Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Skagenskage

Skagenskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :

Skagenskage, billede 4 Skagenskage, billede 1 Skagenskage, billede 2 Skagenskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
175 g.smør
200 g.sukker
90 g.mørk puddersukker
 dl.sur mælk eller fløde
150 g.hvedemel
1 strøget tsk bagepulver
1 lille tsk salt
75 g.hakkede nøddekerner
75 g.hakkede rosiner
2 æg
 
 Glasur:
150 g.smør
½ dl.mælk
1 dl.mørk puddersukker
150 g.sigtet florsukker
 
 Pynt:
 Valnødder
 


Opskrift:

Først røres smør og de to slags sukker blødt, og heri de hele to æg. Derpå mel, bagepulver, salt, hakkede nøddekerner og rosiner, og til sidst den sure mælk eller fløde. Dejen røres hurtig sammen med en ske og håndkraft. Kommes i en velsmurt form (ca 1 ½ l) drysset med rasp og bager på nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca 50 min. Prøv med en tandstikker og se om kagen er gennembagt.

Kog imens den lidt specielle glasur, der smager som karamel.

I en gryde smelter smør og puddersukker, og dette koger med mælken i ca 3 min. Det er svært at sige helt præcis, men glasuren skal være tyk, næsten som en stuvning. Tages fra varmen; heri røres det sigtede florsukker, glasuren afsvaler og skal hældes kold over den bagte kage, der pyntes med valnøddekerner.

Er glasuren for tynd, løber den af kagen og skal så koge lidt længere.

Tips:

Kagen er pragtfuld og kan fryses, men uden glasur.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 17027 gange,
og udskrevet 280 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

[email protected]  -  2008-08-10 15:21:31
Opskriften er komponeret af Kirsten Hüttemeier