Et godt hvedebrød

Et godt hvedebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
925 g.glutenrig hvedemel
75 g.grahamsmel
3 dl.vand
1 pilsner
20 g.gær
20 g.salt
1 tsk.sukker
 
Opskrift:
Gæren smuldres og udrøres i vand og øl. Sukker og salt tilsættes og opløses. Tilsæt hvede og grahamsmel lidt ad gangen og ælt grundigt til dejen er blank og smidig. Hæver tildækket under et fugtigt klæde i 3 1/2 time.

Efter hævning, æltes dejen igen grundigt, og formes til 1 stort brød, som stilles til hævning et køligt sted i yderlig 3 1/2 time.

Brødet ridses med en skarp kniv, og pensles med sammenpisket æg eller vand. Bages i en forvarmet ovn ved 240 grader i ca. 10 minutter, herefter sænkes temperaturen til 190 grader, og brødet færdigbages i løbet af ca. 30 minutter.


karakterer:
Opskriften er vist 14233 gange,
og udskrevet 272 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu