Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Forårslagkage

Forårslagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Forårslagkage, billede 4 Forårslagkage, billede 1 Forårslagkage, billede 2 Forårslagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 
  Kaffeekstrakt:
1 dl Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
1 dl. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Marengs-bunde:
Hviderne piskes meget stive og halvdelen af sukkeret piskes i. Vend forsigtigt resten af sukkeret i.

Heraf laves 2 marengs-bunde. Tegn to cirkler efter en tallerken på et stykke bagepapir og bred marengsdejen ud. Bages på ovnens midterstilling ved 140 grader C. alm. ovn ca. 40 minutter. Når den begynder at gyldne, dæmpes varmen til 100 grader C. til den er sprød og slipper papiret ca. 20 minutter.

Cremefyld:
Piskefløden piskes tilpas stiv og smages til med kaffe-ekstrakt og evt. mere Nescafé.

Kaffeekstrakt:
Flormelisen kommes på en pande, og varmes til det er gyldent, kaffen kommes i og koges ind til en masse. Massen kan opbevares i køleskab på et glas. Massen kan også laves af 3 spsk. karamelsovs, 3 tsk. Nescafé og 2 tsk. vand.

4/5 dele af den færdige cremefyld fordeles jævnt på den ene marengsbund. Den sidste marengsbund lægges oven på og den sidste femtedel af cremen fordeles oven på, hvorefter den pyntes med chokolade-flakes.

Servering:
Forårslagkagen kan fryses og tages først ud, så den kan serveres kold (ca. 1 time før servering).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (68 stemmer)

Opskriften er vist 214632 gange,
og udskrevet 2519 gange.


Energi:
KJ total 11489 (2735 kcal)
KJ pr. Pers. 1914 (455 kcal)
Vægt ialt 815 gram
Vægt pr. Pers. 135 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1409 KJ (335 kcal)
Protein 2.5 gram
Fedt 23.3 gram
Kulhydrat 29.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jeannett   -  2018-03-23 19:57:47
Kagen skal laves i god tid. Det er meningen, at bundene skal være bløde og nærmest opløste. Man kan erstatte kaffen med kakao og så kalde det en hofdessert i stedet for.


  -  2017-09-07 23:23:59
Jeg kender forårslagkagen fra Hvidbergs bageri i Randers i 70' erne, den var fantastisk også dagen efter. Selvom bundene blev lidt bløde,meldt konsistensen og smagen. Der var mindst tre tynde marengsbunde i. Hvis vi fik kagen fra andre bagere i Randers var de oftest gode nok, men alligevel lidt forkerte fordi de enten var for tykke eller for lidt kaffe i fløden


Bageren  -  2012-12-22 01:16:19
Hej Madmor Hmm... En kage kun med finthakket chokolade og lidt appelsinskal er ikke en forårslagkage. Jeg er ikke i tvivl om, at det også smager godt for nogen, men det er ikke en rigtig forårslagkage. Jeg tror, du bør kigge på denne video: http://www.dr.dk/TV/se/vores-liv-kongerigets-kager/vores-liv-kongerigets-kager-2-12#!/ Cirka 12 min inde i videoen ser vi hvordan han laver kaffe ekstrakten. Men se dog hele videoen, som er et godt indslag.


Per  -  2012-04-12 17:24:57
Kagen skal lægges sammen umidelbart før servering, ellers vil den blive blød. Kaffeekstrakten skal jo ikke koge i længere tid, kun lige koge op til sukkeret er opløst.


Aars  -  2011-09-08 09:45:41
Hvor stor er en kop, for jeg har godt nok set mange forskellige størrelser kopper?!


Jan  -  2011-03-29 15:20:26
Hvor mange kalorier er der i sådan en satan? :-)


sol.l  -  2009-05-25 16:31:31
Er elendig, alt for meget sukker, alt før sød, 125 g havde været nok.


madmor  -  2009-02-22 16:05:40
Jeg er ikke til kaffe, så jeg vender i stedet 100 g finthakket mørk chokolade samt lidt appelsinskal i fløden - det smager herligt! Kagen pynter jeg med lidt af den hakkede chokolade samt appelsinkødet.


HG  -  0000-00-00 00:00:00
Kan man ikke lide kaffe smagen kan man nøjes med at røre fløden med karamelsovs, det er børnene helt vilde med


HD  -  0000-00-00 00:00:00
Min barndoms forårslagkage bestod af flere tynde bunde i stedet for 2 tykke. Bundene blev penslet med mærk smeltet chokolade på den ene side, hvilket giver en sprød fornemmelse. Marengen bliver jo blød.


  -  0000-00-00 00:00:00
Det duer ikke med kaffeekstraten, den bliver stiv ligesom karamel og kan derfor ikke røres i den stivpiskede fløde.