Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Skumfiduser

Skumfiduser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Skumfiduser, billede 4 Skumfiduser, billede 1 Skumfiduser, billede 2 Skumfiduser, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
210 gram Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
20 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Vand, vanillesukker og sukker afvejes, og sættes til at koge ved svag varme.

Når massen koger svagt røres den opblødte husblas i, og massen skal stå og småkoge ved svag varme, og under omrøring. Lidt frugtfarve hældes ned i sukkermassen

En almindelig bradepande overstrøs med flormelis med en si, så der ligger ca. ½ cm. over hele pladen.

Efter 20 minutter tager man gryden af blusset, og lader den afkøle nogle minutter, hvorefter massen piskes med en elpisker til den er blevet "hvid" og cremeagtig. (Jo mere der piskes, jo luftigere skumfiduser).

Derefter hældes massen ud over bradepanden, og fordeles ud, så den ikke bliver for tyk.

Herefter strøs flormelis over (med si) - bare massen er dækket.

Smæk herefter benene op og nyd noget lækkert eller en god film - eller byg et tårn, og efter ca. en time har du en kæmpe skumfidus, der er klar til at blive klippet (Efter klipning skal kanterne indgnides i flormelis, så de ikke klistrer sammen).


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (171 stemmer)

Opskriften er vist 166237 gange,
og udskrevet 3672 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7326 (1744 kcal)
KJ pr. Portion 7326 (1744 kcal)
Vægt ialt 658 gram
Vægt pr. Portion 658 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1113 KJ (265 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 0.0 gram
Kulhydrat 61.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Emma  -  2018-05-05 20:15:53
Jeg lavede dem i dag og jeg tilføjede 2 spiseskefulde frysetørrede hindbær i noget af blandingen. Og det blev mega lækkert.

Svend erik  -  2017-11-21 10:34:23
Jeg lavede 1000 skumfiduser til mine børnebørn. Smagte ekstremt godt, men hvis jeg var jer ville jeg nok lave en lidt mindre portion. knæk og bræk der ude venner :))

Janika  -  2017-01-15 09:45:07
Jeg prøvede den her opskrift sammen med en opskrift fra Tyskland. Den tyske opskrift brugte en blanding af stivelse (kartoffelmel i mit tilfælde) og flormelis til at forhindre at det klistrer sammen. Det virker rigtig godt, og det bliver heller ikke helt så sødt.

dennis  -  2016-04-30 21:45:17
Jeg har lavet dem 2 gange nu og de er blevet rigtig gode begge gange......det er en utrolig nem opskrift ☺

Mette  -  2015-12-23 17:47:05
Enten er 20 husblasblade for meget, eller også er opskriften ubrugelig! Massen kunne ikke piskes ret lang tid. Hang fast på elpiskeren. Kunne ikke komme ud af skålen. Får aldrig hverken skål eller elpiskeren ren igen.

carina Jensen   -  2015-09-07 22:25:21
Kan man lave dem med mindre sukker i

Lou  -  2014-12-27 08:44:36
210g=210ml Og jeg bruger bagepapir i stedet for flormelis i bradepanden, og venter med at 'pudre' til massen er stivnet.

Aka-Bikki  -  2014-08-23 22:35:29
Hvor meget svar 210g vand til ml?

  -  2014-05-05 11:19:36
Det smagte godt

Nanna og Ida  -  2013-06-08 15:12:24
vi prøvede os frem med at komme lakridspulver i! det var en succes!! vi fik et fantastisk resultat med 1 dl. lakridspulver i (dette kan købes i fx. matas) :D

  -  2013-02-15 09:54:18
De her skumfiduset er de bedste der findes på jorden vil virkelig anbefale dem

Line   -  2012-12-17 16:21:45
Dem der spørger om hvor mange grader ovnen skal stå på:SKUMFIDUSSER SKAL IKKE I OVNEN

Line  -  2012-12-17 15:49:32
Ja, der skal 2 pakker husblas i...

Miig  -  2012-11-19 17:06:37
Ajj main Glæder mig til at lave dem heller mig lykkke ;D

Mali  -  2012-11-15 10:58:51
putter agar agar i spisser ikk gelatin

Mig  -  2012-11-15 10:17:26
Hvor varmt er svag varme

Elsker Slik  -  2012-11-14 19:33:07
Er Det Goode Svar Tak .. Og skal man putte husblas i fordi spisser ikke gris Svar Tak Eller kan man for noget andet husblas som ikke er gris i Hjælp og svar tak

Liva  -  2012-09-27 16:06:44
Hej. Når vanilie sukker, sukker, og vand skal koges - Skal det så røres rundt?

Jeanette  -  2012-08-07 17:58:48
Det er nok noget af det mest ulækre at få i munden. Puh en klam konsistens. Og så smager de kun af sukker.

Den der Fidus   -  2012-07-16 10:15:00
De er skide gode!!

Sofie  -  2012-03-21 14:57:34
De ser rigtig gode ud:D de skal laves en dag! Og til dem der spørg hvor mange grader ovnen skal stå på, Så skal de ikke i ovnen de skal stå og hvile ved stuetemp. I cirka en time:)

rikke  -  2012-01-07 20:06:34
hvorfor stivner mine allerede imens jeg pisker?? massen kunne ikke flyde ud på pladen for den havde allerede sat sig :s

Victoria  -  2011-12-12 10:06:22
mmmmmmmm de ser gode ud

Mig  -  2011-12-03 16:00:52
Det kan anbefales at bruge et pizzahjul til udskæringen!

Bibi  -  2011-11-23 19:43:17
prøv at tilsætte 1/4 tsk citronsyre så bliver de bare endnu bedre

Færøerne  -  2011-11-23 17:13:25
De smagte dejligt!

Vibse  -  2011-10-10 20:20:27
De er helt fantastiske :-) har lavet dem et par gange nu, og er ved at eksperimentere med at lave skumbananer :-) man kan sagtens overtrække skumfiduserne med mørk chokolade, det bliver de kun bedre af :-)

Mig  -  2011-08-04 01:36:38
Hej kan godt lave dem uden husblas?? :-)

Vegetarfidusen  -  2011-08-03 07:47:36
Hvor meget agar i pulver form skal man bruge, hvis det skal svare til 2. pk. husblas?

Alma Ge   -  2011-05-23 19:59:01
Jeg synes sku fiduser er alt for store kan an ikke lave dem mindre

Tassern  -  2011-05-08 18:43:58
Lækker opskrift^^ -Ser dog ikke spiselig ud i starten..XD

Piigen! :D  -  2011-04-06 20:17:49
Heeej deee ser super godt ud og lækre men jeg vil bare lige spørge om er der nogle der ved hvis man ikk sætter husblas på hva smager den så af altså hva tror i fordi spiser nemlig ikk gelatine altså jo normalt i slik og andre sager men køber det ik osv forstå mig ret.

Skumfidusen  -  2011-03-31 16:17:39
tag to husblas fra én af pakkerne så er den lige i skabet

Sara  -  2011-03-26 20:54:05
UNderholdende oplevelse. Brugte alt for meget flormelis nok, men ellers ret vellykket. og til de mange spørgsmål omkring grader til ovn... SKUMFIDUSERNE SKAL IKKE I OVN !

  -  2011-03-16 14:43:24
i må gerne skrive hvor mange grader ovnen skal stå på.

Lalla&Sarah  -  2011-02-12 14:56:24
er 2 pakker husblas ikke for meget??? er det ikk to blade :b

Isa  -  2010-12-27 15:13:35
Opblødt i varmt eller koldt vand?

The vegeterian  -  2010-12-25 19:28:48
Til Vegetaren: der er noget der hedder "agar agar", som er et algeprodukt :) Man kan få det som pulver eller flager. jeg vil anbefale pulverformen, da det er meget lettere :) du kan måske købe det i en helsekost ;)

  -  2010-12-13 20:15:22
Lige til dig pigen der spurgte om hvad husblas er... Jeg er selv 12 år... Det er gelatine og hvis du ikke hved hvad det er, så er det en form for stivelse der er lavet af afkogte knogler.

slik-elskeren  -  2010-11-21 13:20:55
Mine skumfiduser er ved at blive pisket :) Men de ser lækkre ud nu!

Inge  -  2010-10-15 14:43:24
Det er en fordel at blande flormelis/maizena (halv, halv)

Heidi  -  2010-10-15 09:54:54
Har lavet dem et par gange nu- og de er nu altså lækre :) Og et HIT på mit arbejde! Jeg synes dog gerne man må tilsætte lidt mere vanilje så de får lidt mere smag. Og så har jeg lidt et problem med at min flormelis klumper en smule sammen på undersiden selvom om det er siet ud - men det gør nu ikke smagen dårlig, de er bare lidt hårdere under bunden. Jeg laver dem bestemt igen - og måske får jeg løst mit flormelis problem med lidt øvelse!

Everglot  -  2010-08-23 21:23:34
Super lækker opskrift! Jeg dryssede med jordbær flormelis istedet for alm. flormelis, og det gav en super lækker smag til skumfiduserne :)

Maria  -  2010-08-23 14:01:51
Hvad er Husblas? Jeg er 11 år og vil gernelave skumfiduser med venindernde

DB  -  2010-08-02 15:20:37
Fantastiske! Så nemme at lave, men smager utroligt godt! De er endnu bedre end dem, man kan købe. Jeg puttede en anelse vanilleessens i mine, og det blev de super lækre af (: Hvis massen er for klistret, er det bare et spørgsmål om at bruge flormelis nok (:

Mor til 2, på 6 og 11 år  -  2010-07-07 12:52:12
Det er nu 3. gang jeg laver disse denne gang er det mine kollegaer på biokemisk afd. som skal smage succesen. indtil nu er de blevet spist med forbløffende fart, jeg giver dem lidt ekstra smag med rose´s Black Currant (alkoholfri)og bruger så en anelse mindre vand

  -  2010-07-06 19:42:00
Okay.. Skumfiduserne har lige ødelagt min elpisker...

  -  2010-07-06 19:13:59
Prøver opskriften lige nu:) Håber de er gode at riste over bål!!!:D

Maria  -  2010-06-30 14:11:29
denne opskrift er jo taget fra maduniversitet... ups!

  -  2010-06-15 19:20:27
Uhmmmm de er gode :D Det tog dog en del tid med rengøring da det kogte over :S men de var det hele værd helt klart

  -  2010-05-29 09:29:01
Hvis man ikke putter noget stivelse i, bliver den slet IKKE stiv. Put agar agar eller som opskriften siger husblast. Det siger vel sig selv

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her