Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Et godt hvedebrød

Et godt hvedebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
925 g.glutenrig hvedemel
75 g.grahamsmel
3 dl.vand
1 pilsner
20 g.gær
20 g.salt
1 tsk.sukker
 
Opskrift:
Gæren smuldres og udrøres i vand og øl. Sukker og salt tilsættes og opløses. Tilsæt hvede og grahamsmel lidt ad gangen og ælt grundigt til dejen er blank og smidig. Hæver tildækket under et fugtigt klæde i 3 1/2 time.

Efter hævning, æltes dejen igen grundigt, og formes til 1 stort brød, som stilles til hævning et køligt sted i yderlig 3 1/2 time.

Brødet ridses med en skarp kniv, og pensles med sammenpisket æg eller vand. Bages i en forvarmet ovn ved 240 grader i ca. 10 minutter, herefter sænkes temperaturen til 190 grader, og brødet færdigbages i løbet af ca. 30 minutter.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)

Opskriften er vist 13740 gange,
og udskrevet 261 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu