Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hel farseret blomkål

Hel farseret blomkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hel farseret blomkål, billede 4 Hel farseret blomkål, billede 1 Hel farseret blomkål, billede 2 Hel farseret blomkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fars:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Toppings:
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Læg blomkålen i rigeligt letsaltet vand (3 tsk. salt pr. ltr kogevand) i 20 min., fjern evt. blade og det nederste af stokken, skyl blomkålshovederne og kog dem i letsaltet vand i 8-10 min, de må ikke være gennemkogte, tag dem op og lad dem dryppe af.

Fars:
Bland rasp, fløde og vand og lad det stå i 10 min . Rør det hakkede kød med rasp-blandingen, revet løg, æg og krydderier. Læg blomkålshovederne i et smurt ovnfast fad og fordel farsen over hovederne, pensl farsen med lidt smeltet smør.

Stil fadet midt i en 200 grader varm ovn i ca 35 min. efter 20 minutter tages de ud af ovnen og drysses med revet ost.

Server med varm krydret tomatsovs eller tomatsalat.

Tips:

Hertil bruges 2 små blomkålshoveder renset vægt ca. 400 gram pr. stk.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (17 stemmer)

Opskriften er vist 55170 gange,
og udskrevet 1467 gange.


Energi:
KJ total 8388 (1997 kcal)
KJ pr. Pers. 2097 (499 kcal)
Vægt ialt 1663 gram
Vægt pr. Pers. 415 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 504 KJ (120 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

jørgen  -  2012-05-30 18:57:16
Jeg brugte en stærk krydret sovs, men vil foretrække en mild tomatsovs jeg brugte hakket oksekød og fem forskellige krydderier.


  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har brugt ren kalvekød og erstattet halvdelen af fløden med minimælk med et godt resultat