Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Glaserede rosinboller

Glaserede rosinboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Bær - Rosiner

Højtid: Fastelavn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :




Ingredienser:
500 g.hvedemel
1 tsk.salt
2 tsk.kanel
45 g.sukker
50 g.smør
25 g.gær
1 3/4 dl.mælk
1 stortæg
75 g.rosiner
2 spsk.mælk
 
 Glasur:
100 g.flormelis
1 spsk.citronsaft
 


Opskrift:

Sigt mel, salt, kanel og sukker ned i en stor skål. Gnid smørret i. Varm mælken op, til den er fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken. Kom gær, resten af mælken, rosiner og æg i dejen, der røres sammen og æltes til den er glat og smidig. Læg den i en smurt skål, dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den hæve, til den har dobbelt størrelse.

Ælt den igen på et melstrøet bord. Del den i 12 stykker, der formes til boller. Stil dem på en smurt bageplade eller bagepapir og dæk dem til. Lad dem hæve 30 minutter et lunt sted.

Smør bollerne med mælk og bag dem i en varm ovn ved 200 grader C i 20 minutter.

Rør glasuren af flormelis med lidt varm citronsaft. Kom den i et kræmmerhus og sprøjt den ud i et kors over de lune boller.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)

Opskriften er vist 16316 gange,
og udskrevet 425 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-02-19 15:18:50
De er rigtig lækre! Jeg har lige lavet en portion mere :D jeg dropper kanelen, og de nye jeg har lavet er der chokoladestykker i, i stedet for rosiner, så dem ser jeg frem til skal i ovnen om lidt :D


Hanne, Seattle, USA  -  2008-04-16 01:16:51
Disse boller er rigtig gode! Jeg lavede dobbelt portion med jumborosiner og tilsatte yderligere kardemomme, 2 tsk. - næste gang vil jeg tilsætte 4 tsk. Jeg kom godt en halv dl. mere mælk i dejen, da den var for fast. Jeg lavde 15 store rosinboller og serverer dem med cream cheese, peanut butter, smør og hindbærmarmelade til! Ummm!


Isabell  -  0000-00-00 00:00:00
De smager rigtig mums.. mums..!!!