHALM eller i mangel heraf kan havrehalm bruges! Ægte mandfolk spiser 'det-hele' mens 'tøsedrengene' skal ha' sildene renset og hoved, hale og finner fjernet.