Dyresteg med kantarelragout og selleripure

Dyresteg med kantarelragout og selleripure, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Diverse hjort

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.dyretyksteg
25 g.smør
3 hakkede skalotteløg
100 g.grofthakkede kantareller
50 g.grofthakkede friske hasselnødder
0.5 dl.cognac
2 dl.vildtbouillon eller kalvebouillon
0.5 appelsin
1 lille kvistrosmarin
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
1 knoldselleri
0.5 citron, saft heraf
0.5 dl.piskefløde
25 g.smør
 
Opskrift:
Stegen gnides med salt og peber og brunes i en gryde med smør.

Kødet tages op og svits løg og kantareller og nødder gyldent i smørret. Hæld cognac ved, flamber og hæld bouillonen i. Skær den halve appelsin med skal i skiver, kom dem i gryden sammen med rosmarin.

Læg stegen tilbage i gryden Lad stegen simre 30-40 minutter under låg, tiden afhænger af kødets tykkelse og af, om det må være svagt rosa. Lad kødet trække i 10 minutters.

Tag appelsinstykkerne op, nu har de afgivet deres smag. Pisk fløden i skyen, kog den lidt ind og smag til med salt og peber.

Skræl sellerien og skær den i både. Kog selleristykkerne møre i vand med salt og citronsaft. Lad sellerien dryppe godt tør i en sigte, pres den sidste væde ud af stykkerne med en grydeske. Kom sellerien i food processor, og purer med fløde og smør. Smag til med salt.





karakterer:
Opskriften er vist 56159 gange,
og udskrevet 1759 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-15 21:44:31
Med tanke på størelsen af kødet og at der er nævnt dyretyksteg vil jeg mene at der er tale om et krondyr og ikke rådyr

  -   2008-09-25 22:15:21
Hej Minna! indtil nu har jeg ikke fundet nogen anden form for ragout end denne her, med både svampe og løg, håber du kan bruge den

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god ret. Jeg ristede lidt jordskokker og blandede i selleripuren - Kanon! Den kan snildt laves nogen tid i forvejen, og så blot varmes op i ovn. Det giver også en fin svag farve til toppen. Kantarellerne kan erstattes af østers- eller bøgehatte. Brug blot en vildtfond med kanterel i.