Bagt slethvar med sauce på vild syre
Hovedingrediens : FladFisk - Slettehvar Indsendt : Red : |
|
|
Rens fisken for blod og evt. indvolde. Skær finnerne af. Del den i 4-6 stykker. Skær skallen fra den halve citron og pres saften. Kog hvidvinen op i en gryde med citronsaft - og lidt skal. Skær de blandede urter fint ud og dampkog dem 2 minutter (dvs. under låg, og nogle urter over nogle under væskestand, ryste gryde undervejs)
Kom slethvarstykkerne i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Fordel grydens indhold over fisken. Dæk med alufolie og bag så fisken ca. 15 minutter ved 190 grader, til kødet slipper benene. Skær gulerødderne på skrå og damp dem under låg med lidt smør. Kom ærterne ved når gulerødderne er næsten møre. Damp undervejs spinaten i lidt smør, pres den let fri for væde og vend den med gulerødder og ærter umiddelbart før serveringen. Krydr med muskatnød, salt og peber. Tag fisken ud af ovnen. Sigt skyen fra blend med havesyre og en smørklat og tilsæt så olivenolien i en tynd stråle til smag og konsistens er dejlig. Smag til med salt, peber og citronsaft (saucen kan varmes op med den mister den smukke grønne farve). Server straks. |
|
Opskriften er vist 18378 gange,
og udskrevet 428 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne