Lav et lille bjerg af mel på et rent arbejdsbord. Tilsæt salt
I et hul i midten placeres æggene.
Brug først en gaffel og siden fingrene som manuelle røremaskines, og bland æg og mel.
Og så skal der æltes - længe og til sveden springer, og dejen bliver en blød, men alligevel fast, ensartet glat masse. "Træk" dejen.
Lav til slut næve-store boller af dejen og lad dem hvis under et klæde i ca. 20 min.
Rul bollerne ud i lange flade skiver - jo tyndere, jo mere delikat bliver pastaen.
Synes du, det er svært, eller hænger dejen - trods mel strøet ud på bordet - fast, så prøv at rulle den ud inde i 2 lag bagepapir.
Når de lange tynder plader er færdige, foldes de på den lange led til fire lag, og så skæres båndspaghettien ud med en kniv - i den bredde, man ønsker - normalt mellem en halv og en hel centimeter.
Anvendes helst med det samme, men kan opbevares indtil brug - i så fald i en skål, hvor man ryster et fint lag mel over pastaen, så den ikke klistrer sammen.
Den hjemmelavede båndspaghetti skal
kun koge 3-4 min. i letsaltet vand.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(6 stemmer)
Opskriften er vist 15232 gange, og udskrevet 257 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider