Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Laksefarseret rødtungefilet med spinat, rodfrugtsauté og esdragonsauce

Laksefarseret rødtungefilet med spinat, rodfrugtsauté og esdragonsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Rødtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Laksefarseret rødtungefilet med spinat, rodfrugtsauté og esdragonsauce, billede 4 Laksefarseret rødtungefilet med spinat, rodfrugtsauté og esdragonsauce, billede 1 Laksefarseret rødtungefilet med spinat, rodfrugtsauté og esdragonsauce, billede 2 Laksefarseret rødtungefilet med spinat, rodfrugtsauté og esdragonsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.rødtungefilet
1 dl.hvidvin
 salt
 peber
 
 Rodfrugter:
1/2 knoldselleri
4 gulerødder
2 porrer
1 dl.hønsebouillon (bouillonterning + vand)
50 g.smør
 
 Spinat:
500 g.frisk spinat
75 g.smør
 
 Laksefars:
150 g.laksekød
2 æg
1 dl.fløde
 salt
 peber
 
 Sauce:
2 dl.fløde
 frisk esdragon
1 lilleløg
 bouillon fra fisken
100 g.smør
 salt
 peber
 


Opskrift:

Laksefars:
Laksekødet blendes i foodprocessor med salt og peber, tilsættes æg og fløde i en tynde stråle, til farsen er blevet glat og blank. Løft låget et par gange på blenderen og rør rundt.

Rødtunge:
Rødtungefileterne (dobbeltfileter) påsmøres laksefarsen og rulles sammen. Rullerne krydres med salt og peber. Dampes i hvidvin i ca. 10 minutter.

Rodfrugter:
Rodfrugterne renses og skylles. Skæres i strimler og koges møre, men stadig sprøde i lys bouillon og lidt smør.

Spinat:
Spinaten ribbes og skylles godt. Blancheres i kogende saltet vand og tages op. Lægges i koldt vand med isterninger for at holde farven. Vandet hældes fra og spinaten afdryppes godt. Steges på pande i smør.

Esdragonsauce:
Løgene hakkes fint og sauteres blanke i lidt af smørret. De finthakkede esdragonblade kommes på sammen med væde fra de dampede rødtunger. Saucen koges godt igennem og fløden tilsættes. Koges yderligere 5 minutter. Til sidst piskes koldt smør i saucen.

På flad tallerken lægges rodfrugter, spinat og ovenpå fisken. Saucen lægges omkring fisken eller serveres ved siden af.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 19822 gange,
og udskrevet 557 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu