blandede krydderurter, fx. Kørvel og dild blandede krydderurter, fx. Kørvel og dild
salt salt
peber peber
200
g.
ærter 200 g. ærter
75
g.
bacon i skiver75 g. bacon i skiver
50
g.
perleløg 50 g. perleløg
25
g.
smør 25 g. smør
salt salt
peber peber
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde. Skær fennikel og courgetter i mindre stykker. Knus hvidløgsfeddene. Pluk krydderurterne. Skær skallen af 1/2 citron i tynde strimler.
Vend grønsager, hvidløg, krydderurter og citronskal i smørret, kom citronsaft ved. Smag til med salt og peber.
Læg 4 store stykker pergamentpapir på arbejdsbordet. Kom først grønsagsblandingen, så rødtungefileter og grønsagsblanding igen oven på den ene halvdel af hver af de 4 stykker pergamentpapir. Fold den anden halvdel over og kram det godt sammen, så pakkerne lukker tæt.
Bages i ovnen i ca. 20 minutter ved. 180 grader.
Ærter med bacon og perleløg:
Skær baconen i små tern og rist dem let med lidt fedtstof. Skær roden af perleløgene, kom dem i kogende vand ca. 30 sekunder, tag dem op og smut dem som mandler. Smelt smørret i en gryde, uden at det bruner. Kom perleløgene ved og sauter dem let, uden at de tager farve. Tilsæt ærterne og lad dem sautere med ca. 1 minut. Hæld til sidst baconternene ved og lad det hele simre sammen i kort tid. Smag til med salt (pas på, bacon er salt i sig selv) og peber.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(6 stemmer)
Opskriften er vist 24760 gange, og udskrevet 583 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider