Valnøddetærte

Valnøddetærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
150 g.hvedemel
120 g.blødt smør
85 g.sukker
1 æggeblomme
1 spsk.vand
 
 Fyld:
200 g.marcipan
1 dl.piskefløde
2 æg
50 g.sukker
150 g.valnøddekerner
 
 Puré:
1.5 dl.vand
50 g.sukker
250 g.frosne eller friske hindbær
 
Opskrift:
Dej:
Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker og saml dejen med æggeblomme og vand. Rul dejen ud og fordel den i en smurt tærteform. Forbagt bunden ved 200 grader i 5 min.

Fyld:
Riv marcipanen groft og rør den sammen med fløde, æg og sukker. Hak valnødderne og rør dem i fyldet. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund og bag tærten færdig ved 200 grader i 20 min.
Afkøl tærten.

Hindbærpuré:
Kog vand og sukker til en klar lage. Blend de rengjorte bær sammen med sukkerlagen. Sæt puréen koldt, indtil den serveres til kagen.





karakterer:
Opskriften er vist 30424 gange,
og udskrevet 888 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-29 21:21:23
Hvor stor en tærtebund er der tale om, er den fryseegnet?