Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Engelsk tekage

Engelsk tekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :

Engelsk tekage, billede 4 Engelsk tekage, billede 1 Engelsk tekage, billede 2 Engelsk tekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2.5 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   


Opskrift:

Smuldr farin, mel og smør sammen til det ligner brødkrummer. Tag halvdelen fra og drys det i en smurt bradepande ca. 23x33 cm.

Rør creme fraiche, æg, kanel og natron godt sammen. Bland dette med den anden halvdel af smør og farinblandingen. Rør det glat og fordel dejen øverst i bradepanden.

Drys med hakkede nøddekerner. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 30-40 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (54 stemmer)

Opskriften er vist 101190 gange,
og udskrevet 2794 gange.


Energi:
KJ total 17607 (4192 kcal)
KJ pr. Pers. 1467 (349 kcal)
Vægt ialt 1102 gram
Vægt pr. Pers. 91 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1597 KJ (380 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 20.3 gram
Kulhydrat 45.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jonna  -  2019-04-30 14:53:42
Sjovt at læse kommentarerne. Nogen vil have hele bunden væk for at få en alm. Krydderkage ud af det. Jamen så tag sig en anden opskrift... Andre tror det er en fejl at kagen får sprød bund... Det er ikke en fejl, sukker, smør og mel bliver til perfekt krokant hvis man får det trykket godt sammen inden det bløde fyld kommer på. Et godt råd: Lad være med at ændre på forholdet mellem de enkelte ingredienser, hvis man stadig forventer en kage som folk husker 😘


Kat  -  2017-03-11 14:58:02
Supernem og meget lækker kage! Den bliver helt klart en, jeg vender tilbage til. Jeg dryssede med en blanding af hakkede mandler og valnødder, og det fungerede fint. Jeg gangede opskriften op med 1,5, og så fyldte den perfekt en ovnbradepande :-)


chita  -  2014-02-19 19:14:14
Smakade mycket gott så den ska jag göra flera gånger om 10 i betyg.


Bente K  -  2014-02-19 15:43:48
Det er en rigtig lækker kage, som dog bliver ekstra god med flødeskum på


Elsebeth  -  2012-04-13 08:32:51
Kanon lækker kage. Bunden var dejlig sprød. Vil prøve at servere den med creme fraihe. Is ville helt sikkert også være godt.


Fru Rasmussen  -  2012-03-26 02:00:41
Nem at lave og smager godt. Også uden valnødder, da min mand ikke kan lide nødder på kage.


heidi diana larsen  -  2011-03-16 12:26:44
jeg bruger også mandler i stedet for valnødder, det kan vi bedst lide, smager super.


heidi diana larsen  -  2011-03-16 12:24:26
uhm.. skøn kage og dejlig sød og sprød, hvis man er til det :0) kan også bages i lidt større bradepande og herefter skæres ud til de skønneste småkager ummm.. lige til theen eller kaffen.. tak for en god opskrift.


Irene  -  2011-03-07 22:26:38
Fantastisk god, dog en rimeligt sød kage. Jeg vil tro at man kan nøjes med halvdelen af mel, farin og smør - og så droppe "den hårde bund", så det bliver mere som en slags krydderkage, for dem der ønsker det. OBS! 24 stk passer til en bradepande.


Gurli.  -  2009-11-05 14:04:10
Rigtig god kage. Jeg tilsatte dog 100g rosiner.


LJ  -  2009-03-23 09:23:29
Supper lækker kage. den sprøde bund gør den perfekt


Jytte  -  2009-02-11 13:51:46
super god kage. Jeg bruger hakket mandler på den. Det er også godt.


V. Larsen  -  2008-12-08 16:33:35
Super god, har fået meget ros for den og også måtte give opskriften videre :-)


Laura  -  2008-11-17 17:00:21
Dette opskrift har jeg haft i mange år...Det skal være hårdt i bunden!! Blød i toppen... Næsten hver gange jeg bage den...spørges der efter opskriften!!!


Birte  -  2008-05-26 20:25:49
Bunden skal blive "hård", som krokant.


  -  2008-05-21 20:58:22
Rigtig god kage - bliver bedst med valnødder


bird  -  0000-00-00 00:00:00
Den har en god karamelsmag men som sagt er den lidt tør og hård i bunden


os  -  0000-00-00 00:00:00
kagen var mget god men lidt tør og en lille smule hård i bunden