Forårslagkage

Forårslagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Forårslagkage, billede 4 Forårslagkage, billede 1 Forårslagkage, billede 2 Forårslagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 
  Kaffeekstrakt:
1 dl. Kaffe stærk færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Marengs-bunde:
Hviderne piskes meget stive og halvdelen af sukkeret piskes i. Vend forsigtigt resten af sukkeret i.

Heraf laves 2 marengs-bunde. Tegn to cirkler efter en tallerken på et stykke bagepapir og bred marengsdejen ud. Bages på ovnens midterstilling ved 140 grader C. alm. ovn ca. 40 minutter. Når den begynder at gyldne, dæmpes varmen til 100 grader C. til den er sprød og slipper papiret ca. 20 minutter.

Cremefyld:
Piskefløden piskes tilpas stiv og smages til med kaffe-ekstrakt og evt. mere Nescafé.

Kaffeekstrakt:
Flormelisen kommes på en pande, og varmes til det er gyldent, kaffen (meget stærk kaffe) kommes i og koges ind til en masse. Massen kan opbevares i køleskab på et glas. Massen kan også laves af 3 spsk. karamelsovs, 3 tsk. Nescafé og 2 tsk. vand.

4/5 dele af den færdige cremefyld fordeles jævnt på den ene marengsbund. Den sidste marengsbund lægges oven på og den sidste femtedel af cremen fordeles oven på, hvorefter den pyntes med chokolade-flakes.

Servering:
Forårslagkagen kan fryses og tages først ud, så den kan serveres kold (ca. 1 time før servering).


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (72 stemmer)

Opskriften er vist 249751 gange,
og udskrevet 2830 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11492 (2736 kcal)
KJ pr. Pers. 1915 (456 kcal)
Vægt ialt 915 gram
Vægt pr. Pers. 152 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1255 KJ (299 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 20.8 gram
Kulhydrat 26.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

BW  -  2020-11-23 23:39:32
Mener den var fra A.O. Hansen, Østergade, Randers

Jeannett   -  2018-03-23 19:57:47
Kagen skal laves i god tid. Det er meningen, at bundene skal være bløde og nærmest opløste. Man kan erstatte kaffen med kakao og så kalde det en hofdessert i stedet for.

  -  2017-09-07 23:23:59
Jeg kender forårslagkagen fra Hvidbergs bageri i Randers i 70' erne, den var fantastisk også dagen efter. Selvom bundene blev lidt bløde,meldt konsistensen og smagen. Der var mindst tre tynde marengsbunde i. Hvis vi fik kagen fra andre bagere i Randers var de oftest gode nok, men alligevel lidt forkerte fordi de enten var for tykke eller for lidt kaffe i fløden

Bageren  -  2012-12-22 01:16:19
Hej Madmor Hmm... En kage kun med finthakket chokolade og lidt appelsinskal er ikke en forårslagkage. Jeg er ikke i tvivl om, at det også smager godt for nogen, men det er ikke en rigtig forårslagkage.

Per  -  2012-04-12 17:24:57
Kagen skal lægges sammen umidelbart før servering, ellers vil den blive blød. Kaffeekstrakten skal jo ikke koge i længere tid, kun lige koge op til sukkeret er opløst.

Jan  -  2011-03-29 15:20:26
Hvor mange kalorier er der i sådan en satan? :-)

sol.l  -  2009-05-25 16:31:31
Alt for meget sukker, alt før sød, 125 g havde været nok.

madmor  -  2009-02-22 16:05:40
Jeg er ikke til kaffe, så jeg vender i stedet 100 g finthakket mørk chokolade samt lidt appelsinskal i fløden - det smager herligt! Kagen pynter jeg med lidt af den hakkede chokolade samt appelsinkødet.

HG  -  0000-00-00 00:00:00
Kan man ikke lide kaffe smagen kan man nøjes med at røre fløden med karamelsovs, det er børnene helt vilde med

HD  -  0000-00-00 00:00:00
Min barndoms forårslagkage bestod af flere tynde bunde i stedet for 2 tykke. Bundene blev penslet med mærk smeltet chokolade på den ene side, hvilket giver en sprød fornemmelse. Marengen bliver jo blød.

  -  0000-00-00 00:00:00
Det duer ikke med kaffeekstraten, den bliver stiv ligesom karamel og kan derfor ikke røres i den stivpiskede fløde.