Bagekartoflerne skrælles, skæres i mindre tern og koges i letsaltet vand i 12 min.
Torskefileten skæres ud i mindre stykker og blandes med renset spinat og skivet skalotteløg og placeres i enten et stort el. fire små ildfaste fade, sprayet med olie.
Herefter røres æg, skummetmælk, maizena, revet ost, timian samt salt og peber sammen til en masse, som hældes henover fisk og grønt.
De kogte bagekartofler moses henover gratinen, som herefter bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i henholdsvis 20 el. 35 minutter, alt efter om man laver fire små el. en stor.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(11 stemmer)
Opskriften er vist 72012 gange, og udskrevet 2631 gange.
Energi:
KJ total 10839 (2580 kcal)
KJ pr. Pers. 2709 (645 kcal)
Vægt ialt 3246 gram
Vægt pr. Pers. 811 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 333 KJ (79 kcal) Protein 8.7 gram Fedt 1.4 gram Kulhydrat 8.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Per - 2008-02-04 22:59:17 Der blev rigelig med væde og lidt tynd i bunden af fadet, måske man skal sætte fadet i ovnen 20-30 minutter i ovnen uden kartoffelsneen først, tage det ud og mose kartoflerne over og så blot gratinere kartoflerne 5-10 minutter ved høj varme.
På den måde kan noget af væden bedre dampe af.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider