Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Laksefarseret rødtungefilet med spinat og rodfrugtsauté

Laksefarseret rødtungefilet med spinat og rodfrugtsauté, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Rødtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Laksefarseret rødtungefilet med spinat og rodfrugtsauté, billede 4 Laksefarseret rødtungefilet med spinat og rodfrugtsauté, billede 1 Laksefarseret rødtungefilet med spinat og rodfrugtsauté, billede 2 Laksefarseret rødtungefilet med spinat og rodfrugtsauté, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.rødtungefilet
1 dl.hvidvin
 salt
 peber
 
 Rodfrugter:
1/2 knoldselleri
4 gulerødder
2 porrer
1 dl.hønsebouillon (bouillonterning + vand)
50 g.smør
 
 Spinat:
500 g.frisk spinat
75 g.smør
 
 Laksefars:
150 g.laksekød
2 æg
1 dl.fløde
 salt
 peber
 
 Sauce:
2 dl.fløde
 frisk esdragon
1 lilleløg
 bouillon fra fisken
100 g.smør
 salt
 peber
 


Opskrift:
Laksefars:
Laksekødet blendes i foodprocessor med salt og peber, tilsættes æg og fløde i en tynde stråle, til farsen er blevet glat og blank. Løft låget et par gange på blenderen og rør rundt.

Rødtunge:
Rødtungefileterne (dobbeltfileter) påsmøres laksefarsen og rulles sammen. Rullerne krydres med salt og peber. Dampes i hvidvin i ca. 10 minutter.

Rodfrugter:
Rodfrugterne renses og skylles. Skæres i strimler og koges møre, men stadig sprøde i lys bouillon og lidt smør.

Spinat:
Spinaten ribbes og skylles godt. Blancheres i kogende saltet vand og tages op. Lægges i koldt vand med isterninger for at holde farven. Vandet hældes fra og spinaten afdryppes godt. Steges på pande i smør.

Esdragonsauce:
Løgene hakkes fint og sauteres blanke i lidt af smørret. De finthakkede esdragonblade kommes på sammen med væde fra de dampede rødtunger. Saucen koges godt igennem og fløden tilsættes. Koges yderligere 5 minutter. Til sidst piskes koldt smør i saucen.

På flad tallerken lægges rodfrugter, spinat og ovenpå fisken. Saucen lægges omkring fisken eller serveres ved siden af.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 21131 gange,
og udskrevet 590 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu