Auberginesalat

Auberginesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     

Ingredienser:
2 mellemstore auberginer
 vand
 salt
 olivenolie
5-6 fedhvidløg
4 solmodne faste tomater
 
 Dressing:
2 dl.yoghurt
 salt
 hvid peber
2 fedhvidløg
2-3 tsk.tørret mynte
 
Opskrift:
Skræl auberginerne på langs med en kartoffelskræller, så de bliver stribede og omtrent halvdelen af skallen er væk.

Skær dem i centimetertrykke skiver som en pølse og læg dem i kraftigt saltet vand et par timer og lad dem trække. De opsuger saltvand, der giver dem lidt smag, samtidig ined at de eventuelle bitre smagsstoffer trækkes rid. De opsuger heller ikke så meget olie ved stegningen. Lad dem løbe af på et viskestykke og tor dere godt.

Steg aubergineskiverne gyldne på begge sider i olie med 2-3 fed hakket hvidløg (pas på, der ikke sprøjter olie på dig, mens du steger). Lad skiverne løbe af på fedtsugende papir.

Skær tomaterne i skiver og kig aubergineskiverne lagvis på et fad med tomatskiver og lidt frisk hakket hvidløg.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og kom den på, mens auberginerne stadigvæk er lune. Server med det samme.





karakterer:
Opskriften er vist 36028 gange,
og udskrevet 790 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu