bulgur (skal evt. udblødes i vand ½ times tid) 500 g. bulgur (skal evt. udblødes i vand ½ times tid)
½
kg.
rugmel ½ kg. rugmel
2
ss.
salt 2 ss. salt
250
g.
hakkede hasselnødder og/ell. mandler 250 g. hakkede hasselnødder og/ell. mandler
250
g.
tørrede rosiner og/ell. abrikoser 250 g. tørrede rosiner og/ell. abrikoser
300
g.
smeltet smør eller margarine 300 g. smeltet smør eller margarine
200
g.
sirup 200 g. sirup
250
g.
sukker 250 g. sukker
1
l.
sødmælk 1 l. sødmælk
Opskrift:
De tørre ingredienser blandes godt.
De fire nederste varmes op i en gryde, til blandingen er lunken og smeltet, og de tørre hældes i og blandes.
Den meget seje dej deles og presses ned i rugbrødsforme eller en bradepande.
En dejtykkelse på ca. 2 cm giver et tørt og hårdt brød.
Brødet bages i ovnen ved 180 ° i mindst 1 time. Ved en dejtykkelse på 3-6 cm skal brødet bage ca. 1½ time. Læg evt. alufolie over den sidste ½ time for at undgå sort skorpe.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 1.4
(6 stemmer)
Opskriften er vist 19674 gange, og udskrevet 273 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider