Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Madbrød med kartofler

Madbrød med kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
200 g.knækkede rugkerner
2 1/2 dl.vand
250 g.skrællede kartofler
6 dl.vand
15 g.gær
1 spsk.groft salt
500 g.groft rugmel
400 g.sigtemel
 olie til de 2 forme
 


Opskrift:

Kog rugkerner og vand ( 2 1/2 dl) sammen i ca. 1 minut, og lad blandingen blive kold.

Kog kartoflerne i 6 dl. usaltet vand. Si kogevandet fra og lad det blive lunkent (ikke over 32 grader)

Mos de afkølede kartofler. Rør gæren ud med 4 1/2 dl. kartoffelvand. Rør mosede kartofler, rugkerner, salt og mel i gærvæsken og ælt alt til en glat dej, som hæver i ca. 2-3 timer til dejen har dobbelt størrelse.

Derefter æltes dejen igennem og presses ned i 2 letsmurte bageforme, der rummer ca. 1 liter hver.

Glat dejen med en ske, dyppet i vand, og drys evt. med mel eller knækkede rugkerner, udblødt i vand.

Lad brødene hæve til dobbeltstørrelse ca. 2 timer - og bag den i en forvarmet ovn, ca. 1 time ved 200 grader.

Tips:

Et saftigt og holdbart madbrød, der kan skæres i tynde skiver uden at smuldre.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 11544 gange,
og udskrevet 164 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu