hel, renset fisk (snapper eller brasen) á 1250 g.1 hel, renset fisk (snapper eller brasen) á 1250 g.
25
g.
hvedemel25 g. hvedemel
Vegetabilsk olie til stegning Vegetabilsk olie til stegning
Sur-sød sauce: Sur-sød sauce:
2
fed
hakket hvidløg2 fed hakket hvidløg
1
hakket løg1 hakket løg
1
hakket tomat1 hakket tomat
1
gulerod i skiver1 gulerod i skiver
2
cm.
finthakket, skrællet, frisk ingefærrod2 cm. finthakket, skrællet, frisk ingefærrod
50
g.
brun farin50 g. brun farin
2
spsk.
fishsauce2 spsk. fishsauce
0.5
dl.
ris- eller hvidvinseddike0.5 dl. ris- eller hvidvinseddike
2
tsk.
majsmel 2 tsk. majsmel
0.75
dl.
vand0.75 dl. vand
Opskrift:
Rens fisken godt og skrab skællene af. Dup tør med køkkenrulle. Lav 4 diagonale snit ind til benet på hver side af fisken. Vend den i mel og ryst overskydende mel af.
Varm olien op i en wok eller stegepande og steg fisken gyldenbrun og sprød på begge sider. Dryp af på fedtsugende papir og hold den varm.
Sur-sød sauce:
Hæld det meste af olien af panden, men lad 2 spsk blive tilbage og varm det op. Tilsæt hvidløg og løg og sauter det i 2 minutter. Kom de resterende grønsager og ingefær samt brun farin, fiskesauce og eddike i.
Pisk majsmel og vand sammen og hæld det i panden under omrøring, til saucen koger og jævner. Skru ned for blusset og lad simre i ca. 2 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig sprøde. Anret fisken på et serveringsfad og hæld saucen over.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(7 stemmer)
Opskriften er vist 20713 gange, og udskrevet 537 gange.
Kommentarer
Ask - 2007-03-19 10:18:23 Nem og velsmagede opskrift. Tilføjede dog rød peber og champignon med succes.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider