|
1½ | l. | vand 1½ l. vand | 1½ | kg. | grøntsager som f.eks. porrer, rødbeder, kartofler, blomkål, gulerødder, courgetter1½ kg. grøntsager som f.eks. porrer, rødbeder, kartofler, blomkål, gulerødder, courgetter | 1 | lille | løg (finhakket) 1 lille løg (finhakket) | 9 | spsk. | olivenolie 9 spsk. olivenolie | 400 | g. | borlottibønner eller dåsebønner, da borlottibønner er svære at finde friske i Danmark. 400 g. borlottibønner eller dåsebønner, da borlottibønner er svære at finde friske i Danmark. | 15-20 | | friske basilikumblade 15-20 friske basilikumblade | 275 | g. | prosciutto eller lignende, groft skåret 275 g. prosciutto eller lignende, groft skåret | 3 | små | flåede tomater 3 små flåede tomater | 5 | spsk. | parmesan friskreven 5 spsk. parmesan friskreven | | | |
| |
Svits løgene i en stor gryde. Tilsæt vand og kød og lad dette småkoge ca. 45 minutter.
I mellemtiden
skal grøntsagerne renses og skæres i terninger.
Tag kødet op af gryden, og læg derefter alle grøntsagerne i gryden. Lad det koge op, hvorefter det er bønnernes tur til at komme i gryden. Kog så det hele op igen, og lad det småkoge i ca. 25 minutter, før tomater kommes i gryden.
Så skal det igen koges en 25-30 minutter, smag til med salt og peber undervejs, og tjek, når grønsagerne er blevet møre. Som sidste ting før du fjerner gryden fra komfuret, skal basilikumbladene i.
Med hensyn til parmesanen er det op til den enkelter, om man ønsker at komme det i suppen eller servere det ved siden af.
Suppen er klar til at blive serveret. Velbekomme.
|