Kartoffelbøffer

Kartoffelbøffer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Kartoffelbøffer, billede 4 Kartoffelbøffer, billede 1 Kartoffelbøffer, billede 2 Kartoffelbøffer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kartofler
 
2 æggeblommer
1 tsk.salt
 peber
 timian, frisk
 Hvedemel
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og koges uden salt i vandet. Hæld vandet fra når de er møre og lad dem køle af. En rest kogte kolde kartofler fra tidligere kan også bruges selvom de er kogt med salt.

Riv kartoflerne groft. Rør de revene kartofler med æg salt, peber og friskhakket timian. Form dejen som til hakkebøffer og vend dem i mel.

Steg kartoffelbøfferne på en teflonpande i lige dele smør og olie ved svag varme til de er lysebrune.

Tips:

Kartoffelbøfferne passer fint til stegt fisk, f.eks. helleflyndersteak med bløde løg og brunet smør.

Denne opskrift må ikke forveksles med Rösti som er lavet af rå revene kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 31811 gange,
og udskrevet 403 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu