Brandade de Morue
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Klipfisk Oprindelsesland : Portugal Indsendt : |
|
|
Læg fisken i blød i rigeligt koldt vand, saltfisk 24 timer, klipfisk i 2 dage. Skift vandet ofte undervejs.
Bring 2 dl. vand tilsat løg, laurbærblad og peber i kog og lad det simre i 10 minutter. Kom 8 dl. meget koldt vand i. Kom klipfisken i, kog op og lad den simre 5 minutter. Køl af i kogevandet. Pil omhyggeligt kødet fra benene, fjern evt. brusk og skind. Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand, hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Purer kartoflerne. Kom klipfiskekød og lidt olivenolie i en gryde og varm igennem til fugten fra klipfisken langsomt er fordampet noget. Bland kartofler og klipfisk sammen og rør resten af olivenolien i en tynd stråle. Hæld den varme mælk i på sammen måde. (Processen kan også foretages med en røremaskine). Smag til med rigeligt hvid peber, hvidløg, salt og fed creme fraiche. Mosen skal være lind, blød og cremet. Brandaden kan både spises varm og kold på f.eks. ristet brød. Skal den opbevares mere end 24 timer, bør hvidløget først kommes i umiddelbart før serveringen. Hvis det meste af olien og mælken erstattes af to-tre æg, kan Brandaden steges til små sprøde klipfiskefrikadeller. NB! I Portugal krydres blandingen med paprika, muskatnød og persille. |
|
Opskriften er vist 27308 gange,
og udskrevet 425 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Gammel-Per - 2017-10-16 07:57:11 Skal denne ret slet ikke i ovnen? Det mener jeg, man normalt bruger! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne