Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Skumfiduser

Skumfiduser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Skumfiduser, billede 4 Skumfiduser, billede 1 Skumfiduser, billede 2 Skumfiduser, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
210 gram Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
20 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Vand, vanillesukker og sukker afvejes, og sættes til at koge ved svag varme.

Når massen koger svagt røres den opblødte husblas i, og massen skal stå og småkoge ved svag varme, og under omrøring. Lidt frugtfarve hældes ned i sukkermassen

En almindelig bradepande overstrøs med flormelis med en si, så der ligger ca. ½ cm. over hele pladen.

Efter 20 minutter tager man gryden af blusset, og lader den afkøle nogle minutter, hvorefter massen piskes med en elpisker til den er blevet "hvid" og cremeagtig. (Jo mere der piskes, jo luftigere skumfiduser).

Derefter hældes massen ud over bradepanden, og fordeles ud, så den ikke bliver for tyk.

Herefter strøs flormelis over (med si) - bare massen er dækket.

Smæk herefter benene op og nyd noget lækkert eller en god film - eller byg et tårn, og efter ca. en time har du en kæmpe skumfidus, der er klar til at blive klippet (Efter klipning skal kanterne indgnides i flormelis, så de ikke klistrer sammen).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (164 stemmer)

Opskriften er vist 148586 gange,
og udskrevet 3529 gange.


Energi:
KJ total 7326 (1744 kcal)
KJ pr. Portion 7326 (1744 kcal)
Vægt ialt 658 gram
Vægt pr. Portion 658 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1113 KJ (265 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 0.0 gram
Kulhydrat 61.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Emma  -  2018-05-05 20:15:53
Jeg lavede dem i dag og jeg tilføjede 2 spiseskefulde frysetørrede hindbær i noget af blandingen. Og det blev mega lækkert.


Svend erik  -  2017-11-21 10:34:23
Jeg lavede 1000 skumfiduser til mine børnebørn. Smagte ekstremt godt, men hvis jeg var jer ville jeg nok lave en lidt mindre portion. knæk og bræk der ude venner :))


Janika  -  2017-01-15 09:45:07
Jeg prøvede den her opskrift sammen med en opskrift fra Tyskland. Den tyske opskrift brugte en blanding af stivelse (kartoffelmel i mit tilfælde) og flormelis til at forhindre at det klistrer sammen. Det virker rigtig godt, og det bliver heller ikke helt så sødt.


dennis  -  2016-04-30 21:45:17
Jeg har lavet dem 2 gange nu og de er blevet rigtig gode begge gange......det er en utrolig nem opskrift ☺


Mette  -  2015-12-23 17:47:05
Enten er 20 husblasblade for meget, eller også er opskriften ubrugelig! Massen kunne ikke piskes ret lang tid. Hang fast på elpiskeren. Kunne ikke komme ud af skålen. Får aldrig hverken skål eller elpiskeren ren igen.


carina Jensen   -  2015-09-07 22:25:21
Kan man lave dem med mindre sukker i


Lou  -  2014-12-27 08:44:36
210g=210ml Og jeg bruger bagepapir i stedet for flormelis i bradepanden, og venter med at 'pudre' til massen er stivnet.


Aka-Bikki  -  2014-08-23 22:35:29
Hvor meget svar 210g vand til ml?


  -  2014-05-05 11:19:36
Det smagte godt


Nanna og Ida  -  2013-06-08 15:12:24
vi prøvede os frem med at komme lakridspulver i! det var en succes!! vi fik et fantastisk resultat med 1 dl. lakridspulver i (dette kan købes i fx. matas) :D


  -  2013-02-15 09:54:18
De her skumfiduset er de bedste der findes på jorden vil virkelig anbefale dem


Line   -  2012-12-17 16:21:45
Dem der spørger om hvor mange grader ovnen skal stå på:SKUMFIDUSSER SKAL IKKE I OVNEN


Line  -  2012-12-17 15:49:32
Ja, der skal 2 pakker husblas i...


Miig  -  2012-11-19 17:06:37
Ajj main Glæder mig til at lave dem heller mig lykkke ;D


Mali  -  2012-11-15 10:58:51
putter agar agar i spisser ikk gelatin


Mig  -  2012-11-15 10:17:26
Hvor varmt er svag varme


Elsker Slik  -  2012-11-14 19:33:07
Er Det Goode Svar Tak .. Og skal man putte husblas i fordi spisser ikke gris Svar Tak Eller kan man for noget andet husblas som ikke er gris i Hjælp og svar tak


Liva  -  2012-09-27 16:06:44
Hej. Når vanilie sukker, sukker, og vand skal koges - Skal det så røres rundt?


Jeanette  -  2012-08-07 17:58:48
Det er nok noget af det mest ulækre at få i munden. Puh en klam konsistens. Og så smager de kun af sukker.


Den der Fidus   -  2012-07-16 10:15:00
De er skide gode!!


Sofie  -  2012-03-21 14:57:34
De ser rigtig gode ud:D de skal laves en dag! Og til dem der spørg hvor mange grader ovnen skal stå på, Så skal de ikke i ovnen de skal stå og hvile ved stuetemp. I cirka en time:)


rikke  -  2012-01-07 20:06:34
hvorfor stivner mine allerede imens jeg pisker?? massen kunne ikke flyde ud på pladen for den havde allerede sat sig :s


Victoria  -  2011-12-12 10:06:22
mmmmmmmm de ser gode ud


Mig  -  2011-12-03 16:00:52
Det kan anbefales at bruge et pizzahjul til udskæringen!


Bibi  -  2011-11-23 19:43:17
prøv at tilsætte 1/4 tsk citronsyre så bliver de bare endnu bedre


Færøerne  -  2011-11-23 17:13:25
De smagte dejligt!


Vibse  -  2011-10-10 20:20:27
De er helt fantastiske :-) har lavet dem et par gange nu, og er ved at eksperimentere med at lave skumbananer :-) man kan sagtens overtrække skumfiduserne med mørk chokolade, det bliver de kun bedre af :-)


Mig  -  2011-08-04 01:36:38
Hej kan godt lave dem uden husblas?? :-)


Vegetarfidusen  -  2011-08-03 07:47:36
Hvor meget agar i pulver form skal man bruge, hvis det skal svare til 2. pk. husblas?


Alma Ge   -  2011-05-23 19:59:01
Jeg synes sku fiduser er alt for store kan an ikke lave dem mindre


Tassern  -  2011-05-08 18:43:58
Lækker opskrift^^ -Ser dog ikke spiselig ud i starten..XD


Piigen! :D  -  2011-04-06 20:17:49
Heeej deee ser super godt ud og lækre men jeg vil bare lige spørge om er der nogle der ved hvis man ikk sætter husblas på hva smager den så af altså hva tror i fordi spiser nemlig ikk gelatine altså jo normalt i slik og andre sager men køber det ik osv forstå mig ret.


Skumfidusen  -  2011-03-31 16:17:39
tag to husblas fra én af pakkerne så er den lige i skabet


Sara  -  2011-03-26 20:54:05
UNderholdende oplevelse. Brugte alt for meget flormelis nok, men ellers ret vellykket. og til de mange spørgsmål omkring grader til ovn... SKUMFIDUSERNE SKAL IKKE I OVN !


  -  2011-03-16 14:43:24
i må gerne skrive hvor mange grader ovnen skal stå på.


Lalla&Sarah  -  2011-02-12 14:56:24
er 2 pakker husblas ikke for meget??? er det ikk to blade :b


Isa  -  2010-12-27 15:13:35
Opblødt i varmt eller koldt vand?


The vegeterian  -  2010-12-25 19:28:48
Til Vegetaren: der er noget der hedder "agar agar", som er et algeprodukt :) Man kan få det som pulver eller flager. jeg vil anbefale pulverformen, da det er meget lettere :) du kan måske købe det i en helsekost ;)


  -  2010-12-13 20:15:22
Lige til dig pigen der spurgte om hvad husblas er... Jeg er selv 12 år... Det er gelatine og hvis du ikke hved hvad det er, så er det en form for stivelse der er lavet af afkogte knogler.


slik-elskeren  -  2010-11-21 13:20:55
Mine skumfiduser er ved at blive pisket :) Men de ser lækkre ud nu!


Inge  -  2010-10-15 14:43:24
Det er en fordel at blande flormelis/maizena (halv, halv)


Heidi  -  2010-10-15 09:54:54
Har lavet dem et par gange nu- og de er nu altså lækre :) Og et HIT på mit arbejde! Jeg synes dog gerne man må tilsætte lidt mere vanilje så de får lidt mere smag. Og så har jeg lidt et problem med at min flormelis klumper en smule sammen på undersiden selvom om det er siet ud - men det gør nu ikke smagen dårlig, de er bare lidt hårdere under bunden. Jeg laver dem bestemt igen - og måske får jeg løst mit flormelis problem med lidt øvelse!


Everglot  -  2010-08-23 21:23:34
Super lækker opskrift! Jeg dryssede med jordbær flormelis istedet for alm. flormelis, og det gav en super lækker smag til skumfiduserne :)


Maria  -  2010-08-23 14:01:51
Hvad er Husblas? Jeg er 11 år og vil gernelave skumfiduser med venindernde


DB  -  2010-08-02 15:20:37
Fantastiske! Så nemme at lave, men smager utroligt godt! De er endnu bedre end dem, man kan købe. Jeg puttede en anelse vanilleessens i mine, og det blev de super lækre af (: Hvis massen er for klistret, er det bare et spørgsmål om at bruge flormelis nok (:


Mor til 2, på 6 og 11 år  -  2010-07-07 12:52:12
Det er nu 3. gang jeg laver disse denne gang er det mine kollegaer på biokemisk afd. som skal smage succesen. indtil nu er de blevet spist med forbløffende fart, jeg giver dem lidt ekstra smag med rose´s Black Currant (alkoholfri)og bruger så en anelse mindre vand


  -  2010-07-06 19:42:00
Okay.. Skumfiduserne har lige ødelagt min elpisker...


  -  2010-07-06 19:13:59
Prøver opskriften lige nu:) Håber de er gode at riste over bål!!!:D


Maria  -  2010-06-30 14:11:29
denne opskrift er jo taget fra maduniversitet... ups!


  -  2010-06-15 19:20:27
Uhmmmm de er gode :D Det tog dog en del tid med rengøring da det kogte over :S men de var det hele værd helt klart


  -  2010-05-29 09:29:01
Hvis man ikke putter noget stivelse i, bliver den slet IKKE stiv. Put agar agar eller som opskriften siger husblast. Det siger vel sig selv


?  -  2010-05-25 15:05:47
hvor meget skal ovnen stå på? (i grader)


Bibi  -  2010-05-07 18:14:08
i steden for at klipe eller skære med en kniv så brug et pizzahjul så er det super nemt at skære skumfiduserne ud


pernille  -  2010-05-01 14:37:52
puha de er godt nok dårlige. de smager KUN af sukker og lidt flormelis. de kan overhovedet ikke anbefales!!!!!! det smager kun af sukker. AD


  -  2010-04-15 19:55:06
det er de bedste skumfiduser i verden! kh kevin richter krosgard andersen!


jasmin  -  2010-04-12 19:56:37
de er for vilde vi lavede de´m i 3 farver til en fødselsdag ... de er go´e


Emilie  -  2010-02-20 14:21:40
Mine klistrede overhovedet ikke. Piskede dem i 2 minutter ca. og da de havde "hvilet" i en time vendte jeg dem bare godt i flormelis.


Rolf  -  2010-01-30 01:08:35
Man kan godt nøjes med at bruge en pakke (10 blade), det virkede fint for mig :) Og ja de er helt vildt lækre, selvom man ikke kan spise så mange af gangen.


  -  2010-01-24 18:45:10
da jeg har set anden opskrift hvor der står 20 blade = 34g så er det altså 2 pakker


Skumfidus  -  2009-12-29 22:27:57
De bliver hlet vildt klisteret! Men smager godt :)


  -  2009-12-23 19:55:48
hm de er lidt FOR klistrede at arbejde med.


pølsen  -  2009-10-17 17:03:03
Skal der 2 pakker eller 2 styk husblas i? ((;


  -  2009-04-02 21:07:04
Sæt 2 store sakse i kogende eller bare meget varmt vand. Når du skal klippe skumfiduser - brug først den ene saks til den bliver kold. Op i det varme vand igen. Så den anden saka osv. Saksen behøver ikke at blive aftørret mellem klipninger.


..husblas  -  2009-01-03 19:20:58
kan man ikke bare nøjes med ikke at pytte ager ager i eller husblas eller noget bliver den så ikke stiv?


Jette  -  2008-12-16 20:48:39
Skal der virkelig 2 pakker husblas i eller menes der 2 stk.


Donia og Sigurd  -  2008-11-04 20:56:22
Okay, de skal bestemt IKKE i ovnen!!!!


  -  2008-06-23 14:44:07
hvor mange grader ska de have i ovnen ??


Julie  -  2008-06-18 12:43:24
De er verdens BEDSTE skumfiduser de smager så god Vi piskede vorees i 30 minuter og de blev så gode


Per  -  2007-07-10 23:19:04
Du kan prøve med Agar Agar


Vegetaren  -  2007-07-09 16:46:41
Nogen der har en ide til et vegetarisk alternativ i stedet for husblas?


Silkehajen  -  0000-00-00 00:00:00
Mine klisteret slet ikke, det var dejligt :)


Silkehajen  -  0000-00-00 00:00:00
De smager meget godt, blev helt overrasket :)


mathilde  -  0000-00-00 00:00:00
prøvede med druesukker - de blev Meget mere klistrede af det :(


musen  -  0000-00-00 00:00:00
de smager rigtig godt , man bliver nødt til at prøve dem. De er ikk mere klistrede end det er til at klare


hanne  -  0000-00-00 00:00:00
brug lidt mindre vand og vend den i druesukker... det er ikke uden evner


Fiduserne  -  0000-00-00 00:00:00
Dem skal man altså bare lave... De smager vildt godt.. Det var godt nok lidt klistret men de er værd at smage...


Edderkopperne  -  0000-00-00 00:00:00
de smager helvedes godt.. men det er fandme noget gratværk! hehe..


slikmunden  -  0000-00-00 00:00:00
skumfiduserne er virkelig lækre...


vinta og lærte  -  0000-00-00 00:00:00
de smager bare SÅ godt