Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Geddeterrin

Geddeterrin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Gedde - Gede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 g.gedde til fars
30 g.gedde i små tern (1,5x1,5)
2 dl.fløde
2 dl.fløde 13
2-3 æg
 Salt
 peber
 Reven citronskal
 Safran
3 tomater
2 rødløg
½ blegselleri
3 gulerødder
 Salat
 kørvel
 Olivenolie
 Balsamico eddike
 Evt. sort oliven
 


Opskrift:

Farsen:
Den rensede fisk afskæres skind og ben, og det reelle kød skærs i tern, saltes let og stilles koldt. Det ureelle kød befries mest muligt for ben, mases igennem en grov sigte og stilles koldt.

Lidt safran koges i en smule vand sammen til det bliver mørkegult. Den "mostede" masse køres fast med salt på en blender. Pas på ikke at bruge for meget salt. Derefter tilsættes reven citronskal, æg (ét ad gangen), fløde 13 og til sidst fløden. Farsen må ikke blive for blød, så pas også på med fløden. Farsen tages i en stor skål, farves med safran og fyldes op med småkødstykkerne. Bages i en smurt form i 30 minutter ved 170 C. i et lille varmt vandbad. Henstilles køligt til næste dag.

Grøntsagerne:
Tomaterne befries for skind og kerner. Løg, blegselleri og gulerødder skrælles og skæres hver for sig i tynde strimler på størrelse med en tændstik. Løg og gulerødder blancheres i letsaltet vand - køles af. De fire grøntsager marineres med olie og eddike, salt og peber. Salaten vaskes og slynges. Det hele anrettes efter behag og pyntes med oliven og kørvel.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7842 gange,
og udskrevet 184 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu