Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Keema Pindidori

Keema Pindidori, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Pakistan

PakistanIndsendt af : Scoid

Indsendt :


Keema Pindidori, billede 4 Keema Pindidori, billede 1 Keema Pindidori, billede 2 Keema Pindidori, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
300 gram Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 tsk. Koriander, stødt
1 tsk. Karry
0.5 tsk. Chili, stødt
0.5 tsk. Spidskommen, stødt
Ingefær, frisk
   
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
300 gram Okra
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Kødet lægges i en gryde ved svag varme. løgene pilles, hakkes groft, og blandes i kødet. krydderierne, lidt fint hakket, de ituskårne tomater og 2 dl vand røres i, og retten småkoger i 40 minutter under låg.

Fedtstoffet tilsættes, og retten steges igennem ved stærk varme, ca. 10 minutter under omrøring, til væden er fordampet, og kødet er blankt.

Okrane vaskes og skæres i skiver. Stilk og spids kasseres. hæld okrastykkerne i gryden sammen med det sidste vand. Lad retten småkoge 15-20 min. til fedtstoffet samler sig på overfladen.

Serveres med tiaparthi eller pratha.

Tips:

Ønskes en ret med mere smag/styrke, fordobles mængden af krydderier.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (53 stemmer)

Opskriften er vist 76582 gange,
og udskrevet 1041 gange.


Energi:
KJ total 8417 (2004 kcal)
KJ pr. Pers. 2104 (501 kcal)
Vægt ialt 2192 gram
Vægt pr. Pers. 548 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 384 KJ (91 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 6.6 gram
Kulhydrat 3.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-07-30 21:02:14
Okra fås ved pakistanske butikker. Hedder også bindi på pakistansk. Chappati/roti er en slags fladbrød der spises til


  -  2012-05-12 17:42:25
Kan købes på istedgade


Iqra  -  2010-05-13 18:15:17
min mor laver det på en anden måde, men den smager godt.


  -  2010-03-20 16:24:14
Er der nogen der ved hvor man kan købe okra ? :)


Per  -  2009-04-23 14:29:49
Mon ikke der menes chappati i stedet for tiaparthi. Chappati er et fladbrød og minder om mexikanske tortilas. Orkra er en bønne som i udsene minder om drueagurker, okra er dog 6 kantede og hule inde i som det nu kan ses på billedet.


almir  -  2008-12-30 18:10:44
det smager gooodt, første gang jeg prøver det.


Ann  -  2008-08-24 09:58:54
Lækker ret. jeg havde svært ved at finde ud af hvad tiaparthi og pratha var samt okra. ( måsek en oversættelse i () var en ide. men god mad det er det.


sqiptare  -  2008-04-14 09:28:27
jeg har aldrig smagt det før, men det smager goooodt! tror jeg da nok. husk nu alle sammen. i skal spise ROTI med RET! :'D hilsen 7.u


Lisbet  -  2008-02-19 14:02:32
Nøj.. hvor smager det her bare super elsker Pakistansk mad..


Pani  -  2007-07-23 17:41:31
Tiaparthi eller Pratha er en Pakistansk Roti .. pandekage formet brød. Se evt under Pakistansk Roti opskrift.


Thomas  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad er okra og tiaparthi? Det er meget rart at vide for at danne sig et indtryk af retten


Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Det skal bare prøves..... Total lækkert.