Suppehorn

Suppehorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Suppehorn, billede 4 Suppehorn, billede 1 Suppehorn, billede 2 Suppehorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.25 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
25 gram Gær, frisk
   
  Pynt:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Mælken lunes og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med. Alle ingredienser æltes til en ensartet dej.

Dejen formes til en lang pølse, som derefter deles i 20 lige store stykker. Dejstykkerne formes i gulerodsform, som rulles eller trykkes flade. Rul dejstykkerne til horn fra den brede ende. Sørg for, at den spidse del af dejen slutter i bunden, så hornet ikke springer op.

Hornene sættes på en smurt plade. Dækkes med et klæde og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Stryges med det sammenpiskede æg og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C. alm. ovn i ca 10 min.

Tips:

728





karakterer:
Opskriften er vist 74460 gange,
og udskrevet 2436 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6822 (1624 kcal)
KJ pr. stk. 341 (81 kcal)
Vægt ialt 545 gram
Vægt pr. stk. 27 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1251 KJ (298 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 14.1 gram
Kulhydrat 36.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-19 11:06:46
Kommentaren med at dele dejen i gulerodsformede stykker og derpå rulle hver enkelt brød er molboagtig. I stedet er mit forslag at man ruller hele dejen ud på et bord og derefter skærer trekanter feks med en pizzaskærer og derefter ruller hver enkelt horn. Derved bliver de flottere og mere ensartede. Jeg vælger af andre grunde også en anden opskrift næste gang.

  -   2018-01-28 03:34:19
Jeg ruller en lang pølse som jeg så ruller flad med kagerullen. pølsen skal være ca 12 - 14 cm høj og 1 mm tyk. så kan man skære på skrå og få fine 3kanter til at rulle til horn.yes de kan også bages med spelt mel og 10 g mere gær.

  -   2012-09-16 14:35:22
rør lidt salt i de sammenpiskede æg; - drys tilsidst med lys birkes - så bliver de ekstra lækre. Enig mht. at rulle dejen ud til en rund plade, og derefter skære i trekanter. Så kan man lave dem fuldstændig ens. De bliver i øvrigt mere delikate, hvis man laver 24 stk. ud af 250g mel istedet for 20.

  -   2012-08-25 12:17:05
Nu er jeg ikke nogen "bagehaj", så jeg kunne godt savne oplysning om hævetider samt en indikation af hvor mange horn der bliver af portionen. De bedste hilsner Anni Villebro

  -   2011-12-13 20:56:38
Virkelig lækre horn... kan klart anbefales at komme lidt estragon i, og drysser noget groft salt på toppen, efter de er penslet.

  -   2008-02-16 13:28:49
Opskriften er god, men det er nu nemmere at rulle dejen ud med kagerulle til en rund form, for derefter at skære den i "lagkagestykker", inden man ruller dem til horn. Det giver et pænere og mere ensartet resultat.

  -   2005-01-01 01:01:01
En opskrift man bruger igen og igen. Det er ganske rigtigt godt med salt. Bliver ikke dårligere af at komme i fryseren.

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget let opskrift, det tager kun 1 time at lave 40 horn, som smager bare så godt, som en drøm til suppen. Det med et drys salt er helt perfekt.

  -   2005-01-01 01:01:01
dejlige horn, prøv at drysse salt ovenpå når du har smurt dem med æg, giver en dejligt smag til suppen.