Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Gedde-kroketter

Gedde-kroketter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Gedde - Gede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
300 g.kogt benfri fisk
 
 Dej:
30 g.smør eller margarine
2 spsk.mel
3 dl.væde (fiskesuppe og fløde)
 Salt
 hvid peber
2 æggeblommer
 
 Panering:
 Hvedemel
1 æg
 Rasp
 
 Tilbehør:
 Olie til friturestegning
 Salat eller grøntsager
 
Opskrift:
Fisken koges i vand tilsat laurbærblade samt et par hele peberkorn. Kogetid ca. 15 minutter (til den er næsten mør). Fisken trækker suppen under afkøling.

Kroketter:
Smør eller margarine smeltes i en gryde og melet tilsættes. Rør kraftigt i gryden og tilsæt fiskesuppen og fløde lidt efter lidt. Der røres til opbagningen er helt jævn. Smages til med salt og peber. Dejen afkøles lidt og tilsættes derefter de to æggeblommer - en ad gangen - under kraftig omrøring. Dejen skal være smidig.

Den afkølede fisk pilles i små stykker og befries for ben! Fiskekødet tilsættes stuvningen og røres forsigtigt rundt. Fiskedejen afkøles. Dejen formes til kroketter og trilles i mel, dyppes i pisket æg og rulles tilsidst omhyggeligt i rasp.

Sæt kroketterne i køleskab 20-30 minutte, så de bliver faste inden stegning.

Olie opvarmes (til den syder omkring en tændstik).
Kroketterne steges smukt lysebrune og lægges til afdrypning på et sugende underlag. Kroketterne serveres straks - grøntsager spises til.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 12428 gange,
og udskrevet 228 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu