Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flødeostekage

Flødeostekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Oste - Flødeost

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Flødeostekage, billede 4 Flødeostekage, billede 1 Flødeostekage, billede 2 Flødeostekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
75 g.smør
150 g.digestive kiks
 
 Fyld:
4 husblas, blade
200 g.flødeost naturel
2 dl.cremefraiche 18 %
1 vanillestang
100-150 g.flormelis
2.5 dl.piskefløde
 
 Gele:
1 lille glas syltede kirsebær + 2½ dl. saft derfra (spæd op med vand)
4 husblas, blade
 


Opskrift:

Bund:
Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. blandes i det smeltede smør. Hæld blandingen i en springform og stil den koldt.

Fyld:
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør flødeost, cremefraiche, vanillekorn fra stangen og flormelis sammen. Pist fløden og bland det i resten af cremen. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Af køl den lidt og pisk den hurtigt i cremen med en elpisker. Hæld cremen over kiksene i springformen, og stil den koldt.

Gele:
Sæt husblasen i blød i 5 minutter. Hæld saften fra kirsebærrene og spæd op med vand til der er ca. 2½ dl. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Bland den udblødte smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen over når den begynder at stivne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (123 stemmer)

Opskriften er vist 124148 gange,
og udskrevet 4753 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Pia thorsted  -  2016-08-31 14:16:48
Jeg synes fløde er overflødig så jeg har lavet den uden. Der er godt nok for lidt kiks så forhøjede den med 3 stk. og lidt smør og kom sukker i saften den var for sur uden, men til genfæld er flødeost/cemefraiche blandingen super !!


Susanne   -  2015-08-28 13:19:46
Jeg har en form 24 cm men måtte fordoble bunden ellers var det ik nok..Brugte cookie i stedet for digestive ;-)


Susanne  -  2015-04-06 06:59:28
Hej luner kirsebærsaften og kommer den udblødte husbls i, så smelter den uden problemer direkte i saften. Kommer saften på når den er afkølet og inden den stivner. Stil straks i køleskab og vupti du har en stivnet gele.


Susanne  -  2015-04-06 06:54:39
vær Obs på bageformens størrelse. Min bageformen er 26 i diameter og den var for stor til opskriften på 8 personer.


Rita  -  2014-08-23 10:50:20
Husblas::: læg i kold vand, tag det op i en ting der kan tåle varme,,evt,micro.,smelt ,,skal ikke koge.,,,kom noget af den kolde dessert i og rør rundt.hæld alt i desserten der skal stivne og rør rundt..giver ingen klumper...


Vibe  -  2014-01-01 16:53:04
Hvis du er usikker på husblas, så findes der husblas i pulverformig dette geleringspulver! Er superenkelt at bruge: 1 tsk svarer til 2 blade husblas. Kom pulveret i en lille skål sammen med 1 spsk vand pr tsk pulver. 30 sek i microovn, rør rundt, tilsæt lidt ostemasse eller saft ( alt efter hvad du lige laver). Rør dette i resten af massen og creme eller gele er klar. Det stivner


Allan  -  2013-03-24 09:36:23
Dobbelt op på gele kan anbefales


Laila  -  2013-03-02 11:19:29
kan man komme fyldet på inden kagen er helt kold ???? altså samtiden med man laver kagen ???


  -  2013-01-25 17:12:42
Prøv at komme knust toblerone i fyldet og pynt med frisk frugt - kiwi eller mandarin. Det er uimodståeligt


  -  2013-01-21 14:07:39
Hold op, hvor er dem bare god!


Shanna  -  2012-06-30 15:42:30
Det fede ved denne her opskrift er, at man kan ændre den efter lyst. Jeg har lavet den med baileys, med hindbær og med jordbær :)


Linda  -  2012-05-12 15:11:15
Shit, den er MUMS !


Camilla  -  2012-03-06 01:19:02
Man behøver slet ikke husblas i kagen. 2 hele æg kan vendes i den piskede flødeost i stedet. Og så kommer jeg cremefraiche på toppen i stedet for at blande det i. Synes at husblas er så besværligt. Bliver rigtig god. Plejer at lave bærkompot til toppen. 2 dl. frosne blandede bær 2 spsk sukker og saft fra en lime/halv citron, som koges op og hældes over.


CeCe  -  2011-08-17 22:48:21
når I laver den med dåseferskner, bruger I så lagen de ligger i og blander den op med vand så der bliver 2 1/2 dl og derefter husblas, så der kommer gele på toppen, på samme måde som når man bruger kirsebær? Og, hva med jer der bruger frisk frugt, I laver bar ikke nogen gele måske?


  -  2011-06-10 15:26:49
jeg har aldrig prøvet og bruge husblas men ved min mor elsker den og vil gerne bag den til hende til hendes fødseldag hvordan gør man det med husblas???


Shanna  -  2011-06-01 19:42:37
Det er bare en fantastisk ostekage! Jeg har lavet den rigtig mange gange, den er bare perfekt :D Jeg plejer at lægge dåsefersken på, det smager bare super godt!


Käthe  -  2011-02-10 12:47:28
Har lavet den flere gange og den er super, jeg river en lime frugt og presser saft af den og putter i cremen. Det er forresten en god ide at vente et par timer med at lave geleen, så cremen er helt stiv, ellers kan den blande sig lidt med geleen og det gør den "nusset" at se på


Nikita  -  2011-01-14 16:48:07
Hvor meget smager den af ost.


  -  2010-11-19 12:21:37
Super god kage. frisk ananas er også godt. Den er vanedannende (-:


Bente  -  2010-05-25 21:44:17
Vanedannende, virkelig lækker, og let at lave :)


Per  -  2009-11-30 20:42:10
Der findes noget som er udvindet af tang, det heder agar agar.


Kagemuz  -  2009-11-16 20:17:19
Findes der ikke en erstatning for husblas?? Er det absolut nødvendigt at bruge svinehud i en ostekage? Evt majs-stivelse?


De tossede kokke fyre:D  -  2009-10-17 00:13:23
guffe guffe guf. Den er bare mums gange ti med ost.. jeg kan godt lide kage:D


susanne  -  2009-07-05 10:13:53
Hej har ikke prøvet at lave den endnu. men kunne godt tænke mig at vide om den evt. kan fryses, da jeg godt kunne tænke mig at bruge den til dessert til vores kobberbryllup. mvh Susanne


Cailín  -  2009-06-05 18:22:24
Super dejlig kage! Personligt ligger jeg kun frisk frugt, eller dåse-mandariner ovenpå, selvom det er lidt ukreativt. :d


  -  2009-03-21 10:47:08
Rigtig lækker kage og nem at lave. Jeg laver dog med dobbeltbund og frisk frugt på toppen, uden gele :)


Pia  -  2008-10-21 20:41:35
Super god dessert, gik rent ind hos alle.. Mums. Lavede den med blåbær istedet for kirsebær. Det var super lækkert.


sanne  -  2007-10-26 13:32:26
det er hele min families favorit kage.jeg har lige lavet den til svigerfar idag.


Linda  -  2007-10-04 14:44:12
Man kan med fordel bruge lidt citronskal eller saft. Det gør ikke meget, men løfter kagen lidt. Jeg bruger en form på 26cm


yvonne  -  2007-02-01 04:11:52
har lavet den nogle gange. Er rigtig god som afslutning til ostebord


marie  -  0000-00-00 00:00:00
hvor stor skal forman være ? :)


vivi  -  0000-00-00 00:00:00
jeg har ikk helt forstået det med hvordan man ordner husblas


Stine  -  0000-00-00 00:00:00
Laver man denne kage bliver man nødt til også at udskrive opskrifter til alle gæsterne. ;-) Også dejlig med ferskner i stedet for kirsebær.


Bente  -  0000-00-00 00:00:00
Den er farlig god. Pas på med prøvesmagningen af cremen, der kan let blive for lidt!