Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Whiskeysauce

Whiskeysauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
SaucerRet : Saucer - Saucer med spiritus

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Whisky

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Whiskeysauce, billede 4 Whiskeysauce, billede 1 Whiskeysauce, billede 2 Whiskeysauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
130 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
 
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
lidt Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
lidt Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Rosmarin, tørret
 
2 spsk. Whisky
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Smørret smeltes i en lille tykbundet gryde sammen med tomatpuren.

Salt, peber, sukker og rosmarin blandes i og koger lidt med, så sukkeret får lov til at karamelisere lidt.

Whisky Chivas Regal 12-year (eller tilsvarende) hældes ved og der udtages en ligeså stor mængde til kokken.

Piskefløden hældes ved og det hele koger kort op.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (153 stemmer)

Opskriften er vist 307610 gange,
og udskrevet 3679 gange.


Energi:
KJ total 7941 (1890 kcal)
KJ pr. Pers. 3970 (945 kcal)
Vægt ialt 450 gram
Vægt pr. Pers. 225 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1764 KJ (420 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 44.7 gram
Kulhydrat 4.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per Bachmann  -  2017-06-28 17:56:54
Fantastisk. og ikke mindst den med lige så stor andel til kokken ang. whiskey. Den kunne jeg ikke helt overholde, da jeg fik "lidt" mere end saucen..:-)


Natacha  -  2017-04-26 19:57:56
En sikker vinder hver gang, brugt dog bare en billig whiskey og timian istedet for rosmarin da jeg syntes det hurtig kan smage af parfume! Men ellers dejlig nem og lækker.


Superkaj   -  2016-01-29 18:24:07
Bliver i dag lavet med single malt whiskey :)


Flemming  -  2015-03-07 13:32:06
Vildt fed opskrift. Prøv at erstatte smørret med kødkraft / suppe, og brug mindre fløde. Sovsen skal så jævnes. Det smager mindst lige så godt, og er ikke så kvalmende.


Morten  -  2013-08-03 17:46:51
Nu havde jeg ingen whisky af så dårlig kvalitet, men det gik alligevel


Camilla  -  2013-05-24 19:38:49
Brun farin i stedet for sukker gav en god dybde :-) lækker sauce, der er blevet en klassiker hos os


Morten  -  2012-11-24 16:51:30
Bedste og nemmeste whiskey sauce, smager bare Mums ;)


Jan  -  2012-09-08 17:35:44
Du kan sagtens bruge andre whiskeyer....


Lissi  -  2012-05-19 07:07:46
Den smager rigtig dejlig ;o)


Glen  -  2012-02-22 23:44:04
Kan Jack Daniel's bruges istedet for Chivas Regal 12-year? Jeg står i lidt af en nødsituation?


Maria Hansen  -  2011-12-20 14:13:07
Vi var imponerede. Denne sauce får en plads blandt vores basisopskrifter.


Maja  -  2011-10-30 17:40:29
Den er VIRKELIG lækker og vanvittig nem at lave... 10 stjerner fra mig :-)


Karah  -  2011-08-27 17:41:46
Super god - jeg bruger omtrent den halve mængde smør og en mere mager fløde (samt en single malt) - smager lige så godt!


KSK  -  2011-07-15 16:36:23
Fantastisk sauce!! Smager helt perfekt :)


Rasmus  -  2011-01-29 16:09:14
Mængden af smør bør varieres da den store mængde nemt kan få saucen til at skille.


Mina  -  2008-08-16 09:09:14
Den smager himelsk!! Jeg kunne spise den hverdag!!


John John  -  2007-08-07 18:20:08
Sovsen var dejlig god og .... der er ikke saa meget at sige....


Fabiano Magnifico  -  2007-08-07 18:17:08
Indtryk: Den brune sovs giver en god cremet fylde i MUNDEN. Dog kunne den godt bruge lidt ostevalle.. men god


Sanne  -  0000-00-00 00:00:00
Smager nøjagtig som Jensens