safran eller 1 tsk. gurkemeje1 g. safran eller 1 tsk. gurkemeje
75
g.
sukker75 g. sukker
1
æg1 æg
500
g.
mel500 g. mel
75
g.
blødt margarine75 g. blødt margarine
Sammenpisket æg til pensling Sammenpisket æg til pensling
Remonce: Remonce:
75
g.
blødt smør75 g. blødt smør
50
g.
florsukker50 g. florsukker
50
g.
smuttede finthakkede mandler50 g. smuttede finthakkede mandler
50
g.
finthakket sukat eller rosiner.50 g. finthakket sukat eller rosiner.
Opskrift:
Rør gæren ud i mælken og tilsæt safran/gurkemeje, sukker og æg. Rør 1/3 af melet i og bland den blødgjorte margarine godt ind i dejen. Tilsæt resten af melet og ælt dejen godt igennem, til den slipper og er blank og smidig. Dæk dejen med en omvendt skål og lad den hæve lunt i ca. 40 minutter.
Rør smør og sukker let og cremet og bland mandler og sukat/rosiner i.
Slå dejen ned og rul den ud i en stor firkantet plade ca 25-45 cm.
Smør dejpladen med remonce og drys sukat over. Rul dejpladen sammen og skær den i 10-12 lige store stykker.
Smør en springform ca. 26 cm i diameter og sæt stykkerne på højkant heri. Dæk kagen til og efterhæv i ca. 20 min. Pensl den med æg og bag den ved 225º i ca. 20 minutter.
Server helst kagen friskbagt, ellers kan den lunes i ca 10-15 minutter ved 150º.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6747 gange, og udskrevet 118 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider