Keema Pindidori

Keema Pindidori, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Pakistan

PakistanIndsendt af : Scoid

Indsendt :      Red:

Keema Pindidori, billede 4 Keema Pindidori, billede 1 Keema Pindidori, billede 2 Keema Pindidori, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
300 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 tsk. Koriander, stødt
1 tsk. Karry
0.5 tsk. Chili stærk, stødt
0.5 tsk. Spidskommen, stødt
0.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
   
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
300 gram Okra
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kødet lægges i en gryde ved svag varme. løgene pilles, hakkes groft, og blandes i kødet. krydderierne, finthakket hvidløg, de ituskårne tomater og vand røres i, og retten småkoger i 40 minutter under låg.

Fedtstoffet tilsættes, og retten steges igennem ved stærk varme, ca. 10 minutter under omrøring, til væden er fordampet, og kødet er blankt.

Okrane vaskes og skæres i skiver. Stilk og spids kasseres. hæld okrastykkerne i gryden sammen med det sidste vand. Lad retten småkoge 15-20 min. til fedtstoffet samler sig på overfladen.

Serveres med tiaparthi eller pratha.

Tips:

Ønskes en ret med mere smag/styrke, fordobles mængden af krydderier.


karakterer:
Opskriften er vist 81971 gange,
og udskrevet 1118 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (53 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8417 (2004 kcal)
KJ pr. Pers. 2104 (501 kcal)
Vægt ialt 2193 gram
Vægt pr. Pers. 548 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 383 KJ (91 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 3.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-07-30 21:02:14
Okra fås ved pakistanske butikker. Hedder også bindi på pakistansk. Chappati/roti er en slags fladbrød der spises til

  -  2012-05-12 17:42:25
Kan købes på istedgade

Iqra  -  2010-05-13 18:15:17
min mor laver det på en anden måde, men den smager godt.

  -  2010-03-20 16:24:14
Er der nogen der ved hvor man kan købe okra ? :)

Per  -  2009-04-23 14:29:49
Mon ikke der menes chappati i stedet for tiaparthi. Chappati er et fladbrød og minder om mexikanske tortilas. Orkra er en bønne som i udsene minder om drueagurker, okra er dog 6 kantede og hule inde i som det nu kan ses på billedet.

almir  -  2008-12-30 18:10:44
det smager gooodt, første gang jeg prøver det.

Ann  -  2008-08-24 09:58:54
Lækker ret. jeg havde svært ved at finde ud af hvad tiaparthi og pratha var samt okra. ( måsek en oversættelse i () var en ide. men god mad det er det.

sqiptare  -  2008-04-14 09:28:27
jeg har aldrig smagt det før, men det smager goooodt! tror jeg da nok. husk nu alle sammen. i skal spise ROTI med RET! :'D hilsen 7.u

Lisbet  -  2008-02-19 14:02:32
Nøj.. hvor smager det her bare super elsker Pakistansk mad..

Pani  -  2007-07-23 17:41:31
Tiaparthi eller Pratha er en Pakistansk Roti .. pandekage formet brød. Se evt under Pakistansk Roti opskrift.

Thomas  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad er okra og tiaparthi? Det er meget rart at vide for at danne sig et indtryk af retten

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Det skal bare prøves..... Total lækkert.