Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Det gode hvedebrød

Det gode hvedebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.hvedemel - f.eks. 300 g durum, 100 g spelt og 600 g hvedemel
5 dl.lunkent vand
1 1/2 dl.yoghurt eller andet surmælksprodukt
15-20 g.salt
15 g.gær
1 spsk.olie
 
 evt 1 portion Fordej (+ 1/2 spsk salt)
 
 


Opskrift:

Rør gæren ud i vandet. Bland evt. med fordej og rør til dejen er lind. Rør surmælksproduktet og salt (evt. ekstra salt) i og ælt grundigt med melet til en lind dej. Læg dejen i en oliesmurt eller meldrysset skål og dæk med plastfilm eller en tallerken, der slutter tæt. Lad dejen hæve ikke for varmt i 2-4 timer.

Ælt dejen til to brød eller til boller. Lad brødene/bollerne hæve 2-3 timer, inden de sættes i en 250 grader varm ovn (brug evt. stenplade). Skru ned til 220 grader efter 10 minutter og bag bollerne gyldne og sprøde. Brødene skal bages i alt ca. 30-35 minutter, bollerne ca. 20 minutter. Lad brødene køle af på en rist med bunden i vejret.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (18 stemmer)

Opskriften er vist 23852 gange,
og udskrevet 478 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu