Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dampet torsk på svampe-og persillebund med jordskokkesauce

Dampet torsk på svampe-og persillebund med jordskokkesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dampet torsk på svampe-og persillebund med jordskokkesauce, billede 4 Dampet torsk på svampe-og persillebund med jordskokkesauce, billede 1 Dampet torsk på svampe-og persillebund med jordskokkesauce, billede 2 Dampet torsk på svampe-og persillebund med jordskokkesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.torskefilet uden skind
4 dl.fiskefond
 peber
 salt
 
 Jordskoksauce:
200 g.jordskokker
1 løg
 olie
1 dl.hvidvin
2,5 dl.fløde (erstat evt.med mælk eller fløde 13)
 peber
 salt
 citronsaft
 
 Svampe
300 g.svampe (østershatte, karl johan, kantareller)
1 rødløg
2 spsk.persille
25 g.smør
 peber
 salt
 


Opskrift:

Torskefilet:
Torskefileterne duppes tørre og krydres med salt og peber. Læg dem i den kogende fond i en gryde eller høj pande og dæk med et stykke stanniol. Fisken skal dampes i 4-6 min. afhængig af tykkelse, til den bliver helt hvid og fast. Lad fisken trække i fonden i ca. 5 min.

Jordskokkesauce:
Skræl jordskokkerne og skær dem i tern. De skal ristes i lidt olie sammen med det hakkede løg. Tilsæt hvidvin og lad det koge, til væsken er væk. Hæld fløde på, lad saucen koge tyk og smag til med salt, peber og lidt citronsaft. (bruges mælk kan saucen evt. jævnes med maizena)

Svampe:
Svampene ristes sammen med det hakkede rødløg, og der tilsættes hakket persille og smør samt krydres med salt og peber.

Servers med kartofler.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (31 stemmer)

Opskriften er vist 68930 gange,
og udskrevet 2846 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Madklubben En stor bøf  -  2015-11-28 15:41:32
Den mest lækre fiskeret vi nogensinde har lavet. Selv dem der ikke bryder sig så meget om fisk kunne lide det.


Lasse  -  2015-02-28 19:30:39
Fantastisk lækker ret, husk at jordskokkerne ikke må blive helt møre men stadig skal have bid.


Pia  -  2011-11-08 14:42:15
Hvor længe skal svampene ristes?


  -  2011-01-22 22:49:30
Kun 150 g jordskokker ellers bliver saucen for masiv.


J.Daniels.  -  2008-10-10 11:13:28
Rigtig god ret. Prøv at lave den med slethvar eller pighvar så har du en kanon gæsteret.Pighvar er en dyr men fantatisk fisk og kantareller er perfekte til denne fisk.


Charlotte  -  2007-10-10 12:30:16
Det lyder bare super lækkert, glæder mig til at prøve.


Louise  -  2007-03-17 14:28:01
Virkelig virkelig lækker ret!


Beth  -  2007-02-22 12:54:11
Jordskoksauce og svampe smager godt; men er for kraftigt smagende tilbehør til fisken. En bøf passer bedre hertil.


§§BETINA§§  -  0000-00-00 00:00:00
det smager rigtig godt. der gik bare lige ged i anretningen