Valnøddeboller med rugmel
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren ud i lidt af det lune vand, tilsæt resten af vandet, olie, salt, groft hakket valnøddekerner, rugmel samt det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt og tildækket 45-60 minutter.
Tag dejen op, ælt den igennem igen evt. med resten af melet og del den i 20-24 lige store stykker, der formes til boller og sættes på plader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve godt og vel ½ time. Pensl bollerne med lidt vand og bag dem i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne og bagte. Lad bollerne afkøle på en bagerist, pak dem i plastposer og frys dem ned, til de skal bruges. Tø bollerne op i god tid og lun dem i ovnen kort før serveringen. |
|
Opskriften er vist 87162 gange,
og udskrevet 2808 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (34 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-01-10 09:32:46 *flere valnødder og en spsk sirup! Det er måske smag og behag, men jeg fandt at en spsk salt var i overkanten. Samme med de 750 gr hvedemel. Jeg brugte kun 500 gr hvedemel i hæveperioden og ikke ret meget derefter. Lasse - 2020-03-28 16:46:23 Skal bage i morgentidlig. Dobbelt op på nødder samt cirka 150 gr rosiner. Mums. Gitte - 2016-01-05 22:30:26 Nemt at lave og smager super be - 2011-09-25 10:06:35 Super gode - tilsatte en sjat yoghurt, og de var stadig meget fine dagen efter - overhovedet ikke tørre! Ragnhild Hansen - 2011-08-07 22:21:33 Super opskrift! Havde ikke saa meget hvedemel, saa brugte kun 450g og 500g groft mel, men de blev super gode alligevel. Lene - 2011-02-14 10:57:29 Har lavet dem mange gange nu og det er bare så nem en opskrift. Jeg har et par gange byttet rugmel ud med grahamsmel, det smager også godt. anonym - 2010-08-05 17:43:41 De er blevet rigtig gode, dog rakte melet kun lige. Hvis man regner med 850 ca, kommer det til at passe. Tilføj en skefuld A38 og de bliver ekstra svampede og holder sig "friske" længere Stella - 2010-05-03 19:43:31 Jeg har bagt dem i går (02.05.2010) og de blev faktisk ret gode. Kan varmt anbefales. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne