Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Spandauere

Spandauere, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
20 g.gær
 dl.koldt vand
2 æggeblommer
½ tsk.salt
 spsk.sukker
15 g.smør eller margarine
300 g.mel
 
325 g.margarine.
 


Opskrift:

Rør gæren ud i det kolde vand. Pisk æggeblommer, salt, og sukker i, smuldr de 15 g fedtstof i melet og bland det med gærvæden. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile 15 min. Læg margarinen mellem 2 stk. pergamentpapir eller plastfolie og rul den til et kvadrat ca. 20 x 20 cm. Sørg for at kanterne er så lige som muligt. Rul dejen til en stor kvadratisk plade ca. 45 x 45 cm. Læg den udrullede margarine på skrå midt over dejpladen, bøj de fire dejhjørner ind mod midten. Rul herefter dejen ud. Frem og tilbage og fra side til side. Fold dejen i 3 lag og læg den koldt i 15 min. Rul atter dejen ud og fold den i 3 lag. Lad atter dejen hvile i 15 min. (Gentag processen 2 - 3 gange) og lad dejen hvile 15 min mellem hver udrulning. Skær kanterne rene med en skarp kniv efter sidste udrulning. Når et tværsnit af dejen viser flere lag, er dejen rigtig.


Del dejen i to dele og rul hver del til en aflang firkant ca. 30 - 40 cm. Skær dejen i kvadrater på 10 x 10 cm. Rør marcipanmassen blød med lidt vand. Sæt en top marcipanmasse midt på hver kvadrat. Fold dejen ind mod midten og tryk dem sammen, så der dannes en hulning. Læg en tsk marmelade eller frugtmos i fordybningen. Lad spandauerne hæve ca. 20 min på en smurt plade. Pensl spandauerne med æg og drys med hakkede mandler og perlesukker. Bag dem som Skrubberne. Spandauere ses ofte med kagecreme, marmelade eller glasur, også chokolade (flydende).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (11 stemmer)

Opskriften er vist 11900 gange,
og udskrevet 225 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Johnno  -  2011-07-08 06:13:15
"Rør marcipanmassen blød med lidt vand"?? Hvilken marcipanmasse? den er ikke nævnt under Ingredienser, der står kun "325 g. margarine.".


rasmus  -  2008-04-05 18:09:28
jeg synes de er rigtig gode