Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bagt gedde med pastinaktimbale

Bagt gedde med pastinaktimbale, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Gedde - Gede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Gedde:
1 kg.geddefilet
 olivenolie til bagning
 salt
 peber
 
 Oliventapanade:
250 g.udstenede sorte olive
30 g.kapers
2 fedhvidløg
75 g.smør
 
 Saucen:
1 l.fiskefond
3 dl.rødvin
100 g.smør
 salt
 peber
 
 Pastinaktimbale:
1 pastinak, mellemstørrelse
1 tsk.dijonsennep
3 æggeblommer
0.5 citron
 salt
 peber
 lidt revet muskatnød
150 g.spinat
4 småkartofler
 
 Tomatkompot:
8 tomater
1 fedhakket hvidløg
 salt
 peber
1 dl.jomfruolivenolie
 


Opskrift:

Gedde:
Geddefileten renses for ben (få evt. fiskehandleren til det), skæres i portionsstykker á ca. 200-250 g. Pensles med olivenolie, krydres med salt og peber og bages i ovnen ved 220 grader C, i ca. 15 minutter.

Olivensauce med kapers:
Oliven, kapers, hvidløg og de 75 g smør, køres sammen i en blender. De 3 dl rødvin reduceres til halvdelen, tilsættes fiskefond og reduceres yderligere til det halve. Saucen monteres med oliventapenaden og de 100 g smør og blendes med stavblender.

Smages til med salt og peber, hvis det findes nødvendigt.

Pastinaktimbale:
Pastinakken skrælles og skæres i små stykker. Koges møre sammen med citronen. Citron og vand hældes fra pastinakkerne, der stilles til afdampning i et par minutter. Pastinakker, sennep og æggeblommer blendes til en lind masse. Smages til med salt, peber og muskatnød.

Bunden af en lille cocotteform beklædes/dækkes med spinat. Kartoflerne skæres i "meget" tynde skiver og siderne i cocotteformen beklædes hermed. Pastinakmassen fyldes i til kanten og de bages i ovn ved 130 grader C, i 10 minutter.

Tomatkompot:
Tomaterne snittes i bunden, blancheres og befries for skind og kerner. De hakkes i tern på ca. ½ x ½ cm. Koges fri for væde og tilsættes olivenolie og hakket hvidløg. Smages til med salt og peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (7 stemmer)

Opskriften er vist 15287 gange,
og udskrevet 318 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu