| |
|
Valnøddeboller 02
Valnøddeboller 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
50 | g. | gær50 g. gær | 4 | dl. | vand4 dl. vand | 3 | spsk. | olie3 spsk. olie | 1 | tsk. | salt1 tsk. salt | 75 | g. | valnøddekerner75 g. valnøddekerner | 175 | g. | fuldkornshvedemel175 g. fuldkornshvedemel | 125 | g. | havremel125 g. havremel | | | | 300 | g. | hvedemel300 g. hvedemel | | | | | | Pensling: Pensling: | 1 | | æg1 æg | | | | | | Drys Drys | | | valnøddekerner valnøddekerner | | | |
| |
Rør gæren ud i vand. Tilsæt olie, salt, hakkede valnødder, fuldkornshvedemel og havremel.
Bland hvedemelet i ad et par gange, til dejen har en passende konsistens. Ælt den godt. Stil den til hævning 45 min.
Form dejen til 20 boller. Lad dem efterhæve 20 min.
Pensl med æg, drys med hakkede valnøddekerner og bag bollerne ca 20 min. ved 200 grader C.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4
(4 stemmer)
Opskriften er vist 14236 gange, og udskrevet 392 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Lisa - 2015-08-11 19:57:54 Jeg glæder mig til at smage den
britta - 2010-11-01 10:51:01 hvad er havremel? er det havregryn?
|
|